Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
11 Aralık 2009 Cuma - 08:42

Bursa'da maden ocağında patlama!

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Deveci köyündeki maden ocağında grizu patlaması sonrasında göçük meydana geldi. Göçük sonucu 19 işçi hayatını kaybederken, 4 işçi de sağ olarak kurtarıldı...

Bursa da maden ocağında patlama!

Olay yerinden CNN TÜRK'e konuşan CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, kaymakam ve validen aldığı bilgi doğrultusunda 19 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Hayatlarını kaybedenler ile ilgili ise resmi açıklama yapılmadı.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ

İzzet Kuşoğlu
Emirali Turhan
Ertuğrul Demiray
İmrali Yiğen
Erol İkiz,
Ramazan Baştepe
Mehmet Kuşoğlu
Ahmet Kuşoğlu
Mehmet Alkuş
Seyitali Akduman
Murat Aydın
Yusuf Karacan
Ali Kozan

ŞİDDETLİ PATLAMA OLDU

Mustafakemalpaşa İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıktaki Alpagut Köyü yakınlarında bulunan Bükköy Madencilik İşletmesi'ne ait kömür ocağında dün saat 19.30 sıralarında vardiyada 32 işçinin çalıştığı bir sırada şiddetli bir patlama meydana geldi. Yerden 250 - 350 metre derinlikteki patlamanın ardından oluşan göçükte çok sayıda işçi mahsur kaldı. Patlamanın ardından ocakta çıkan yangınla ortalık cehenneme döndü. Patlamanın hemen ardından ocağa giren 2 kişi, içerideki yoğun gazdan zehirlenince güçlükle dışarı çıkabildi. Oksijen verilen 2 kişi tedavi altına alındı. Göçüğün meydana geldiği yerde yoğun gaz kokusu nedeniyle ekiplerin müdahalede güçlük çektiği ve bu nedenle ocağa sürekli hava verildiği bildirildi.

.

ZONGULDAK VE TUNÇBİLEK'TEN YARDIM İSTENDİ

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile iletişim kurularak, bu tür olaylarda daha deneyimli olan Zonguldak ve Tunçbilek'ten takviye ekiplerin de bölgeye hareket etmesinin sağlandığını açıkladı. Vali Harput, "İlk bilgilere göre, 15-20 işçinin göçük altında olduğu ifade edildi. Umarım, kurtarma çalışmaları başarılı olur. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

 

...VE ACI HABER GELDİ!

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'ndeki Bükköy Madencilik ve Turizm Anonim Şirketi'ne ait kömür ocağında gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamadan sonra olay yerine gelerek incelemede bulunan ve kurtarma çalışmalarını izleyen CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, göçük altında kaldığını açıkladığı 19 kişinin yaşamını yitirdiği söyledi. Özer, yaşanan bilgi karmaşası nedeniyle il yöneticilerini de eliştirirken, Zonguldak'tan beklenen ekibin de hava muhalefeti nedeniyle saatlerce beklediğini belirterek, "Artık yola çıkmalarına gerek yok" dedi.

ZONGULDAK EKİBİ HAVA MUHALEFETİNE TAKILDI

Bursa Mustafakemalpaşa İlçesi'ndeki Bükköy Turizm ve Madencilik A.Ş.'ye ait kömür ocağında meydana gelen patlamadan sonra Zonguldak'tan istenen ekibin hava muhalefetine takıldığı ortaya çıktı. Zonguldak Valisi Erdal Ata, Bursa Valisi Şahabettin Harput'un kaza sonra kendisini aradıktan sonra hemen harekete geçerek önce TTK Genel müdürü ile görüştüğünü ve ekiplerin 45 dakika gibi kısa bir süredehazır olduğunu belirterek, yaşanan olumsuzlukları şöyle anlattı:

"Kazadan 45 dakika sonra ekiplerimiz tam donanımlı olarak 45 dakikada hazır oldu. Bu tür kurtarma faaliyetlerinde çok kısa sürede müdahale edilmesi gerekiyor. Karayolu ile zaman kaybı olacağından doğru olan şey helikopter ile gidilmesiydi. Ekibimizi helikopterle Bursa'ya götürmek istedik ve Genelkurmay'dan 2 hilikopter tahsis edildi. Ancak hava muhalefeti nedeniyle hareket edemediğini öğrendik. Tüm olumsuzluklara rağmen yola çıkan 2 hekikopterin hava muhalefeti nedeniyle yarı yoldan geriye döndüğü bilgisi bana ulaştı. Pilotlar şanslarını denemişler ancak maalesef yarı yoldan geriye dönmek zorunda kalmışlar. Bunun üzerine ekipler karayolu ile Bursa'ya hareket etti."

Bu arada kaza yerinde ise Zonguldak'tan yola çıkan ekibinin Mustafakemalpaşa'ya indiği yönünde çıkan haber, işçi yakınlarını heyecanlandırırken, daha sonra bu bilginin de doğru olmadığı ve ekibin hava muhalefeti nedeniyle karadan yola çıktığı öğrenildi. Bu gecikle kaza yerinde de büyük tepkiyle karşılandı.

 
Depreme benzer yanıt alırlar
 
Erdoğan'ı çok kızdıracak soru!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Depreme benzer yanıt alırlar
Başbakan Erdoğan, tanınmış Mısırlı gazeteci Fehmi Huvaidi ile yaptığı ...
BAYKAL’LA ‘GERGİN TÜRKİYE’ SOHBETİ..
BAYKAL’LA ‘GERGİN TÜRKİYE’ SOHBETİ..
Ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun
Cumhurbaşkanı Gül, toplumda yükselen tansiyonu düşürmek için siyasi parti ...
 
Kendinizi benim yerime koyun
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök yazdı
Neden unutkan oluyoruz?
Neredeyse herkesin gündelik bir sorunu
Obama Nobel'ini aldı
ABD'nin ilk siyah Başkanı Barack Obama, Nobel Barış Ödülünü aldı ve ödül ...
 
YÖK'ten 1,5 milyon öğrenciye müjde
Danıştay'ın YÖK'ün itirazını reddetmesi üzerine Yusuf Ziya Özcan bir açıklama yaptı.
Herkes 'PKK'lı denilerek' dinlenebilir!
Taraf muhabirinin dinlenme biçimi, istihbaratçıların herkesi dinlemenin ...
Hükümeti PKK'yı korumakla suçladı
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Tokat'taki saldırının derin güçlerce yapıldığı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri