Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
22 Aralık 2010 Çarşamba - 10:27

AB'ye damsız girilmez!

OBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin kadın istihdamıyla mümkün olabileceğini savunarak, “Bizleri AB’ye damsız almayacaklar. Hep söylüyorum, istediğiniz reformu yapın, kadınların iş dünyasındaki statüsü istenilen seviyeye gelmediği sürece bizi AB’ye almazlar” dedi.

AB ye damsız girilmez!

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, Türkiye’nin büyüdüğünü, komşularıyla ilişkilerinin çok iyi olduğunu, ancak iş hayatındaki kadın istihdamının küçüldüğünü söyledi. Bektaş, “Bizleri AB’ye damsız almayacaklar. Hep söylüyorum, istediğiniz reformu yapın, kadınların iş dünyasındaki statüsü istenilen seviyeye gelmediği sürece bizi AB’ye almazlar” dedi.
“İş Hayatında Başarının Anahtarı” paneline katılan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, Türkiye’de 1 milyon 300 bin girişimci bulunduğunu, bunların arasındaki kadın girişimcilerin sayısının ise sadece 80 bin olduğunu bildirdi.
Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin kadın istihdamıyla mümkün olabileceğini savunan Bektaş, “Bizleri AB’ye damsız almayacaklar. Hep söylüyorum, istediğiniz reformu yapın, kadınların iş dünyasındaki statüsü istenilen seviyeye gelmediği sürece bizi AB’ye almazlar” dedi.
Kadının iş hayatında aktif rol alması için yasalarda düzenlemeler yapıldığını anımsatan Bektaş, yeni gelişmelere rağmen 26 milyon çalışabilir durumda olan kadından 6 milyonunun çalıştığını belirtti. Aynur Bektaş, kadının iş hayatında yeterince yer almadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
Feminist değilim
“Dünyada bir kadın hareketi var. Feminist söylemleri sevmiyorum ancak Türkiye’de yapılan bir ankette kadınlara görevleri sorulduğunda yüzde 98’i ‘çocuklara bakmak ve ev işlerini yerine getirmek’ derken sadece yüzde 2’si ‘ayaklarının üstünde durarak iş hayatında yerini almak olduğunu’ söylemiş. Her şeyden önce kadınlarımız kafasını değiştirmeli. Türkiye büyüyor, komşularıyla ilişkileri çok iyi durumda, ancak iş hayatında kadın istihdamı küçülüyor. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası’nda kadın girişimciler olarak isteklerimizi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı 
Ali Babacan’a da anlattık. Devletten ne istediğimizin sorulduğu şurada, sayın Babacan’a isteklerimizi sıraladık.
Seçim politikası
Sayın Babacan da isteklerimizin öncelikli listede yer alacağını, hatta bunun seçim politikaları olacağını söyledi. Bizler ilk olarak kadın girişimciliğinin teşvik edilmesi için bir strateji izlenmesini istiyoruz. Kadın girişimciler Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı olarak aynı zamanda KOSGEB’in altında olan bir kurum haline getirilmeli. Kadın girişimciler için özel ve kamu destekli sonuç odaklı bir strateji programı oluşturulmalı. Kreş ve bakıcı hizmetleri devlet tarafından karşılanmalı. Okullardaki çocuklarımızın hepsine tam gün eğitimi uygulanmalı. Kadınlarımız bankalardan 
kredi istediğinde teminat olarak mal varlığı istenmemeli. Çünkü biliyoruz ki dünyada bile mal varlığının yüzde 97’si erkeklere ait. Kadınlar arası kefalet sistemi oluşturulmalı.”
Bektaş, Türkiye’deki ekonomik büyümenin yabancı yatırımcıdan kaynaklandığını öne sürerek, Türkiye’nin “girişimci cenneti”, hatta “ithalat cenneti” bir ülke olduğunu, ekonominin, yabancı sermayeden gelen sıcak parayla büyüdüğünü söyledi.

 
Yargıtay’ın gözü Danıştay’da
 
Meslek liselilere girişimcilik dersi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yargıtay’ın gözü Danıştay’da
Yargıtay’ın yeni hizmet binası Ankara 3. İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi ...
Beton mikseri facia saçtı
Altındağ Başpınar Mahallesi’nde meydana gelen kazada, beton mikseri sokak ...
Yenimahalle’de aşure günü
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, aşure etkinlikleri kapsamında ...
 
Avrupa Ankara'yı ödüllendiriyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 26 ülke parlamentosu tarafından oluşturulan ...
Yol çalışması köylülerin kabusu oldu
Yol çalışması nedeniyle su geçidi kapatılınca iki hanenin çevresini kar ...
Bakanlık küçülecek
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Bakanlığı küçültmeye ...
 
Ankaralı hangi semti tercih ediyor?
TÜSİAV Emlak Sektör Kurulu Başkanı Salim Taşçı, gerçekleştirdikleri son ...
Güvencesiz çalışmaya hayır
Çeşitli illerden Ankara’ya gelen Tekel işçileri, “4-C uygulamalarını” ...
Akaryakıtta zamlar mobil esnafı yaktı
ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, geçen yılın ocak ayından bu yılın aralık ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri