Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>EKONOMİ
1 Eylül 2010 Çarşamba - 03:11

AVM’de rekabet hızla buyuyor

Ankara’da, AVM enflasyonu yaşandığını belirten Gordion Alışveriş Merkezi Müdürü Alp Atilla, “Bu kadar büyük enflasyon olunca rekabet de çok büyük oluyor. Ankara’da artık AVM’ye ihtiyaç yok” dedi.

AVM’de rekabet hızla buyuyor

ANKARA’da artık AVM’ye ihtiyaç olmadığını belirten Gordion Alışveriş Merkezi Müdürü Alp Atilla, “Ankara’da, AVM enflasyonu yaşanıyor. Bu kadar büyük enflasyon olunca rekabet de çok büyük oluyor” dedi.  Başkentin, kişi başına düşen metrekare bazında Avrupa’da ilk üçe giren bir şehir olduğunu ifade eden Atilla, şunları söyledi: “Şubat mart aylarında cirolarda ve AVM’ye giren insan sayısında düşüş vardı. Mayıs ayından itibaren toparlanma oldu. Şu an Türkiye’de 242 tane AVM var. Ankara AVM’lerin en yoğun olduğu şehir. Bu AVM’lerin ölçekleri de oldukça büyük. 
800’e yakın mağaza var
AVM’lerin en önemli özelliği lokasyonu. Lokasyon olarak yaşam bölgesi olan bir yerdeyiz. AVM’yi bir yere götürmesi gereken büyük markalar vardır. Fakat bu markaların yanı sıra güleryüz ve mağazaların yapmış olduğu servis çok önemli. Bu bir ekip işi. Yatırım yaparken Ankara’da hala AVM’ye ihtiyaç olup olmadığını çok iyi düşünmek gerekiyor. AVM’nin içine koyabileceğiniz marka sayısı 250 ile 280 arasında. Eskişehir Yolu’nda Bilkent’i de dahil ederseniz beş tane AVM ve buralarda 800’e yakın mağaza var. Marka sayısı ise 250 civarında. Bir markadan beş AVM’de de olabiliyor. Müşteriyi getirecek farklı uygulamalar yapmanız gerekiyor. Piyasanın 2011 yılının Mart, Nisan aylarından itibaren daha iyi olacağını düşünüyorum.

Üst katında otoparkı olan AVM

Binamızın altından metro geçtiği için aşağıya otopark yapma şansı olmadı. Ankara’da ilk defa üst katında otopark olan bir AVM yarattık. Ankara insanının katlı otopark kullanma alışkanlığı yok. İçinde bulunduğumuz bölge, yaz aylarında boşalan bir bölge. Üst katımızdaki otoparkta Ankara’nın en büyük go kart alanlarından birini kurduk. Çok sıcak olmasına rağmen, beklediğimizin üstünde bir ilgiyle karşılaştık. Kış aylarında 6. kattaki otopark alanımızın bir bölümüne özel bir pist yapmayı planlıyoruz.  Oturma alanlarımızın bir bölümünü bir aya kadar çok farklı bir konseptle düzenleyeceğiz. 

Sokak alışverişi kültürümüzde var

Örnek bir tuvalet konsepti yapıyoruz. Duvar yapısıyla, lavabolarıyla, kabinleriyle çok güzel bir tuvalet oluşturacağız”diyen Alp Atilla  “17 Eylül’de birinci yılımızı kutlayacağız. Birinci yıldan önce tuvaletlerimizi tamamlamayı planlıyoruz. AVM tuvaletleri birbirine çok benziyor. AVM’nin her alanı çok iyi yapılmaya çalışılırken, tuvaletler ve annelerin çocukları besleme alanları ihmal ediliyor diye düşünüyorum” dedi.. Sokak alışverişi bizim kültürümüzde olan bir şey. Kimse tüm alışverişini AVM’lerden yapmıyor. AVM’lerde yüzde 30’a yakın alışveriş hafta sonu yapılıyor. AVM’lerin pazar günleri kapatılması fikri bana ters geliyor. Bu, küçük esnafı korumak için yapılıyorsa, bunun için bir program uygulanabileceğini düşünüyorum. AVM’lerin pazar günleri kapatılması büyük bir kayıp olur.  

Otel gibi yönetiyoruz

Mağaza sayımız 122, açılacak mağazalarla birlikte 125’e ulaşacağız. Dengeli bir marka karmamız var ve oldukça beğeni topluyor. Yeni gelecek markalarla birlikte daha iyi bir yere geleceğimizi düşünüyoruz. Yaz ayları ve ramazan sakin bir dönem olarak geçiyor. Eylül’ün ilk haftasıyla birlikte hareketlenmenin başlayacağına inanıyorum. Bölgede ciddi anlamda kabul görmeye başladık.  Yaptığımız bir araştırmaya göre, AVM’mize gelenler daha sonra bir daha geliyor. Bölgede ciddi bir nüfus var. Şehir, bu bölgeye doğru kaymaya devam ediyor. Yapılanma hızla devam ediyor. Gordion’u 5 yıldızlı bir otel gibi yöneteceğimizi söylemiştik.

 
Podyumda Zafer coşkusu
 
Yoksulluk zirve yolunda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Türkiye yaklaşımı istiyoruz"
KOBİDER Başkanı esnaf ve sanatkarlarının prim ve vergi borçlarına dikkat ...
Sanayide toparlanma
Ankara Sanayi Odası Başkanı, Ankara sanayisindeki toparlanmanın devam ...
Türk zevki dünya pazarına açıldı
Türk tasarımlarını Avrupa ülkelerinden daha başarılı bulduğunu ifade eden ...
 
İllede yeniden yapılanma
TESK Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın maddi ve teknik desteğe ...
İftarda müjde verdi
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Akyurt’lu sanayici ve işadamlarına uluslararası ...
Esnafın iş durumu vahim
TESK Genel Başkanı: “Zor durumdaki esnafı rahatlatacak kararlar acilen ...
 
Vergi ödemede yeni dönem
YENİMAHALLELİLER artık vergi ödemek için kuyruk çilesi çekmeyecek. Yenimahalle ...
İstikrarlı ve dengeli büyüme sürecek
Anadolu Hayat Emeklilik’in 2010 yılının ilk 6 ayında net karının 39,8 ...
KOBİ kredilerinde artış
Haziran ayı itibariyle son altı aylık dönemde KOBİ’lere kullandırılan ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri