Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>EKONOMİ
15 Eylül 2011 Perşembe - 09:38

250 milyon dolarlık dev yatırım

Tepe İnşaat’ın gerçekleştirdiği Ankara’nın iş ve sosyal yaşamına farklı bir bakış açısı getiren Tepe Prime’ın buluşma noktası Tepe Prıme Avenue, 2 Ekim’de açılacak.

250 milyon dolarlık dev yatırım

İNŞAAT sektörünün köklü kuruluşu Tepe İnşaat’ın gerçekleştirdiği Tepe Prime projesinin Business ve Residence bloklarının arasında yer alan kafe, restoran ve eğlence mekanlarının bulunduğu Tepe Prime Avenue’nun tanıtımı yapıldı.

Ankaralılar için yaşam merkezi olması planlanan ve AVM’lerden farklı bir konseptte yaratılan Tepe Prime, mimari ayrıntılarıyla dikkat çekiyor. Mimar Ali Osman Öztürk’ün tasarladığı Business, Residence ve Avenue olmak üzere üç bölümden oluşan Tepe Prime, Türkiye için yeni bir anlayış olan açık merkez konseptini Ankaralılar ile buluşturmaya hazırlanıyor.

Tepe İnşaat CEO’su Bahadır Güngenci, Tepe Prime ile Ankara’ya kazandırdıkları değer için gurur duyduklarını belirterek, “Tepe İnşaat olarak gerçekleştirdiğimiz her projede ‘zirve’yi hedefledik” dedi. 

Gösteri alanına dönüşüyor

İnşaat sektörünün farklı alanlarında uzmanlık ve köklü deneyimle hizmet verdiklerinin altını çizen Güngenci, şöyle devam etti:“Tamamladığımız her yeni proje, yaşamı hep daha iyiye götürmeyi hedefleyen kurumsal birikimimize yepyeni değerler katıyor. Tepe Prime Avenue’yu en başından beri farklı kurguladık. Klasik alışveriş merkezi konseptinden uzaklaşarak, Ankaralılar için hem gündüz hem gece yaşayan bir buluşma noktası yaratmak istedik. Alışılagelen kapalı alışveriş merkezleri yerine günlük ihtiyaçların karşılandığı, yemek ve eğlence mekanlarının açık havada buluştuğu bir mekan tasarladık. İç bölümde oluşturduğumuz dış mekanlara farklı yönlerden ulaşılabiliyor ve bu mekanlar özel peyzajlı düzenlemelerle bir tür gösteri alanına dönüşüyor.

Krize rağmen devam ettik

Tepe Prime, altı üniversite arasında, Ankara’nın kalbinin attığı bir yerde şekillendi. Ankarave Ankaralılar için ciddi bir yatırım ve yaşam merkezi oldu. Tepe İnşaat olarak bu projede ilk hedefimiz, AVM konsepti dışına çıkmaktı. Kutu gibi, havasız, sıkıcı bir merkez yaratmaktansa, daha sıcak ve bir o kadar da huzurlu bir merkez inşa etmek istedik.

Bizler projeye başlarken 2008 yılında emlak ve gayrimenkul krizi yaşandı. Tepe Prime 250 milyon liralık bir yatırımdı. Biraz tedirgin olsak da hep birlikte bir durum değerlendirmesi yaptık. Krize rağmen başlayalım dedik. Önce Türkiye’ye güvendik. Planladığımız şekilde inşaat devam etti, satışlar gerçekleşti. Bazı ofislerde hala satışlar devam ediyor. Satışlar yüzde 80 kapasitesine ulaştı.”

3 blok 218 ofis

TEPE Prime’ın çağdaş mimarisi, çevreci yaklaşımı, akıllı bina özellikleriyle Ankara’nın en prestijli ofis projesi olduğunu ifade eden Tepe İnşaat Yatırım Projeleri Geliştirme Koordinatörü Hayal Olcay, mimar Ali Osman Öztürk tarafından tasarlanan Tepe Prime’ın, birbirinden bağımsız 10, 18 ve 19 katlı üç bloktan oluştuğunu söyledi. Olcay, projede toplam 218 ofis ve gerektiğinde konut olarak da kullanılabilen 100 business stüdyonun yer aldığının altını çizdi.

Hayal Kahvesi Başkent’e geliyor

TEPE Prime Avenue’de Türkiye’nin önemli lezzet durakları da yer alacak. İstanbul’un ünlü eğlence mekanı Hayal Kahvesi, 2’ler Et Lokantası, Ankara’da ilk şubesini açan Burger House, New Castle, Minkaa, Özler Döner ve Tadında Anadolu’nun yanı sıra Tepe Prime Avenue’da eczane, kuaför, kuru temizleme ve marketin gibi mekanlar da olacak.

 
Meclis’e yeniden ‘kedi’ gelecek
 
Yedi ilde 36 kişi gözaltında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anahtar özel sektörün önünün açılmasında
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, yüksek büyümenin anahtarının, ...
Büyümeyi kredi kuruluşlarına ithaf edelim
Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, Türkiye’nin ...
İstihdam için vizyon toplantısı Ankara’da
Katma değer olarak geçen yıl 1 milyar dolarlık bir seviye yakalayan Kamu ...
 
Sezon indiriminde alternatif arttı kampanya uzadı
Ramazan ayının yaz dönemine denk gelmesi nedeniyle stoklarını eritemeyen ...
ASO lojistik köye gümrük idaresi istedi
ANKARA Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, bir heyetle birlikte Gümrük ...
Başbakan Erdoğan’dan ATO’ya proje desteği
ANKARA Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kendisine ...
 
Ankara Siteler esnafı çıkış yolu arıyor
Ankara Siteler’de firmalar, binbir emekle ortaya çıkardıkları ürünlerinin ...
Tekstilde yüzler güldü
Bayram, eğitim ve kış alışverişinin aynı döneme rastlaması tekstil sektörünün ...
Elektronik kitaplar sektöre 16 milyon dolar ciro sağlayacak
Portatif bilgisayarlarla elektronik kitapların, elektronik çip sektöründe ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri