Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
30 Temmuz 2011 Cumartesi - 09:57

Ankara İl Genel Meclisi şaha kalktı

Ankara İl Genel Meclisi 2011 yılında günümüz şartlarında daha verimli çalışmalar yürütmek için Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu çalışmalarını artırarak devam ediyor.

Ankara İl Genel Meclisi şaha kalktı

Komisyon Başkanı ve AK Parti meclis üyesi Selim CERRAH yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında şu açıklamalarda bulundu. 
Selim Cerrah; “AK Partili meclis üyelerimiz Mualla Varol, Hasan Emre, MHP’li meclis üyemiz M. Ekrem Özdemir ve CHP’li meclis üyemiz Rıza Koçyiğit ile önergelerimizi titizlikle inceliyor ve yerinde incelemeler yapıyoruz. Ayrıca önceki dönemlerde komisyonumuzda görev alan ve güzel hizmetlere birlikte koşuşturduğumuz meclis üyesi arkadaşlarım Abdullah Kaplan, Celal Gemalmaz ve Abdülkadir Altıntaş beylere de ayrıca gönülden teşekkür ediyorum. 
Ankara için İl Genel Meclisimiz eğitimde birçok yeniliklere imza atmıştır. 2010 yılında başlattığımız, Altın Bilezik projemizle yaklaşık 450 hanım kardeşlerimize eğitimlerini tamamlama imkanı sağlanmış olup böylelikle hanımların eğitim oranının artırılması noktasında çalıştık. Ayrıca ülke geneline örnek bir proje olması için çalışmamız devam etmektedir. 
Diğer bir projemiz, İl Genel Meclisinin gerçekleştirdiği hizmetlerin tanıtılması için ““Demokratik Katılımda İl Genel Meclisi’nin Yeri ve Önemi” konulu kompozisyon yarışması düzenlenmiş, katılan ve dereceye giren 10 öğrencimize çeşitli hediyeler ve plaket takdimin yanı sıra yarışmada ilk 10’ya giren öğrencilere dizüstü bilgisayar verilmiş, ayrıca ilk 3’e giren öğrencilere ve ailelerine Kızılcahamam’da bulunan İl Özel İdaresi dinlenme tesislerinde tatil yapma hakkı tanınmıştır. 
2010 yılında Üstyapı yatırımlarında Eğitim sektöründe 38 adet proje için ödenek ayrılarak toplam 717 derslik Ankara’mıza kazandırılmıştır. Bunun yanında pansiyon, yurt yapımı, spor salonu yapımları, atölye yapımı, 485 adet okulda okul onarım işi tamamlanmış, ilköğretim okulu yapmak için arazi kamulaştırma işi, okulların yakacak ihtiyaçlarının karşılanması, su, elektrik alımları işleri için toplam 34.250.000 TL ile yatırım programına alınmış ve yatırımlar büyük oranda tamamlanmıştır. 
2011 yılında yıllara sari projelerle toplam 657 derslikli okul yapımları yatırım programına alınmış olup çoğunun ihalesi tamamlanmış ve yapıma başlanılmıştır. Bu yıl da kız yurdu, spor salonları yapımı, kamulaştırma, okul onarımları, konferans salon yapımı, okulların yakacak, su, elektrik alımları, okulların ihtiyaçlarına göre okul donanımları ve projelerle toplam 44.650.000 TL ödenek ayrılmıştır. 
Eğitim alanındaki katkılarımızı her geçen yıl artırarak Ankara halkımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Komisyon üyelerimizle uyum içinde çalışmaktayız. Geleceğimize yön verecek olan gençlerimiz için eğitimin her alanında Ankara İl Genel Meclisinden destek gördüler ve görmeye de devam edeceklerdir. 
Vurgulamak istediğin diğer bir konu; eğitime destek konusunda hayırsever vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün artmaktadır. Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyasına vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya ve geleceğimiz için daha büyük fedakarlıklar yapmaya davet ediyorum.” dedi.

 
Yeni asfalta bir bisiklet yolu yakışır
 
Refüjdeki çiçekler balkona da gelecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni asfalta bir bisiklet yolu yakışır
Bisiklet tutkunları, asfaltlama çalışması tamamlanan ve şeritleri henüz ...
Dolarla aidata tepki eyleme dönüştü
Dolarla aidat ödeyen TOKİ Elmadağ konutları sakinleri, tepkilerini eyleme dönüştürdü.
AVM'ler hızla çoğalıyor
Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hakan Kodal, AVM ...
 
Taşımaya zam geldi
Beypazarı ile Ankara arasında yolcu taşımacılığı yapan dört otobüs firması, ...
Yeni icatlar çıkarın
TOBB Başkanı ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ...
Asırlık köy asfaltla tanışıyor
Ankara’nın Polatlı İlçesi’ne 30 kilometre mesafede bulunan ve ilçenin ...
 
Yeni tuz sahaları ihaleye çıkıyor
Şereflikoçhisar’da Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Kaldırım ile ...
Turizmde yeni hedef Anadolu
Ankara Valiliği tarafından başlatılan Turizm Planı çalışmaları kapsamında ...
Karagöl temizlendi
Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Yıldırım Dağı eteğinde yer alan Karagöl’de ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri