Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
9 Eylül 2011 Cuma - 09:48

Ankara Emniyetinde ' Beden Dili ve İletişim' semineri

Eğitim Bilimleri ve Kişisel Gelişim Uzmanı Murat Ertan, Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli polislere " Beden Dili ve İletişim" semineri verdi.

Ankara Emniyetinde   Beden Dili ve İletişim  semineri

Kişisel Gelişim Uzmanı Ertan: Dünyanın ilk kişisel gelişimcisinin Nasreddin Hoca olduğunu, ama Kişisel gelişimin 150 yıla dayandırıldığını söyledi.

Eğitim Bilimleri ve Kişisel Gelişim Uzmanı Murat Ertan tarafından verilen konferans, 08 EYLÜL 2011 tarihinde düzenlendi. Konuşmasına dinleyicileri selamlayarak başlayan Eğitim Bilimleri ve Kişisel Gelişim Uzmanı Murat Ertan,” Selamı önemsiyor ve selamın bir değerinin olduğunu biliyoruz “ dedi. 
Toplum olarak bireyselleşmeye doğru gittiğimiz bir dönemi yaşadığımıza işaret eden Ertan, “İletişim, duygu, düşünce ve bilgilerin farklı yollarla aktarılmasıdır. Her şekilde iletişim kuruyoruz ama doğru iletişim kurmak önemlidir. Doğru şekilde anlaşmak için başlangıçlar önemlidir” diye konuştu.

Murat Ertan, şöyle devam etti: “İletişim bir bilgi alışverişi değil paylaşımdır”. İletişim kişiye değil kişilere yapılır. İletişim sözlü ve sözsüz hareketlerle bir bütündür. Toplumdaki çatışmaların çoğu doğru bir başlangıç yapamamaktan kaynaklanmaktadır. İnsanlar onları ne kadar önemsemediğimizi bilmedikçe, ne kadar bildiğinizi önemsemezler.”

Farklı düşünen kişilere de anlayış ve hoşgörü gösterebilmemiz gerektiğine dikkat çeken Murat Ertan, insanları önemsemenin önemli olduğunu söyledi. “Taş, taşlıktan geçmedikçe, parmaklara yüzük olamaz. Yüzük olmayı dileyen taş, ezilmeyi, işlenmeyi göze almalıdır. Bunu da eğitimle sağlıyoruz.” diyerek konuşmasını sürdüren Ertan, iletişimin güç olduğunun altını çizdi. 
Değişimin kaçınılmaz olduğunu anlatan Ertan, şöyle konuştu:”Dünya büyük bir hızla değişiyor, gelişiyor ve dünyadaki bilgiler çok hızlı yer değiştiriyor. Geribildirim, alıcının kaynak tarafından gönderilen uyarıcılara gönderdiği tepkidir. Çağ ve toplumun yanı sıra ihtiyaçlar da değişiyor. 
Mesajlar sözlü ve sözsüz olarak iki tiptir. Mantıksal mesajlar sözlü, duygusal mesajlar sözsüz olurlar. Gerçek keşif eylemi, yeni bir toprak bulmakla değil, yeni bir gözle bakmakla ilgilidir.” 
Ertan, şöyle devam etti: ”Aynı şeyi gördüğümüz halde farklı düşünceler ortaya çıkabiliyor toplumda. Başkalarına hoşgörü gösterebilmek iletişimin temelidir. “Konuşma hızımızla anlama hızımız aynı değildir”. Dinlemek zordur. Empati kurmak ise karşılıklı anlayıştır. Akıcı bir dille ve karşınızdaki kişiyle göz teması kurarak konuşun. Olayları basitçe anlatın. İletişim karşılıklı gerçekleştiğini unutmayın.”

Gülümsemenin, insan kalbini açtığını dile getiren Ertan, gülümsemenin faydalarından söz etti. “ Tebessüm, insanlara yapılacak en kolay iyiliktir. Bir dakikalık gülümseme, 12 dakikalık koşuya eşdeğerdir” diyen Murat Ertan, “Gülümsemek beyne giden kan akışını hızlandırır ve kalbi güçlendirir. Değişim kişinin kendisinden başlamalıdır ve değişim kaçınılmazdır.

Türkler dünyanın en temiz giyinen insanlarıdır” dedi. Resmi ortamlar için giyilecek kıyafetlerin renginin lacivert ve siyah olarak belirlendiğini söyleyen Ertan, konuşmasını şöyle noktaladı: “Gömlekler bu tarz ortamlarda açık renk olmalıdır. Takım elbiselerin altına bağcıklı ayakkabılar tercih edilmeli, ayrıca takım elbisenin içine kısa kol gömlek giyilmemelidir. Erkekler eşleri ile bir yere gidiyorsa birbirleriyle uyumlu giyinmelidir.

Verilen mesajlarda beden dili yüzde 58 etkilidir. Hareket ve yüz ifadelerimiz kullandığımız sözcüklerden sekiz kat daha güçlüdür. Duygularımızı beden dili ile aktarıyoruz ve beden asla yalan söylemez .” dedi.

 
Kaçakçılara çifte darbe
 
Ankara'da Şafak Operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geleceğin yegane reçetesi tarımdır
ANKARA Valisi Alaaddin Yüksel, geleceğin yegane reçetesinin tarım olduğunu söyledi.
Vatandaşa dert, esnafa bereket
HARCAMALARIN yoğunlaştığı Eylül ayında vatandaş bütçesini nasıl denk getireceğini ...
Vatandaş baz istasyonuna karşı
MAMAK Belediyesi’nin Dutluk Mahallesi’nde bulunan Şehit Onbaşı Ali Kandemir, ...
 
Sanayide istihdam artışı
SANAYİDE istihdam bu yılın 2’nci döneminde geçen yılın aynı dönemine göre ...
Çocuklara karne hediyesi
YENİMAHALLE Belediyesi ve ODTÜ Mezunlar Derneği Proje Ekibi, Ankara Gönüllü ...
Valilikten Afrika'ya 17 milyon
ANKARA Valiliği tarafından Afrika ülkeleri için düzenlenen yardım kampanyası ...
 
İtfaiyeye beş yeni araç
KIRIKKALE Belediyesi,Meclis toplantısında alınan karar doğrultusunda İtfaiye ...
Beypazarı 6 ülkede tanıtıldı
BEYPAZARI Belediyesi Gençlik Merkezi (BEYGEM) ekibi Makedonya’da düzenlenen ...
Bu ağaç şifa
ANKARA Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mükerrem ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri