Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
29 Mart 2010 Pazartesi - 06:23

'Gökçek neden görevde?'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal: Aytaç Durak'ı görevden alıyorsun da Zahid Akman'ı neden almıyorsun, Melih Gökçek neden görevde?

 Gökçek neden görevde?

Baykal, yeşil beyaz kravatla geldiği Bursa’da yoğun ilgi gördü. Baykal il kongresine katılan AKP’li vekile de teşekkür etti.

CHP lideri Deniz Baykal, partisinin Bursa il kongresinde yaptığı konuşmada yine Anayasa taslağı ve Deniz Feneri soruşturması nedeniyle AKP’ye sert eleştiriler yöneltti:

* AKMAN’I KORUYOR: Aytaç Durak, görevinden alınmış yargılanacak. Güzel de sen Aytaç Durak’ı görevinden alıyorsun da RTÜK eski Başkanı Zahid Akman’ı niye görevinden almadın? Niye RTÜK yönetim kurulundaki görevini sürdürmesine izin veriyorsun? Hem yargılamıyorsun. Almanlar yargılamak istiyor. ’İfadesini al’diyorlar almıyorsun. Zahid Akman’ı koruyorsun. Belediye başkanını görevinden alıyorsun. Niye?

* TELAŞ İÇİNDELER: Hükümet işi gücü bıraktı. Tek bir derdi var. Anayasa değişikliği yapacak. Referandum da yapacaklar. Milleti ayağa kaldırıp, anayasa değişikliği etrafında harekete geçirecekler. Türkiye’de vatandaşın bu kadar derdi varken, iktidar gündemi saptırıyor. Bu sıkıntılarla ilgili siyasetin ayağa kalktığını millete ‘Referanduma gidelim’ dediğini duydunuz mu? Hükümet niye birden bire yargı telaşı içine girdi? Anayasa değişikliği telaşı içine girdi?

* ÜÇ DERDİ VAR: Aslında AKP’nin aradığı 3 maddeyi değiştirmek. Onu halka sunarken dikkatleri dağıtıp başka yerlere çekebilmek için başka bir takım maddeleri de oraya eklemişler. Karma karışık bir manzara ortaya çıkarmışlar. 26 maddelik bir tasarı. 3’ü geçici madde. 3 temel madde şu; Bir, Anayasa Mahkemesi’nin yapısını değiştirecekler. İki HSYK’nın yapısını değiştirmek. Üç, parti kapatmayı, kapatılması söz konusu olan partinin temsilcilerinin de onayını gerektiren bir siyasi izne bağlayacak. Yani Anayasa Mahkemesi ile HSYK ile ve parti kapatma ile ilgili derdi var.

* KUMAR OYNUYOR: Anayasa laiklik, demokratiklik, sosyallik anlayışına sahip çıkmak demektir. Ancak bu değişlikle yargı vesayet altına alınıyor. Bu iktidarın anayasaya saygısı olmadığını biliyoruz. Anayasayı ihlale teşebbüs konuma düşersin. O nedenle anayasa aykırı bir anayasa değişikliğini bunca uyarıya rağmen inatla ısrarla takip etmek çok sakıncalı ve tehlikelidir. AKP’nin bizzat kendisi masayı devirmek istemiyor, ortalığı karıştırmak, Türkiye’yi bunalıma sokmak gibi bir planı yok ise bu teşebbüsten en kısa sürede vazgeçmesini CHP Genel Başkanı olarak tarihi bir uyarı netiliğinde kendisine ifade ediyorum. Çok sakıncalı ve tehlikeli bir kumar oynuyor. Bu işten derhal vazgeçmelidir. Umarım sağduyu galip gelir ve bu yanlıştan vazgeçerler. O masayı devirmeye kalkmayın.

 
'Anayasa mahkemesi iptal eder'
 
Genç eleştirdi TOKİ fiyatı yarıya indirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Anayasa mahkemesi iptal eder'
Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Atatürkçü Düşünce ...
Aytaç Durak görevden alındı
MHP lideri Bahçeli'nin 'İstifa etsin' dediği Adana Büyükşehir Belediye ...
AKP'nin unuttuğu kriter
Önerilen referandum şekli Venedik kriterlerine aykırı
 
Köpekbalığı, Lulu’ya yüklendi dil bilmeyen Coşar seyretti
Hakan Uzan 8 günlük sürenin sonunu beklemeden Fransa'yı terk etti
'Anadilde propaganda'ya onay
‘Kürtçe propaganda’da AKP-BDP ittifakı!..
GATA oyununda yeni perde
Balyoz tutuklusu emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın GATA’ya sevki için uzun ...
 
'Söz verdik tutacağız'
Merkel'in Türkiye ziyareti öncesi Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart ...
Fatih Akyel tutuklandı
Eski milli futbolcu Fatih Akyel, futbolda şike iddialarına ilişkin yürütülen ...
Avrupa'dan kaçan para Türk Borsası'nı 2.5 yılın zirvesine taşıdı: 57.045
İMKB dün yüzde 3.46 yükseldi, 29 ayın zirvesini gördü. Sert yükselişte ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri