Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
21 Haziran 2012 Perşembe - 10:22

Bir garip yol hikayesi

Hüseyingazi’de giriş kat balkonu cadde üzerinde bulunan apartman konusunda dört yıldır süren anlaşmazlık çözülemiyor. Araç trafiğini tehlikeye düşüren binanın mal sahibi, kamulaştırma isterken, Altındağ Belediyesi, “tek kuruş vermeden yıkacağız” diyor.

Bir garip yol hikayesi

MAMAK Hüseyingazi Bostancık Caddesi üzerinde bulunan Üstündağ Apartmanı’nın giriş katındaki dairenin balkonunun yolun tek şeridini kapatması, Altındağ Belediyesi ile apartman sahibi arasında krize neden oldu. Dört yıldır çözüme kavuşturulamayan sorun, tarafların uzlaşma yoluna gitmemesiyle iplerin iyice gerilmesine neden oldu.

Beni atmaya çalışıyorlar

Arsasının tapusunun olduğunu söyleyen Vedat Üstündağ, 1983 yılında çıkan imar affından yararlandıklarını ve binalarının da tapusunun da olduğunu söyledi. Dairelerin tek tek beyan edildiğini ve kira gelirleri nedeniyle 20 yıllık vergi mükellefi olduğunu söyleyen Üstündağ, “Kaçak yapı’ diyerek, benim binamı yıkmaya çalışıyorlar. Cadde üzerinde bulunan diğer mal sahiplerine yaptıkları gibi komik bir miktar para ile beni buradan atmaya çalışıyorlar” dedi.
Mahkemenin verdiği durdurma kararına rağmen Altındağ Belediyesi ekiplerinin hemen her gün yıkıma geldiğini iddia eden Üstündağ, şöyle konuştu:
“Yolun karşısı Mamak Belediyesi, bizim kapının önü ise Altındağ Belediyesi sınırları içinde kalıyor. Mamak ve Altındağ belediyeleri yolu genişleterek bulvar yapmak istiyor. 2006 yılında bu iki belediye Büyükşehir Belediyesi’ne yolu genişletmek için teklif sunuyor. Büyükşehir teklifi kabul ediyor ve bu bölgede etüt çalışmaları yapıyor. Mamak Belediyesi kendi sınırları içinde yer alan mal sahipleriyle uzlaşma yoluna giderek, yolun kendine ait kısmını genişletiyor.

Mahkeme 400 bin TL’lik değer biçti

Gerekli olan parasal kaynağı alan Altındağ Beldiyesi ise, yol üzerinde evi olan mal sahiplerine bu kaynaktan hiçbir şey vermedi. Bütün arsaların, binaların, yapıların kaçak olduğunu söyleyerek herkesi bir yerlere dağıttı. Yıkım sırası bana geldiğinde, 67 bin TL vererek benden de kurtulmak istediler. O günden bu yana rahat uyku uyuyamıyorum. Kiracılarımızı tehdit ettiler, hepsi binayı terk etti. Mahkemeye suç duyurusunda bulundum. Kamulaştırma kararı çıkarmadan, beni evimden çıkaramayacaklarını söyledim. Mahkeme yer tespiti ve bina ile arsanın değerini tespit etmek için bilirkişilerden oluşan bir heyet görevlendirdi. Mahkeme onaylı heyet raporunda, benim binamın ve arsamın değerinin yaklaşık 400 bin TL olduğu kararlaştırıldı. 400 bin TL olan mal değerine karşılık, belediye bana 67 bin TL veriyor.

Durdurma kararına rağmen kapıma dayandılar

Belediyenin açmış olduğu karşı davaya rağmen, mahkeme durdurma kararı verdi. Belediye 7 Mayıs’ta, bölge idare mahkemesine giderek durdurma kararına itiraz etti. Bu itirazı mahkeme reddetti. Mahkemelerin verdiği onlarca durdurma kararına rağmen, kapıma dayanıp binamı yıkmaya çalışıyorlar. 13 dairesi ve üç dükkanı olan binada sadece ben yaşıyorum. Avukatım bana evi terketmememi, yasada terkedilmiş binaların yıkılabileceği konusunda bir kanun boşluğu olduğunu söyledi. Her dairenin aboneliği ayrı. Biz buranın kamulaştırılmasını istiyoruz. Arsa ve binanın tapusu olduğu için mahkemenin gösterdiği ederi vermek zorundalar.”

Kararı kalktı tek kuruş vermeden yıkacağız

ÜSTÜNDAĞ’ın iddialarına yanıt veren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise yolun üzerinden geçen bütün evleri yıktıklarını söyledi.
Üstündağ’ın iddialarını yalanlayan Tiryaki, şunları söyledi:
“Bu vatandaş avukatını dinliyor. Şu anda o bölgede sıfır daireler 80 bin TL’ye satılıyor. Bu yapı kaçak ve ruhsatı yok. O binayı şu anda satmaya kalksa
20 bin TL’ye bile satamaz. Üstündağ, mahkemeye gitti. Mahkemeler yıkım kararlarına ilk aşamada durdurma kararı verir. Biz itirazımızı yaptık, gerekçelerimizi söyledik ve mahkeme durdurma kararını kaldırdı. Üstündağ’ın bütün derdi verdiğimiz paranın daha fazlasını almak.
Biz eskiden 90 bin TL teklif ettik. Şimdi tek kuruş para vermeden
burayı yıkacağız. Bizim mahkemenin verdiği durdurma kararına rağmen yıkım ekibi çıkarmamız mümkün değil.”

 
Göl ve akarsular yüzmeye uygun değil
 
Dev proje 2014’te bitirilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göl ve akarsular yüzmeye uygun değil
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Karakuş, Ankara’da günlük ...
Fotosafari’de jüri üyeleri zorlandı
9. Uluslararası Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği kapsamında ...
Sapıklık aldı başını gidiyor!
Heykeltraş, ressam Ü.K. hakkında birlikte yaşadığı İskoç asıllı sevgilisi ...
 
Festival Ankara’dan sorulur
Ankara’nın cadde ve sokaklarına canlılık getiren Ankara Shopping Fest ...
Galericilerden önemli uyarı
İkinci el otomobil piyasasında, kilometre düşürme, pert (tam hasarlı) ...
Teröre bir tepki de postacılardan
ANKARA Posta İşletme Merkezi’nde görevli postacılar, Hakkari’nin Dağlıca ...
 
Gökkuşağı’nda Kamu Pazarı
ANKARA Büyükşehir Belediyesi’nin Gökkuşağı rekreasyon alanında oluşturduğu ...
TUS birincisi Hacettepe’den
TIPTA Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) sınavında birinci olan Hacettepe İngilizce ...
Kaldırım problemi
Mamak Mutlu Caddesi’nde 20 gün önce tamamlanan çalışmanın ardından yüksekte ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri