Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
3 Aralık 2009 Perşembe - 10:37

Başkent’in tatil alternatifleri fuarda görücüye çıkarılacak

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Başkent’in doğal, tarihi ve kültürel değerler açısından mevcut potansiyelini ön plana çıkarmak amacıyla sektör temsilcilerinin katılımıyla “ATTM Travel Ankara 2010” fuarı düzenledi.

Başkent’in tatil alternatifleri fuarda görücüye çıkarılacak

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar, turizmin, günümüzde döviz girdisini artırıcı ve istihdam yaratıcı özellikleriyle ulusal ekonomiye katkıda bulunduğunu söyledi. Turizmin, uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı etkisi ile dünya barışının korunmasında büyük katkısı olduğunu ifade eden Acar, turizmin Türk ekonomisinin vazgeçilmez temel taşlarından biri olduğunu kaydetti.
Uluslararası strateji
Gelişen turizm sektöründe İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak başkent Ankara’nın doğal, tarihi ve kültürel değerler açısından mevcut potansiyelini ön plana çıkarmak ve değerlendirmek için ulusal ve uluslararası stratejiler benimsediklerini belirten Acar, şunları kaydetti:
“Bu amaçla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak başkent Ankara’yı her yönüyle tanıtmak için yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen turizm fuarlarına mümkün olduğunca katılmaya çalışıyoruz. 21-24 Ocak 2010 tarihleri arasında gerçekleştirmeyi planladığımız ‘ATTM Travel Ankara Turizm ve Tatil Günleri Fuarı’yla, Ankara’nın tanıtımına ve Ankaralıların tatil alternatiflerine büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Fuar çok geniş kitlelere hitap edecek.”
Fuar önemli işlevler taşıyor
Fuarı organize eden “Exponet Organizasyon” yetkilisi Necati Tahtadelen de fuarda katılımcı profiller arasında; tatil köyleri, oteller, apartlar, gezi rehberleri, golf ve tenis turizmi, içmeler, inanç turizmi, konaklama merkezleri, hava yolları, tur operatörleri, yayla ve dağ turizminin yer aldığını söyledi.
Fuarın, katılımcının pazarlamak istediği sektöre yönelik hizmet ve ürünün tanıtımı anlamında önemli işlev taşıyacağını bildiren Tahtadelen, “Organizasyon sayesinde kazancınızı artırıp yeni yatırımlara yöneleceksiniz. Ülkemizi ve yöremizi tanıtarak kalkınmaya yardımcı olacaksınız” dedi.
Kültürel geziler arttı
Günümüzde milyonlarca insanın seyahat edebilmek, gezip görebilmek, şifalı sulardan derman bulabilmek, konaklamak, tatil yapabilmek, kültürel ve iş gezileri gibi farklı nedenlerden dolayı başka şehirlere ve ülkelere gittiklerini anımsatan Tahtadelen, dini ve kültürel gezilerin ülke genelinde yaygınlaşarak arttığını kaydetti.

Ankara’nın ziyaretçi potansiyeli çok iyi

TÜRK turizminin dünyada hatırı sayılır yere geldiğini anlatan Tahtadelen, “Ankaramız turizm alanında yılda yaklaşık 1,5-2 milyon insanımızı yurt dışı ve yurt içindeki gezilere göndererek iyi bir ziyaretçi potansiyeli barındırmaktadır. Bu potansiyel ziyaretçi kitlesinin yönlendirilmesi çok önemlidir’’ diye konuştu.
Tahtadelen, termal kaynaklar bakımından dünyada yedinci, Avrupa’da birinci sırada bulunan Türkiye’nin, yaklaşık bin 500 kaynağa sahip olmasının, termal turizme verilmesi gereken önemi gösterdiğini vurguladı.
Tahtadelen, Ankara’nın, ülkenin her yerine kısa zamanda kara ve hava yoluyla hem yurt içi hem de yurt dışından ulaşma imkanına sahip olduğuna dikkati çekti.
Başkent’in bir turizm fuarına gerçekten ihtiyacı olduğunu ifade eden Tahtadelen, Türkiye’nin sadece denizi ve kıyılarıyla değil farklı turizm değerleriyle de kendini geleceğe hazırlaması gerektiğini sözlerine ekledi.

 
Dokuz ayda sadece 65 TL’lik içme suyu kullanan otele baskın
 
Türkiye'nin notu yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kenan Evren ilk kez konuştu
Kenan Evren: İsmimi ben koymadım ki üzüleyim
'Obama kendi Vietnam'ını yaratıyor'
Küresel BAK sözcüsü Önen, Afganistan'a 30 bin ek asker yollayacak ABD ...
İhbarcı eski Milli Görüşçü çıktı
Almanya'daki Milli Görüş baskınının ardından eski Milli Görüş yöneticisi çıktı.
 
TSK hangi albayı ihraç etti?
Askeri Yüksek İdare Mahkemesi öyle bir karar verdi ki halen hapishanede ...
Kamer Genç Arınç'ı böyle çıldırttı
Bülent Arınç’ın sık sık gözyaşı dökmesine üzülen Kamer Genç, işin içine ...
Benzine yine zam geldi!
Akaryakıt firmaları bir süredir sessizliklerini koruyorlardı. Ancak bu ...
 
"Geç bile kalındı"
Osman Pamukoğlu eski kuvvet komutanlarının ifadeye çağrılmasını böyle değerlendirdi
Cevizoğlu: Türkiye adaleti mumla arıyor
Cevizoğlu, “Adında ‘adalet’ olan bir parti iktidarda ama Türkiye adaleti ...
Başbakan'dan muhalefete
Tembel, çapsız, kifayetsiz vizyonsuz
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri