Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>SİYASET
12 Nisan 2010 Pazartesi - 15:54

Ankara Milletvekili istifa etti

AKP Ankara Milletvekili Mehmet Zekai Özcan partisinden istifa ettiğini açıkladı. Özcan, Anayasa değişikliği paketi için 'yamalı bohça' benzetmesinde bulunmuştu.

Ankara Milletvekili istifa etti

Ankara Milletvekili Zekai Özcan, "AK Partisaflarında siyaset yapmamın inandığım değerlerle örtüşmediğini görüyorum. Bu sebeple, arkadaşlarıma, kardeşlerime, dostlarıma kuramsal anlamda veda ediyorum"dedi.

Özcan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında istifasını açıklamadanönce çeşitli konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kişi başına düşen milli gelir düşmesi ve artan borç stoklarının önemineişaret eden Özcan, işsizlik oranın da giderek arttığını ifade etti. "Hükümetin yanlış politikaları sürdürmekte kararlı olduğunu" savunan Özcan, "AK Parti, buproblemlere çare aramak, bulmak ve kimsesizlerin kimsesi olmak yerine kolay biryol seçerek mazlum, dindar, muhafazakar ve yoksul Anadolu insanının hisleriniistismar edip, bu derin ekonomik çöküşü örtmeye çalışmaktadır" diye konuştu.Özcan, şunları söyledi:"Toplumda var olan kutuplaşmayı giderecek yerde, Demokratik Açılım,Roman Açılımı adı altında etnik yaraları kaşıyan içi boş projeleri ortaya atarakayrışmayı daha da körükleyecek bir ortamın oluşmasına sebep olmaktadır.

Hükümetin yapması gereken Türkiye'de var olan bireysel demokrasieksikliklerimizi tamamlamaktır ve gelir dağılımı adaletsizliğini düzeltmektir.Bunun için devletin yapması gereken, kendi vatandaşına vermekle yükümlü olduğu üçtemel vatandaşlık hakkını yerine getirmektir. Bunlar medeni haklar, siyasi haklarve ekonomik-sosyal haklardır. Bunları sağlamayıp, 'Demokratik Açılım' diyerekiçeriği olmayan boş bir proje ile vatandaşımızın ötekileştirmeye sebep olacaksöylemlerin ve eylemlerin önünü açacaksınız buna da 'Kardeşlik Projesi'diyeceksiniz.Bu projenin moderatörlüğünü Sayın İçişleri Bakanı üstlenmiştir. Projeninsiyasi getirisi olacağı varsayımıyla, başka siyasi partilerle uzlaşma herhaldedüşünülmemiştir. Nitekim moderatör Bakan, CHP ve MHP'nin genel başkanlarınakendisini muhatap görürken, Sayın Başbakanımız, daha önce 'terör örgütü PKK'yaterör örgütü demediği için muhatap olmayacağını söylediği' partinin genelbaşkanını bizzat kendisi muhatap almıştır.Etnik vurgu ile başlatılan proje, Habur'da adalet duygusunu kanatıp,kabul edilemez PKK şovlarına dönünce Türk Milletinin buna gösterdiği tepki venefret nedeniyle oyu azalacağı kaygısına kapılarak, Hükümet, ancak o zaman frenebasıp vites değiştirmek zorunda kalmıştır.""Demokratik açılım" konusundaki çalışmalara yönelik eleştirilerinisıralayan Özcan, "Türk milletinin kendini koruma refleksini daha fazla testetmeye kalkmamalıdır" dedi. "Genelkurmay Başkanlığının ordu içindeki demokrasi dışı unsurlarıtasfiye etmesi gerektiğini" anlatan Özcan, "Türk ordusu kirli siyasi oyunlarınmutlaka dışında tutulmalıdır" açıklamasında bulundu. Özcan, toplumda "terörlemücadele edenlerden hesap soruluyor" algısının oluşmaması için acilen buiddiaların sonuçlandırılması gerektiğini söyledi."Türk ordusunu yıpratmak isteyen güçlerin bulunduğunu" savunan Özcan,Türk ordusuna yöneltilen haklı veya haksız eleştirilerin karşılıklarınınGenelkurmay Başkanlığı tarafından değil, Başbakan ya da Cumhurbaşkanı makamıncaverilmesini istedi.

-ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ-

"Anayasa değişikliğinde uzlaşma olmazsa üzüleceğini" daha önce ifadeettiğini anlatan Özcan, "Cumhurbaşkanını, TBMM Başkanını seçerkenuzlaşmayacağız, Anayasa değişikliğinde de uzlaşma ortamı oluşturmayacağız, kimisahte veya kopyalanmış imzalardan dikkatsiz ve özensiz bir Anayasa teklifihazırlayacağız ve tepkiler gelince ancak o zaman usulüne uygun hale getireceğiz.Tüm bu yapılanların doğru olduğunu kim söyleyebilir" görüşünü dile getirdi.Özcan, sözlerine şöyle devam etti:"Ne var ki, AK Parti'de bir milletvekili olarak herhangi bir konuyaeleştiri getirdiğiniz zaman, kendilerini Başbakana yakın bir milletvekili olaraktanımlayıp ama ismini saklayan ve isminden bahsetmeye değmeyen kişilerce sizetavsiyede bulunulabilmektedir. Partide hatasız kabul edilen bir, iki kişi vardır.Bunlar ne derse desin hatasızdırlar. Siz ise ne kadar doğru şey söylersenizsöyleyin hatalısınız.AK Parti'nin her şeyi hazmettirme politikalarının içine etnik vurguyapılarak sürdürülen, bu bakımdan Türk Milletinin ayrışmasına, ötekileşmesinesebep olabilecek Demokratik Açılım Projesi'nin dahil edilmiş olmasını, yaptıklarıanketlerde oylarının azalıp çoğalmasına göre de projeye yön vermekte olmalarınımilli birliğimiz için çok tehlikeli ve yanlış buluyorum.Bütün bu değerlendirmelerimden sonra AK Parti saflarında siyaset yapmamıninandığım değerlerle örtüşmediğini görüyorum. Bu sebeple arkadaşlarıma,kardeşlerime, dostlarıma kurumsal anlamda veda ediyorum."Özcan, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "istifa kararınıaçıklamadan önce kimseyle görüşmediğini" de söyledi.

 
Başkent Turizm Haftasında coşacak
 
Telefon uğruna canından oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ateş’ten çok sert suçlamalar
Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’in, “Yılmaz Ateş dikkat etsin. Ayağı ...
Tanık kaygılı
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Belediye Kanunu’nun 73. maddesinin ...
Reklam peşinde değiliz
Ankara’nın şehircilik ve asayiş açısından tartışmasız en problemli bölgesi ...
 
Pursaklarda araç bereketi
Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, belediyeye bağlı müdürlükler ...
Sincan daha iyi olacak
Seçimlerde dönemin belediye başkanı ve ilçe başkanının soğuk savaşına ...
Akgül 1 yılını değerlendirdi...
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül geride kalan bir yılı değerlendirdi önemli projelerini anlattı.
 
Cindoruk Genel Başkan Sarıgül Başbakan
'Sarıgül'ün B planı: Ekibi ile birlikte Hüsamettin Cindoruk'un genel başkanlığındaki ...
Paraları çarçur etmişler
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, bir dönem ara verdiği Etimesgut’ta ...
Yeni Mahalleden eğitime destek
Yenimahalle Belediyesi ilçe sınırlarındaki okulların eksikliklerini tamamlayacak. ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri