Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>SİYASET
18 Haziran 2012 Pazartesi - 10:19

Büyükşehir'in dediği oldu

Çukurambar’da, Büyükşehir ile Çankaya Belediyesi arasında başlayan “park kavgası”na son noktayı Büyükşehir Meclisi koydu. Karakusunlar Bölgesi’ndeki 10 parçadan oluşan yeşil alan birleştirilip “bölge parkı” ilan edilerek Büyükşehir’in görev ve sorumluluk alanına girdi.

Büyükşehir in dediği oldu

Büyükşehir ile Çankaya Belediyesi arasında geçtiğimiz ay Çukurambar’daki boş bir alanda başlayan “park kavgası”, meclis gündemine taşındı. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın, “Başbakan’a şikayet edeceğim” dediği konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, bölgede 10 parçadan oluşan yeşil alanların birleştirilerek “bölge parkı” yapılması yönünde rapor hazırladı.
Çankaya Belediyesi ve Büyükşehir’i karşı karşıya getiren Karakusunlar Bölgesi’ndeki 10 parçadan oluşan yeşil alan, 
CHP ve MHP
 gruplarının ret oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi. Kararın ardından daha önce Çankaya Belediyesi’nin, “Türkan Saylan” ismiyle açtığı, inşaatı devam eden Füsun Sayek Parkı, Çim Amfi çalışması ve ihalesi tamamlanan diğer bir park alanı Büyükşehir’in görev ve sorumluluk alanına girdi.

Bu yıl içinde tamamını yapacağız

Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı son oturumunda gündeme gelen Karakusunlar Bölgesi’ndeki “bölge parkı” konusu, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökcek ve CHPgrubu arasında tartışmalara neden oldu. Söz konusu alanlar üzerinde yer alan bölge parklarının yapımının kendi sorumluluklarında olduğunu ifade eden Gökçek, “Çankaya Belediyesi, bölgedeki yeşil alanları birer sokakla ayırmış. Bunu bütünleştiriyoruz ve bu yıl içinde bölük pörçük değil, bölge parkının tamamını yapacağız” dedi. 

Çankaya’nın teşekkür etmesi lazım

Çankaya Belediyesi’nin bölgedeki yeşil alanları sokaklarla bölerek ayırdığını belirten Gökçek, “Bunu kabul etmek mümkün değil. Yetki tamamen Büyükşehir Belediyesi’ne aittir. Çankaya Belediyesi eğer vatandaşa hizmet istiyorsa, yapacağımız bölge parkı için bize teşekkür etmesi lazım” ifadelerini kullandı. Komisyon raporu ile ilgili söz alan CHPGrup Başkan Vekili Fazıl Güleken ise, Büyükşehir’in Çankaya Belediyesi’ne karşı “hasmane tavır” sergilediğini kaydederek şunları söyledi:

İşbirliği yapmaya açığız

“Bu bölgede uzun süredir Çankaya Belediyesi’nin bir takım yeşil alan faaliyetleri var. Ciddi bir yeşil alan çalışması sürdürüyoruz. Büyükşehir ise yeşil alanları engellemek için böyle bir plan değişimi getiriyor. Çankaya Belediyesi vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için bölgedeki park çalışmalarına hız kazandırırken Büyükşehir’in hasmane bir tavır sergilemesine anlam veremiyoruz. Bu tutum başka bir ilçe belediyesine gösterilmiyor. Biz işbirliğini öneriyoruz, halka hizmet etmek esastır. Bunu da engelleyerek yapamayız, işbirliği yapmaya açığız.”

12 bin 300 metrekare

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile geçen İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu’na göre, bölge parkı olarak planlanan alan 123 bin metrekare büyüklüğünde olacak. Bu parka yapılaşma oranı için ise 0.10 emsal verildi. Bu durumda 12 bin 300 metrekarelik inşaat alanına “Açık spor ve oyun alanları, gençlik merkezleri, piknik yerleri, kır gazinosu, çay bahçesi, büfe, gezindi alanı, tiyatro,sinema, hanımlar lokali, mini golf, yaşlılar bakımevi, Belmek kursları, otopark, tuvalet” yapılabilecek.

Birlik Parkı da bölgenin içinde

Çukurambar’da başlayıp Büyükşehir Belediye Meclisi’nde “bölge parkı” noktası konan Karakusunlar koridoru, Birlik Parkı’nın da içinde bulunduğu bölgeden başlıyor. Koridor, park yapımı için ayrılmış 10 yeşil alan bölgesi ile Çukurambar’a kadar iniyor. Söz konusu alan içinde Çankaya Belediyesi’nin Türkan Saylan ismiyle bir de parkı yer alıyor. Mevcut parklarını “bölge parkı” olarak ilan edilip Büyükşehir’in kontrolüne geçtiği sırada Çankaya Belediyesi, Füsun Sayek Parkı ve Çim Amfileri çalışması sürdürüyordu. Ayrıca Çankaya Belediyesi’nin bölgede bir park daha yapmak amacıyla ihalesini tamamladığı parkın inşaatı da Büyükşehir Belediyesi’nce engellenmişti.

 
Bu mahallelere elektrik yok
 
Bilişimde gelecek öngörüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'den destek
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Hamit Yavuz, ...
Siyasetin ödülleri sahiplerini buldu
Siyaset Dergisi, geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 18. kez düzenlenen ...
Büyükşehir’den 15 yıl adımı
AOÇ’deki 114 bin 385 metrekarelik bir alanı ağaçlandıracak olan Büyükşehir ...
 
Belediyelere otopark şoku
Meclis Dilekçe Komisyonu otopark sorununu inceledi. Belediyelerin otopark ...
Erdoğan'dan çok önemli açıklamalar
Başbakan Tayyip Erdoğan, özel yetkili mahkemeler ve savcıların yetkilerini düzenleyen...
Gökçek Shopping Fest tanıtım turunda
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Shopping Fest tanıtım ...
 
Haymanalılar ders verdi
Ankara’ya Hizmet Edene Yumurta Değil Gül Atılır
Dönüşüm başladı
Kentsel dönüşümün binalardan ibaret olmadığına dikkat çeken Büyükşehir ...
Gökçek, Keçiören'de BELMEK Sergisi Açtı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Meslek Edindirme ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri