Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SİYASET
13 Temmuz 2011 Çarşamba - 09:13

‘CHP dik duramadı’

Erdoğan, uzlaşma metninin altındaki imzaları unutarak partinin TBMM’ye gelmesini yenilgi ilan etti

‘CHP dik duramadı’

AKP lideri Erdoğan kendi inisiyatifiyle gelişen uzlaşma sürecini yok sayarak CHP’nin TBMM’de yemin etmesini eleştirdi. CHP’nin diklendiğini ama dik duramadığını söyleyen Erdoğan, ana muhalefet partisini, dürüst ve omurgalı olmamakla suçladı. Erdoğan boykot tavrını sürdüren BDP’yi ‘Meclis siz olmadan da çalışır’ sözleriyle tehdit ederken tutuklu vekillerin sorununun çözümü için yasa değişikliğine yanaşmayacaklarının da mesajını verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin inisiyatifinde partisinin kurmaylarıyla ortak bir metinde uzlaştıktan sonra yemin ederek TBMM çalışmalarına katılan CHPyi,CHP diklenmiş ama dik duramamıştır. Ne dediler? İki arkadaşımız yemin etmeden Meclise girmeyiz dediler. Dün geldiler Genel Kurulda yeminlerini ettiler. İşte bunlar bu. Benim vatandaşım bunları görmüyor mu? Ne diyor?Arkadaş siz doğru konuşmuyorsunuz, dürüst değilsiniz, omurgalı değilsiniz diyor.Bunların durumu bu diye eleştirdi. Erdoğan, kurmaylarına BDPnin de CHP gibi gelip yemin etmesi için talimat verdiğini belirterek, Kalkıp da bizden şu anda içerde bulunan, yargının sorunu halinde olan durumla ilgili bir düzenleme istiyorlarsa kusura bakmasınlar; Meclis BDPsiz de çalışır diye konuştu.

Erdoğan, AKP grup toplantısında da başta CHP olmak üzere muhalefete yönelik eleştirilerini sürdürdü. Erdoğan şunları söyledi.

Dik duramadı: Biz her zaman ne diyoruz? Diklenmeden dik durduk. Dik duracağız, diklenmeyeceğiz. CHP diklenmiş ama dik duramamıştır. Fark bu. Ne dediler? İki arkadaşımız yemin etmeden Meclise girmeyiz dediler. Dün geldiler Genel Kurulda yeminlerini ettiler. İşte bunlar bu. Benim vatandaşım bunları görmüyor mu? Ne diyor? Arkadaş siz doğru konuşmuyorsunuz, dürüst değilsiniz, omurgalı değilsiniz diyor. Bunların durumu bu.

CHP de beğenmedi: Nasreddin Hocaya sormuşlar. Hocam âlimsin, bilgilisin tecrübelisin lakin bugüne kadar bir icat yaptın mı, keşfin oldu mu demişler. Hoca ekmekle kar yemeyi ben keşfettim demiş. Ama benim bile hoşuma gitmedi demiş. Şimdi CHPnin yaptığı bu. Bir boykot icat etti ama kendisinin bile hoşuna gitmedi. Nitekim dün CHP bu yanlıştan döndü ve yemin ederek nihayet milli iradenin gereğini yerine getirdi. CHPnin bu seferki çark edişinin diğerlerinin tersine hayırlı bir adım olduğuna inanmak istiyoruz.

27 Nisan muhtıra olsa ne yazar: 27 Nisan açıklamasına destek çıkan CHP olmuştur. Aynı CHP bir taraftan kalkıyor muhtıra mıydı, açıklama mıydı, bildiri miydi bunun tartışmasını yapıyor. Muhtıra olsa ne yazar, bildiri olsa ne yazar, açıklama olsa ne yazar? Bu hükümet bunun gereğini ertesi gün yapmış mıdır, yapmıştır. Sen ne yaptın onu söyle? Sen onun yanında yer aldın.

BDP de er ya da geç gelecek: BDPnin de aynı şekilde gelip yemini etmesini hatta önce kayıtlarını yapmasını da bekliyoruz. Onlar da geç kalıyor, yazıktır. Bu yaz tatilinde yeminsiz milletvekili olarak arazide dolaşmayı onlar da bırakmalı ve gelip onlar da en geç yarın bu yemini yapmak suretiyle parlamentodaki yerlerini almalıdırlar. İkide bir bizi dışladılar. Hayır, hayır sen kendi kendini dışladın. Diyarbakırda toplantı yapmak neyine? Toplantı yapılacak yer Ankara. Sen bir defa adresi şaşırdın. Önce adresi bul. Adres yanlış. Grup toplantını yapacaksan gel burada yap. Meselenin sorumlusu olarak hükümeti görenler, uzlaşma yerine tehditler savuranlar göreceksiniz er ya da geç tıpkı CHP gibi gibi gelecekler, yeminlerini edecekler. BDP olmasa da bu Meclis çalışır ve hizmet üretir.

Tutuklu vekiller yargının işi: Boykot sürecek olursa BDP için söylüyorum ne kuru tehditlere pabuç bırakırız ne de yolumuzdan döneriz. Arkadaşlarıma şu talimatı verdim, Eğer BDPli arkadaşlar CHPli arkadaşlar gibi yemin etmek için bir araya gelip bu adımı atalım diyorlarsa hay hay bu adımı atalım’. Kalkıp da bizden şu anda içerde bulunan, yargının sorunu halinde olan durumla ilgili bir düzenleme istiyorlarsa kusura bakmasınlar. Bu artık yargının bir sorunudur. Yargı bu işi çözer.

Şehitlerden besleniyor: MHP Genel Başkanı ne de kürsüye çıkan sözcüleri tek cümle ile olsun hükümet programına ciddi bir eleştiri getirmedi, getiremedi. MHP yıllardır okuduğu ezberi, noktasını virgülünü değiştirmeden aynen tekrarladı. Şehit, şehit, şehit... Senin başka bir şeyin yok mu? Sen hep şehitlerden beslenmeye çalışıyorsun, diğeri de terör örgütünden beslenmeye çalışıyor.

 
Ankara'da elektrik kesintisi yapılacak
 
Başkentin yeni beş yıldızı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geldiniz yemin ettiniz ne oldu!
Başbakan Erdoğan, yemin boykotunu bitiren CHP'lilere seslendi: Bak geldiniz ...
Hizmetlerimizi katlayarak yola devam edeceğiz
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Şimdiye kadar yaptıklarımızı ...
İşte Erdoğan'nın 'ustaları'
Erdoğan, 'Ustalık Kabinesi' olarak nitelediği 61. Hükümet'e 6 yeni ismi aldı.
 
Gökçek’ten son gün festival teftişi
Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Büyük Ankara Festivali’nin yapılacağı eski ...
Gökçek'in Ankara hayali 'ışıl ışıl'
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Astana'nın, yeni kurulan ...
yüzde 50'nin sırrı
AK Parti'li Akdoğan: % 50 ileriye dönük kredi açma değil geçmişi de takdir etmedir
 
Gökçek’e sıcak karşılama
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, beraberindeki belediye ...
Türkçe sevdalılarına CHP ne dedi?
9. Türkçe Olimpiyatlarına katılan çocuklara CHP'den önce randevu verildi sonra da iptal edildi
Odabaşı’ndan Bahçeli’ye ziyaret
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, beraberindeki heyetle birlikte ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri