Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
15 Aralık 2009 Salı - 02:29

Baykal: Bayrağı sahipsiz ülke

Baykal, DTP'nin kapatılmasının ardından Meclis'te konuştu.

Baykal: Bayrağı sahipsiz ülke

Geçen hafta Plan Bütçe Komisyonu'nda, komisyon görüşmeleri tamamlanan 2010 mali yılı genel bütçe tasarısının TBMM Genel Kurul görüşmeleri bugün start aldı. Maliye bakanı Mehmet Şimşek'in ardından AKP Kayseri milletvekili Mustafa Elitaş söz aldı. Elitaş'ın ardından küsrüye CHP lideri Baykal çıktı.

TÜRK BAYRAĞININ YIRTILDIĞI ÜLKEDE BÜTÇE KONUŞUYORUZ
CHP lideri Deniz Baykal, 2010 bütçesinin görüşüldüğü Meclis'te konuşuyor.. Baykal konuşmasına Bursa'da hayatını kaybeden madencilere ve Tokat'ta şehit düşen askerlerin ailelerine başsağlığı dileyerek başladı.  Baykal, "2010 bütçesini konuşuyoruz ama nasıl bir Türkiye'de bunu konuşuyoruz onu konuşalım. Şiddetin sokağa indiği, Türk bayrağının yırtıldığı, sokaklarda polisin taşlandığı Türkiye'de bütçeyi konuşuyoruz." dedi.

İKTİDAR BU VİRAJI ALAMAZSA..
Daha dün evlerin, işyerlerinin saldırıldığı bir Türkiye'deyiz. Devletin aciz bıraktırılmış bir Türkiye. Vatandaşı, bayrağı sahipsiz bir Türkiye var. Hiç şüphe yoktur ki Türkiye'yi buraya Ak Parti'nin siyaseti taşımıştır. Eğer iktidar bu yolda yürümeye devam ederse, virajı alamazsa çok daha vahim şeyler yaşanacaktır. Etnik ayrıştırma politikası yürütülüyor.

PKK VE HÜKÜMETİN İŞBİRLİĞİ
4 ay önce açılım dediler başladılar. Terörün değerlendirileceği ifade edildi ve toplumun kendilerine destek verilmesi istendi. Kürt açılımının içeriğini bilmek istedik. Kimse hiçbir bilgi vermedi. Açılımın içeriğini kimse anlatmadı, bir şey söylemedi. Ucu açık politika olmaz. Şeffaf değilsiniz. Projenin ucu açık ve samimi değil. Tarafları kim bu açılımın. Kim kiminle elele. CHP yok MHP yok. Kiminle oluyor bu açılım. Silopi'de görüldü ki bu PKK açılımı hükümetin işbirliğini ortaya çıkardı.

HABUR'DA SKANDAL YAŞANMIŞTIR
Habur'dan gelen PKK'lıları da eleştiren Baykal, "Kandil'den gelen kişilere soruyorlar "Niye geldin, terörle bir yere varılmayacağını anladın mı" diyorlar! Hayır diyor. beni İmralı gönderdi. Terörden vazgeçti mi? Hayır! Elde silah geldi. Biz de onu resmi devlet erkanıyla karşılayıp, kurduğumuz çadır mahkemelerinde yargılıyoruz, ayağına savcı hakim gönderiyoruz, onları 221. maddeye sokuyoruz. Bunlar bu iktidar eliyle yapılmıştır. Habur'Da Bir skandal yaşanmıştır." dedi.

ŞEHİT CENAZESİ GELMESİN DİYE YAPIYORUZ
Baykal "Peki bunları ne için yapıyoruz?" diye sordu. "Anaların gözyaşı dinsin, bir daha şehit cenazesi gelmesin diye yapıyoruz bunları.  Peki terör örgütü PKK böyle bir taahhüt mü verdi? Hayır vermedi. Hangi devlet silahlı terör örgütüyle müzakere masasına oturuyor. İçişleri bakanı bir hafta sonra 150 kişi gelecek diyordu, eee ne oldu onlara? Hani nerede Avrupa'dan gelecekler. Terör örgütüyle masaya neden oturuyorsun.

AÇILIMDAN BU YANA 26 ŞEHİT VERDİK
Sadece açılımdan bu yana 26 şehit verdik. Tokat bir facia. Ama asıl faciası Ak Parti yöneticilerinin takındığı tavır. Bu olayı PKK'nın yaptığını bir türlü içlerine sindiremiyorlar. Bo olayın PKK dışından yapılacabileceğini anlatmaya çalışıyorlar. Somut bir delil varsa çık söyle. Ne bu telaş. Gerçeği ortaya çıkarmak zorundasın. Neden PKK'yı koruyorsun. Neden PKK'yı sahiplenme psikolojisi içindesiniz. Ne acı bir manzara.

GÖRMEMEK İÇİN AKLI YİTİRMEK GEREK
Bugün gelinen noktada terörle hiç ilgisi olmayan insanlarımız birbirlerine husumet duygularının etkisi altına girdiler. Birbirlerinni kimlğini sorgular hale geldiler. Bu açılımın türkiyeyi kardeş kavgasına sürüklediğini görmemek için sağduyuyu, aklı kaybetmiş, vatanseverliğini askıya almış olması gerekir.  

İKTİDAR PARTİSİ TÜRKLÜKTEN RAHATSIZLIK DUYUYOR
Millet tarifini değiştirme tartışması yapılıyor. Türk milleti sözü Anayasa'dan çıkarılmak isteniyor. Bu Türkiye'nin milli bağımsızlık mücadelesinin özünü kökünü ortaya koyan ana unsuru ortadan kaldırmaktır. Türk milleti lafından birilerinin rahatsız olmasını çok yadırgıyorum. Anayasa'daki Türk milleti sözü tarihin dinamikleri ile şekillenip girdi. Meclis görüşmeleri ile değiştirilmesi sorumsuzluğu ortaya koymaktadır. Fransa'da 16 yerde Fransa ve Fransız sözleri geçiyor. Kimse orada Faslısı, Cezayirlisi Fransız olarak geçiyor. Fransa'da kimse Fransız olmaktan üzüntü duymuyor. Biz de ise duyanlayar var. Duyan kim iktidar partisi.
 
ERDOĞAN'A KANDİL ELEŞTİRİSİ
Başbakan Erdoğan'ın ABD gezisini de eleştiren Baykal," ABD'ye giderken Kandil'i gündeme getireceğini söyledi. Tabi görüşecek. Orayı etkisiz kılmak için ABD ve Irak'ın yapması gerekenler var. Kandil'i gidin alın demiyoruz. Lojistik desteğini kesin. Mesela ABD 3 kişinin uyuşturucu trafiğindeki etkinliğini ifade ediyor. Ne yapıldı. PKK nasıl Kandil'de ihtiyacını gideriyor. Ama görüşmede Kandil'den tek kelime yok. Neden yok. Bu PKK ile mücadele konusunda kararlı mücadeleyi yapmadığını gösteriyor. Başbakan İsrail'e deprem gibi karşılık veririm diyor. Ama PKK'ya da biz istiyoruz. Bu tablo acı bir tablodur. İktidarın gücü harç artışını protesto edenlere yetmektedir.

TEHLİKELİ SÜREÇTEN VAZGEÇİN
Tabii bu tutarsızlıklar ve insanların sorunları Türkiye'yi bu kargaşanın içerisine sokmuştur. İktidar derhal kendisini toparlamalıdır. Derhal bu tehlikeli süreçten vazgeçmeli. Bu gidiş tehlikeli bir gidiştir. Bu konuda sorumluluk iktidarındır. Bir an önce kendisine gelmesini diliyorum.

BÜTÇE ELEŞTİRİSİ
Geçen yıl nasıl bütçe görüşmeleri yaptığını biliyorsunuz. O zaman itiraz etmiştik. İşte sonuç ortada. Bütçe sonuçlandı. Buraya bütçe geldiğinde Türkiye'nin yüzde 4 büyüme olacağı söylenmişti. Biz bu lafın boş olduğunu söylemiştik. Yüzde 6 daralma oldu bunu hükümette kabul etti. 10 puanlık bir fark var. Bütçe açığı 10,4 milyar gerçekleşme tahmini 62,8 milyar oldu altı kat sapan bir bütçe var. GSYİH -%6,7 oldu. Yıllarca faiz dışı fazla veren hükümet faiz dışı fazla değil açık vermiştir. 7 yıl sonunda hükümet nerden nereye gelmiştir. Bir ekonominin ölçülmesinde bir sürü unsur vardı. Türkiye'nin geçmiş büyüme gerçeğine göre nasıl bir büyüme sergilediği ortadadır. Gelişmekte olan 149 ülke içinde 2002 yılında iktidara AKP'nin geldiği yıl büyüme performansı neymiş bunu göstermek istiyorum. Türkiye 2002'de 29'uncu hızlı büyüyen ülke. Bu dönemin sonunda 2007'de Türkiye nereye geldiğine bakarsak, 149 ülke içinde 100'üncü ülke haline gelmiştir.

 
AB'ye üyeliği isteyen Türkler azaldı!
 
Geçen hafta Oval Ofis’te ne oldu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AB'ye üyeliği isteyen Türkler azaldı!
Türkiye'nin Avrupa Birliği'yle müzakereleri uzadıkça, destekler de geri çekiliyor..!
İklim Konferansı'nda kriz!
Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yapılan iklim konferansına katılan ...
Göçük faciasında 3 tutuklama!
Bursa'daki grizu patlaması sonucu 19 işçinin hayatının kaybetmesinin ardından, ...
 
Düğme baştan yanlış iliklendi
Hürriyet yazarı Şükrü Küçükşahin, AKP içinde açılımın yakınnda bir kırılmaya ...
Bunları bilen, otomobiline yüzde 20 az yaktırıyor
Ekonomik sürüş tekniklerini kullanan kişiler, bir yılda yüzde 20’ye kadar yakıt tasarrufu sağlıyor.
Barça THY ile uçtu İspanya çıldırdı!
THY’nin ‘Barcelona seferi’ krizle başladı. Takımın THY ile uçmasına öfkelenen ...
 
Vebal, Erdoğan’ın O virajı almadan buluşma anlamsız
Demokratikleşmeyi, kişi hak ve özgürlüğü, kimliğe saygı, kendini özgürce ...
Vicdanım rahat
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, DTP'nin kapatılmasını Milliyet'ten Taha Akyol'a anlattı.
Bahçeli MHP mitinginde iktidara yüklendi
Bahçeli, MHP'nin ''Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat'' sloganıyla düzenlediği mitingde konuştu.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri