Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
11 Temmuz 2011 Pazartesi - 09:47

6 ayda 5 bin 27 olaya koştular

İtfaiye, altı ayda 5 bin 27 olaya müdahale ederken, 143 kişinin hayatını kaybettiği yangın ve kazalarda bin 522 kişi ise olaydan yaralı bir şekilde kurtuldu.

6 ayda 5 bin 27 olaya koştular

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Başkent itfaiyesi, 134 araç ve 927 personel ile kentte hizmet veriyor. 
İtfaiye denildiğinde akla ilk önce yangın geliyor ancak bu birim, trafik kazası, suda boğulma, göçük, sıkışma, intihar, çukura düşme, ev ve iş kazaları gibi birçok alanda vatandaşların imdadına koşuyor. Başkent’te 2011 yılının ilk altı ayında, İtfaiye Dairesi, toplam 5 bin 27 olaya müdahale etti. 
Gidilen olayların 276 tanesi asılsız çıkarken geriye kalan 4 bin 751 olaya itfaiye ekiplerince müdehale edildi. Yaşanan yangın ve kazalardan ötürü bu süre zarfında 143 kişi hayatını kaybetti, bin 552 kişi ise olaydan yaralı şekilde kurtuldu. 
Ev yangınının kaynağı mutfak
Başkent’te son altı aylık süre zarfında itfaiye ekiplerinin en çok müdahale ettikleri olayın başında 2 bin 114 ile “kurtarma” geliyor. Bu olayı 826 ile “bina yangını”, 614 ile “ot, saman, çöp ve ekin yangını” ve 396 olay ile de “trafik kazası” takip ediyor.  Özellikle bina yangınlarının 577’sinin betonarme evlerde gerçekleşmiş olması dikkat çekiyor.

27 noktadan müdahale

BAŞKENT itfaiyesinin, biri merkez olmak üzere toplam 27 noktada grupları bulunuyor. Böylelikle çıkan olaya en kısa sürede müdehale etmek amaçlanıyor. Geride bırakılan altı aylık süreçte ise itfaiye ekiplerinin en fazla gittikleri olay sayısında bin 832 ile şehir merkezi geliyor. Bu noktayı 472 Sincan, 409 Kurtuluş, 381 Batıkent ve 337 olay ile Esat takip ediyor. Köşk noktasında yer alan itfaiye grubu altı ay boyunca hiçbir olay yaşamazken bu noktanın ardından en az olay çıkan noktalarda bir olay ile Hisar, 2 olay ile de AŞTİ geliyor.     

90 metrelik araç

BAŞKENT İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Türkiye’nin en yüksek merdivenli 90 metreye ulaşabilen itfaiye aracını filosuna dahil etti. Yeni araç, Büyük Ankara Festivali boyunca daire başkanlığı tarafından açılan stantta tanıtıldı. Her geçen gün biraz daha yükselen binalara daha kolay şekilde müdahale edebilmeyi amaçlayan yeni araç, 90 metrelik kapasitesiyle 30 katlı binalara çok dahak bir şekilde ulaşabiliyor. Böylelikle muhtemel bir yangına ham doğrudan müdehale edebilme imkanı hem de eş zamanlı olarak merdiven ile binanın yüksekten tahliyesinde büyük bir imkan sağlıyor.

Tatilde yanmayın

ANKARA’da kış aylarında günde ortalama 15-20 olay meydana geldiğini kaydeden Karakuş, “Yazın bu rakam 30 ila 40’a kadar çıkıyor. Bu yıl yaz geç geldiği için rakamlar şu günlerde biraz daha düşük. Ancak havalar ısınmaya başladıkça otlar kuruyor ve piknik alanlarında bırakılan bir cam parçası yada yoldan geçerken atılan bir sigara izmariti sonunun ne olduğu belli olmayan yangınlara sebebiyet veriyor” dedi. Ev yangınlarının çoğunlukla mutfak kaynaklı çıktığını kaydeden İtfaiye Daire Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, “Yanan ocağın açık unutulması yangın çıkmasına neden oluyor.  Ayrıca vatandaşlarımız, tatile gitmeye başladıkları şu günlerde evlerinden çıkarken tüm cihazların elektrikle olan bağlantısını kestiklerinden emin olsunlar, mümkünse sigortalarını kapatsınlar” önerilerinde bulundu.

 
Altın Güvercin Ankara’dan
 
Serinlemek için girdiği barajda boğuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Resimlerle evini müzeye çevirdi
Altındağ’da ailesiyle birlikte yaşayan zihinsel engelli Muhammet Yalçın, ...
Ankara'da faciadan dönüldü!
Ankara'da meydana gelen iki trafik kazasında bir araç otobüs durağına ...
SES’ten biber gazı tepkisi
SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), ölümlere, hastalanmalara ...
 
Görme engelliye yıkım darbesi
GÖRMEYENLERİ Koruma Derneği Ankara Şubesi Başkanı Yasemin Karadağ, 1997’den ...
Konya Yolu’na semazen heykeli
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Konya Yolu’nda, Ankara Emniyet Müdürlüğü ile Ankamall ...
Konyalılar Ankara’da buluştu
KONYA Eğitim, Kültür, Sağlık Vakfı (KONEV) tarafından düzenlenen Tanışma, ...
 
Konya’yla aramıza “program” girmiş
Ankara Konya arasını bir buçuk saate indirecek olan ve seçimden önce açılacağı ...
Yetişmiş personel yok eğitim ise pratikte yetersiz
TURİZM sektörünün hassas dinamiklere bağlı, ani değişiklikler gösteren, ...
Başkana kültürel teşekkür
GÖLBAŞI’nda okul müdürleriyle birlikte dernek yöneticileri, Belediye Başkanı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri