Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
25 Ocak 2010 Pazartesi - 08:21

"Başka planlar da var" iması

Başbakan Erdoğan: Bu iş artık gizli kapılar ardında kalmıyor

 Başka planlar da var  iması

Son günlerdeki darbe iddialarına değinen Başbakan Erdoğan, “Bu iş artık gizli kapılar ardında kalmıyor. Bundan sonra kimbilir neler çıkacak” dedi. Erdoğan, “demokrasiyi içine sindiremeyenlere” de “AK Parti’yi hazmetmek zorundasınız” diye yüklendi.

Başbakan
Erdoğan Sakarya’da yaptığı bir dizi açılış sırasında halka hitap etti. Erdoğan konuşmasında son günlerdeki darbe, sivil dikta tartışmalarına değindi ve yine medyanın hükümetin yaptığı iyi işleri göstermemekle suçladı:

TAVİZ VERMEYECEĞİZ: Kim ne yaparsa yapsın, hangi senaryoyu hazırlarsa hazırlasın, bu ülkenin geleceğini karartmak için hangi hukuk dışı oluşumun içinde olursa olsun bunlara prim vermeyecek, bunlara taviz vermeyecek, bunlar karşısında boynumuzu asla ve asla bükmeyeceğiz. Çünkü milletin emaneti kutsaldır. O emanete uzananlara aziz milletimiz o yüce iradesiyle yüce ferasetiyle yüce dirayetiyle gereken cevabı her zaman verdi, verir, bundan sonra da verecektir.

TUZAĞA DÜŞMEYİN: Oynanan oyunları lütfen iyi görün, üretilen senaryoları lütfen iyi anlayın. Kışkırtmalara, tuzaklara gelmeyin. Karamsarlık, kötümserlik pompalayan odakların tuzağına düşmeyin. Türkiye’yi zayıflatmak isteyenlerin, Türkiye’yi kutlu yolculuğundan, refahtan, huzurdan, istikrardan alıkoymak isteyenlerin provokasyonlarına asla ve asla boyun eğmeyin. Sağduyuyla, soğukkanlılıkla, birlik ve beraberlik, kardeşlik içinde tüm engelleri aşarız. Tarihte bunu defalarca yaptık, yine yaparız, yine başaracağız ve Türkiye’yi dünyada hak ettiği konuma yine taşıyacağız.

AYNI TEZGAHLAR: Bizden önceki bazı liderlere kurulan tezgahlar bize kurulmak isteniyor. Bayat demiyorlar, çürümüş, kokmuş demiyorlar. İnsan biraz yenilikçi, reformcu olur. Çağı, dünyayı takip eder. Birkaç tane bakıyorsunuz köşe yazarı var. Bir araya geliyorlar, ondan sonra kendilerine göre bir komplo teorisi... Nedir? ’Sivil dikta’, ’sivil faşizm’, ’tek parti iktidarı’, ’tek parti faşizmi’gibi böyle saçma sapan bazı şeyler uyduruyorlar. Arkada da vagonlar var onlar da onların peşine takılıveriyor beraberce ülkede halkın iradesine gem vurmak istiyorlar. Onlara sesleniyorum: Siz köşenizde egemen olabilirsiniz ama benim milletime egemen olamazsınız. Şunu bilesiniz ki eğer benim milletim tek başına bir iktidar yetkisi veriyorsa ona kimsenin de gölge düşürmeye hakkı yoktur.

HAZIMSIZLIK: Son zamanlarda bazı gazetelerde görüyorsunuz. Şurada, burada ortaya çıkan son gelişmeler... Ne tür oyunlar oynandığını görüyorsunuz. Ne tür hazımsızlıklar olduğunu görüyorsunuz. AK Parti’yi beğenmiyormuş. Beğenmeyebilirsin ama AK Parti’yi hazmetmek zorundasın. Demokrasi bu, ileri demokrasi bu. Farklı arayışlar içerisinde olamazsın eğer demokrasiye inanıyorsan. Ama demokrasiye inanmıyorsan o zaman adam gibi çıkarsın ’Benim demokrasi diye bir derdim yok’. Eee o zaman...

HEPSİ ORTAYA ÇIKIYOR: Neden yanasın onu açıklarsın. Darbeden yana mısın? Çıkarsın onu açıklarsın. Çık adam gibi açıkla. Gizli kapılar arkasında bu iş artık kalmıyor. Bir gün bunların hepsi ortaya çıkıyor. Artık yok böyle bir şey filan. Çıkıyor, çıkıyor. Bundan sonra kim bilir neler çıkacak?

İNADINA DEMOKRASİ: Onlar kaos üretecekler biz inadına istikrar diyeceğiz. Onlar kötümserlik, karamsarlık üretecekler biz inadına umut diyeceğiz. Onlar ihanet, hıyanet diyecek biz inadına milli birlik, beraberlik diyeceğiz. Biz kardeşlik diyeceğiz, gönül köprüleri kuracağız. Onlar milletin egemenliğini gasp etmek için senaryolar üretecek biz inadına inadına demokrasi, huzur, özgürlük diyeceğiz, büyük Türkiye diyeceğiz. Bizim farkımız bu.

‘Dünkü açılışı sadece beş kanal yayınladı’

Gazeteciler yine Başbakan
Erdoğan’ın eleştiri oklarına hedef oldu. Başbakan dünkü konuşmasında medya için şunları söyledi:

ELİNE DİLİNE DURSUN: Bazı köşe yazarlarına dikkat ediyorum, 30 yıl önce atılan manşetlerin aynısı bugün yeniden atılıyor. Burası çok ilginç. Merhum Menderes’e, merhum Özal’a yaptıklarının aynısını bugün bir kere daha yapıyorlar. Tayyip
Erdoğan ve arkadaşlarını beğenmeyebilirsin ama şu yapılanlara bak yaa... Eline, diline dursun yaa... Şunları bir gör. 7 senede bu ülkede neler oldu, bunları bir gör. Türkiye’nin dünyadaki kazandığı itibarı bir gör. Yok. Tayyip Erdoğan’ın arkadaşlarının artık boyuna, posuna mı takıyor kafayı, yaşam şekline mi takıyor kafayı bilemiyorum.

SADECE 5 TV YAYINLADI: Dün Elmadağ rampaları viyadüklerinin açılışını yaptık. Ancak sadece 5 tane televizyon kanalı bunu verdiği. Diğer kanalların ise spekülatif bir olay olsa hepsi ’şok şok şok’ diye bu şekilde verirler. Niye? AK Parti iktidarına nasıl zarar verecek, dertleri bu. Ama veremeyeceksiniz. İşte millet burada. Üç tane, 5 tane fotoğraf karesiyle bu işi çözemezsiniz. Millet burada. Diyorum ki bir de hayra eliniz dokunsun. İşte bugün Bozüyük-Mekece-Adapazarı
Sakarya yolunun açılışını millete izlet. Bugün kar, bora demiyor açılış yapılıyor. Bunları da göster. Niye, dert başka.

‘Darbe iddialarına rağmen tahammülle çalıştık’

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ” Anayasa Mahkemesi yasama meclisi yerine, Danıştay yürütme organı yerine karar verir hale gelirse, bu ülkede bu demokrasi daha ileri bir noktaya nasıl taşınacak? Bu anayasa değişikliği oksijen kadar ihtiyaç hale gelmiştir“ dedi. Çiçek, Kanal 7 televizyonunda yayınlanan bir programda “Balyoz” iddiaları için ise şunları söyledi:

BALYOZ HAREKAT PLANI: Aslı olsa da kötü, olmasa da kötü. Bunu iyi görmek lazım. Aslı varsa felaket. Aslı yoksa Türkiye’de bu kadar önemli, bu kadar vahim suçlamalar var. Bu suçlamalar halen yapılabiliyorsa bu da kötüdür.

TAHAMMÜL GÖSTERDİK: (İddiaları biliyor muydunuz? sorusu üzerine) 7 yıllık iktidarımız döneminde bir kısım işleri biliyor olsak bile sabır, tahammül göstererek kendi mecraında, kendi kuralları içerisinde çözmeye çalıştık. Çok kolay olmadı. Türkiye 2010’a çok kolay gelmedi. Bu nereden kaynaklanıyor? Evvela Türkiye’de yeteri kadar demokrasi kültürü yok. Demokrasi kültürünün birinci şartı; iktidarlar seçimle gelecek, seçimle gidecek. Evvela sandığa saygımız olacak. Bu bölümde bir sıkıntımız çok fazla gözükmüyor. Sonuca tahammül etmek, sonucu kabullenmek noktasında Türkiye’de sıkıntı var.

KİTABINI BİLE YAZDIM

Erdoğan, tören alanındakilerin, “Romanların senden bir isteği var” şeklinde slogan atmaları üzerine Erdoğan, “Ben isteklerin hepsini aldım. Siz onları bilmiyorsunuz. İsteklerin hepsini aldım, kitabını bile yazdım” diye konuştu.

 
ODTÜ’nün projesi ilk meyveyi verdi
 
Depremin enkazından 11 gün sonra sağ çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uçağın düştüğü yer belirlendi
Uçağın düştü yer tam olarak belirlendi ve 92 kişiye ulaşmak için arama ...
Rusya'dan Sibirya uyarısı...
Rusya Meteoroloji Dairesi ile Acil Durumlar Bakanlığı önemli bir açıklamada bulundu.
İnanılmaz ölüm
THY uçağının kanadı, camına buzlanmaya karşı ‘de-icing’ işlemi yapan araca ...
 
Süper müsteşara örtülü yetkisi
Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı için start veriliyor. İstihbarat tek elde toplanacak
Şüphen varsa Başbuğ'u görevden al
Deniz Baykal, Balyoz Darbe Planı iddiaları üzerine Başbakan Erdoğan'a bu çağrıda bulundu.
Kanadoğlu yeni bir tartışma başlattı
AK Parti Kanadoğlu'na sert tepki gösterirken CHP açıklamaları sahiplendi
 
TSK'dan 'balyoz' açıklaması
Genelkurmay Başkanlığı: Belge 2003-2006 tatbikat programında bulunmaktadır.
2 Tekel işçisi hastanelik oldu
TEKEL işçileri eylemlerinin 38. gününe açlık grevinin ise 3. gününe girdi.
'İkinci el'den KDV alınacak
Bütçe dengelerini tutturmaya çalışan AKP, sahibinden satışlardan KDV alacak.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri