Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
'Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
"Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
28 Haziran 2021 Pazartesi - 12:29

ASCO Kongresi’nde önemli veriler paylaşıldı

Amerikan Klinik Onkoloji Derneği (ASCO) tarafından dijital ortamda düzenlenen uluslararası kongrede iki kür kemoterapinin yanında immüno-onkolojik kombinasyon ile tedavi edilen akciğer kanseri hastalarında iki yılın sonunda total sağkalım açısından ölüm riskinin yüzde 28 azaldığı belirtildi.

ASCO Kongresi’nde önemli veriler paylaşıldı

Tüm dünyadan onkoloji uzmanları ve kanser tedavisi sürecine dahil olan diğer branşlardan doktorların katıldığı ve bazı kanser klinik çalışmalarının ilk kez açıklandığı ASCO Kongresi bu yıl 4-8 Haziran 2021 tarihleri arasında online olarak gerçekleştirildi. İlginin büyük olduğu kongrede, kanser türlerinde uygulanan yenilikçi yaklaşımlar ve tedavi olanakları onkologlara sunuldu. 

ASCO kongresine katılarak çalışmaları yakından takip eden Prof. Dr. Yeşim Eralp, “İleri evre küçük hücreli dışı akciğer kanserinin tedavisinde önemli ilerlemeler kaydedilmesine rağmen hastaların büyük çoğunluğu uzun vadede hastalığa yenik düşüyorlardı. Kanseri erken kontrol altına almaya yardımcı olma amacıyla tasarlanan bir klinik çalışmanın Faz 3 sonuçlarında; immüno-onkolojik kombinasyon ve sadece iki kür kemoterapi ile tedavi edilen hastaların iki yıllık takibinin sonunda dört kür kemoterapiye kıyasla ilerlemesiz (progresyonsuz) ve genel sağkalım oranlarında sürdürülebilir iyileşmeler kaydedildi. Daha kısa süreli kemoterapi ile elde edilen bu sonuç hastalarımız ve bizler için umut vadeden, önemli bir gelişme.” dedi.

İki kür kemoterapinin yanında immüno-onkolojik kombinasyon ile tedavi edilen hastalarda iki yılın sonunda genel sağkalım açısından ölüm riskinin yüzde 28 azaldığını belirten Prof. Dr. Yeşim Eralp konuyla ilgili şunları söyledi: “Sonuçları açıklanan araştırmaya göre immüno-onkolojik kombinasyon ile iki kür kemoterapi alan hastaların yüzde 38’inin iki yılın sonunda hayatta kaldığını gördük. Buna karşın sadece kemoterapi alan hastalarda bu oran yüzde 26 olarak gözlendi. İlave takiplerle birlikte ortanca genel sağkalımın ise ikili immünoterapi kombinasyonuyla 15,8 ay; yalnızca kemoterapi ile de 11 ay olduğu tespit edildi.”dedi.

ASCO kongresinde bir başka Faz 3 immüno-onkolojik kombinasyon çalışmasının dört yıllık sonuçları da katılımcılarla paylaşıldı. Kongrede İmmüno-Onkolojik kombinasyon tedavisinin dört yıllık takibinin ardından total sağkalımda daha uzun süre ve etkileyici yanıtlar alındığını; sadece akciğer kanserinde değil pek çok farklı tümör tipinde de faydalarının sürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Yeşim Eralp konuyla ilgili şöyle konuştu: “İlgili faz III klinik çalışma ileri evre küçük hücreli dışı akciğer kanserinde bir immünoterapi kombinasyonunun etkinliği için ciddi bir kanıt oluşturuyor. Hekimler olarak amacımız, kansere bağlı ölümlerin başlıca nedeni olmaya devam eden akciğer kanserini tedavi ederken hastaların yaşam süresini uzatabilmektir. Bu veriler, ileri evre küçük hücreli dışı akciğer kanserini tedavi etmekte ne kadar ilerleme kaydettiğimizi gösterirken bu ikili immünoterapi kullanımının birinci basamak tedavi seçenekleri arasındaki önemini de vurguluyor.”dedi.

Hibya Haber Ajansı

 
Ekonomik gelişmeler
 
Göz alerjisi kabusunuz olmasın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güneş ışınları cilt lekelerine davetiye çıkarıyor
Dermatoloji uzmanı Dr. Hasan Benar güneş ışınlarının zararlı etkileri ...
Göz altı morlukları olanlar dikkat
Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Yüzer konu ile ilgili bilgiler verdi.
Kemik sağlığı için öneriler
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr.Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.
 
Yeşilay’dan 'Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü' mesajı
Yeşilay, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı ...
Kemik sağlığını korumak için K2 ve D3 vitamin desteği önemli
Araştırmalara göre; Türkiye’de 50 yaş üzeri her 2 kişiden 1’inde düşük ...
Astım hakkında bilgiler
Astım ve alerjik hastalıklar çok sayıda kişiyi etkilemektedir. Her geçen ...
 
Vücudun sıvı dengesini korumak için alınacak önlemler
Sağlıklı ve dengeli beslenme kadar önemli bir diğer konu da vücudun sıvı ...
Kanserde bütüncül tedavi yaklaşımı
Fitoterapi Uzmanı Dr. Şenol Şensoy kanser tedavisinde kemoterapi ve radyoterapi ...
Pandemi döneminde omurga kırıkları artış gösterdi
Yaş ile birlikte ortaya çıkan ve yaşam kalitesini etkileyen birçok hastalık bulunuyor.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri