Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
24 Eylül 2020 Perşembe - 12:36

“Altın Yunus” için yarışacak filmler belli oldu

8. Boğaziçi Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda 100.000 TL’lik En İyi Film Ödülü için yarışacak filmler açıklandı.

“Altın Yunus” için yarışacak filmler belli oldu

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı'nın destekleriyle; Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 23 – 30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 8. Boğaziçi Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmler belli oldu. Sinemaseverler tarafından merakla beklenen filmlerin yer aldığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda bir film 100.000 TL değerindeki “Altın Yunus” ödülünü kazanacak.

10 Film “Altın Yunus” İçin Yarışacak

Edebiyatçı, senarist ve yapımcı Tarık Tufan’ın başkanı olduğu ve yönetmen Ramin Matin, görüntü yönetmeni Taner Tokgöz, oyuncu İpek Türktan Kaynak ve oyuncu Ecem Uzun’dan oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi yılın en iyi yerli filmini seçecek. Bu yıl 10 filmin jüri karşısına çıkacağı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Derviş Zaim’in Suriyeli bir rejim askerinin yaralanması ve sonrasında ülkede akan kanı durdurmak için hayatını riske atan bir eyleme girişmesine yoğunlaşan “Flaşbellek”, Orçun Benli’nin görevinden ayrılan genç komiser Ayhan’ın, gittiği orman evinde kızının gelişini beklerken yeni hayatına uyum sağlamaya çalışmasını anlatan “Gelincik”, Erdem Tepegöz’ün distopik bir dünyaya kuşkucu bir bakış atan ve ilkel teknolojiyle yönetilen bir fabrika bölgesinde bir grup işçinin hayatına odaklanan ve dünya prömiyerini 42. Moskova Film Festivali’nde yapacak “Gölgeler İçinde”, Ensar Altay'ın yalnız ölenlerin evlerini temizleyen Norihito’yla dünyada var olmak için kendine sebep arayan Yaşlı Muramatsu’nun hikayesini bir Japon fenomeni üzerinden anlatan belgeseli “Kodokushi”, Barış Gördağ ve Yasin Çetin’in duyma ve konuşma engelli babaannesiyle yaşayan kız çocuğuyla İstanbul’da felsefe öğretmenliği yapan İlhan'ın hikayesini anlattığı “Koku”, Ferit Karol’un kendi halinde bir aile babası olan Orhan'ın zor günler geçirdiği süreçte ailesiyle arasındaki ilişkiye odaklanan “Kumbara”, Fatih Özcan’ın koyunlarını kurtlardan korumak için bir mavzer satın almaya çalışan adamın, oğlu ve kardeşleriyle yaşadıklarını konu edinen ve dünya prömiyerini 26. Saraybosna Film Festivali’nde yapan “Mavzer”, Ercan Kesal’ın aynı adlı romanından uyarlanan, İstanbul’da bir belediyenin başkan aday adayı olan Doktor Kemal Güner’in bir günde geçen trajikomik hikayesini konu edinen ve dünya prömiyerini 49. Rotterdam Film Festivali'nde yapan “Nasipse Adayız”, Reis Çelik’in bir aşık ile çırağının hikayesini ele alan ve dünya prömiyerini 32. Tokyo Film Festivali’nde yapan “Ölü Ekmeği” ve Ahmet Sönmez’in yüksek fonksiyonlu otistik bir babayla "normal" oğlunun hikayesine odaklanan “Sadece Farklı” isimli filmleri yarışacak. 

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda 2 Dünya Prömiyeri

8. Boğaziçi Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmlerden “Kodokushi” ve “Sadece Farklı”dünya prömiyerlerini festivalde yaparken “Flaşbellek”“Gelincik”“Gölgeler İçinde”“Koku”“Kumbara”“Mavzer” ve “Ölü Ekmeği” filmleri ise İstanbul’da ilk gösterimlerini gerçekleştirecek.

En İyi Ulusal Filme 100.000 TL Ödül!

8. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alacak filmlerden bir tanesi 100.000 TL’lik En İyi Ulusal Uzun Metraj Film Ödülü’nün sahibi olacak. Yarışmada 20.000 TL’lik En İyi Yönetmen, 15.000 TL’lik En İyi Kadın Oyuncu, 15.000 TL’lik En İyi Erkek Oyuncu, 10.000 TL’lik En İyi Senaryo, 10.000 TL’lik En İyi Sinematografi ve 10.000 TL’lik En İyi Kurgu dallarında da ödüller dağıtılıyor. Ayrıca festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasında yer alan filmlerden birine FİYAB (Film Yapımcıları Meslek Birliği) tarafından 10.000 TL’lik En İyi Yapımcı Ödülü takdim edilecek.

8. Boğaziçi Film Festivali, Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından 23 - 30 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.


Hibya Haber Ajansı

 
Çocuklara çevrimiçi modern ve çağdaş sanat yolculuğu
 
Fenerbahçe, Samatta'nın transferi için görüşmelere başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuklara çevrimiçi modern ve çağdaş sanat yolculuğu
Çocuklara Çevrimiçi Modern ve Çağdaş Sanat Programı, İstanbul Modern’in ...
8. Boğaziçi Film Festivali
Ulusal uzun metraj film yarışması jüri başkanı ve jüri üyeleri belli oldu.
Sakıp Sabancı Müzesi’nden yetişkinler için Kağıt Çiçek Yapım Atölyesi
Sakıp Sabancı Müzesi’nin kağıt çiçek yapım atölyesi kitleri çevrimiçi SSM Mağaza’da satışa sunuldu.
 
21 Kedide sanat tarihi
VakıfBank Kültür Yayınları’nın en çok satan kitabı “21 Kedide Sanat Tarihi” ...
Sokakta satranç var projesine ilgi büyük
Satranç severler yurdun dört bir yanında muhteşem görüntülere imza attı.
Kahramanmaraş şiir ve edebiyat günlerine hazırlanıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi I. Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ...
 
Tuzla’da ‘Yeni Normal Kültür Sanat Sezonu’ tamamlandı
Tuzla’da normalleşme süreciyle başlayan ‘Yeni Normal Kültür Sanat Yaz Sezonu’ sona erdi.
Sokakta satranç var
Türkiye Satranç Federasyonu(TSF), “Sokakta Satranç Var Projesi”ni pandemi ...
Müzeler artmaya devam ediyor
Türkiye genelindeki müze sayıları 467’ye ulaşırken, 2018 yılına oranla ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri