Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
8 Mayıs 2009 Cuma - 09:48

Cindoruk Tepkisi

Ankara'da senaryo bitmez. Siyaset mühendisleri her daim fazla mesai yapmaya hazırdır. Bazı siyasi figürler de Terminatör gibidir. 'Tamam artık sahneden çekildi' derken herhangi bir yerden 'ben geldim' der... Bugünlerde 'sağda birlik' yeniden ısıtılıyor...

Cindoruk Tepkisi

Adem Yavuz Arslan / Bugün
 
Ankara'da senaryo bitmez. Siyaset mühendisleri her daim fazla mesai yapmaya hazırdır. Bazı siyasi figürler de Terminatör gibidir. 'Tamam artık sahneden çekildi' derken herhangi bir yerden 'ben geldim' der.
 
Son yılların kadim tartışma konusu 'Merkez Sağ'da birlik' ya da 'güçlü merkez partisi' için her daim çalışmalar yapıldı. Fakat bütün matematik hesapları başarısız oldu. Halk hiçbirine itibar etmedi.
 
Bugünlerde 'sağda birlik' yeniden ısıtılıyor. Daha önce DP çatısı altında DYP-ANAP birleşmesi planlanmıştı ama tutmadı. Gerçi Ergenekon klasörleri yayınlandıktan sonra bunun bir proje olduğu da ortaya çıktı.
 
Ancak önceki gün yeni bir aşamaya geçildi. 76 yaşında olmasına rağmen ' siyasette gençlere ihtiyaç var' diyerek kolları sıvayan Hüsamettin Cindoruk DP'de başkanlığa aday.
 
Kulislerde Cindoruk ismi geçmeye başlayınca 'Bu proje tutmaz' yorumları yapılmıştı ama bu hareketin 'tekil bir girişim' olmadığı yönünde işaretler var.
 
Kulislere göre Demirel'in koordinatörlüğünde yeni bir 'siyasi merkez' çalışması var. İçine parti kuracağı söylenen Abdullatif Şener'i ve Mesut Yılmaz'ı da alacak olan yeni 'merkez' e soldan da bazı isimler dahil edilecek. Projeye göre emanetçi başkan Cindoruk 8 ay sonra da görevi devredecek. Hedef 2011 seçimlerinde meclise girmek. Uzun vadede ise 4 yıl sonrası işaret ediliyor, rezervde bekletilen 'ismi yıpranmamış- sempatik bir isim' sahaya sürülecek.
 
Demirel bu süreçte aktif olarak sahada. Hatta mevcut DP yöneticilerini bile arayıp kulis yapıyor.Çok sayıda isme şahsen gittiği de konuşuluyor. Fakat Cindoruk'un işi hiç kolay değil çünkü 'Ergenekoncu-Darbeci imajı' üzerine yapıştı. Tabanda ciddi tepki var. Ama partiyi yakından tanıyanlar delegenin 'Demirel hastalığı'na da dikkat çekiyor. Bu denklemde Çiller de henüz topa girmedi.
 
Peki Süleyman Soylu ne yapacak? Aslında Soylu'ya kalın bir paragraf açmak gerek. Farklı bir portre çizdi Soylu. Siyasette özlenen adımlar attı da denebilir. Türkiye'yi baştan başa dolaşıp 'sivil ve demokrat' bir anlayışı anlattı. Kendi deyimiyle 'sahte demokratları' partide tutmadı. Kaybederse çekileceğini söyleyerek de örnek bir adım attı.
 
Soylu, mevcut çekişmeyi iki yıldır gördüğünü ve gelinen noktanın ' yüzleşme fırsatı' olduğunu anlatıyor. Kongre'de tarihi bir konuşma yapacağını da söylüyor. Aday olup olmayacağı konusunda ketum ama edindiğim izlenip 'aday olup mücadele edeceği' yönünde.
 
DP özelinde Türk siyaseti önümüzdeki günlerde ilginç gelişmelere gebe. 'Millet odaklı-sivil bir siyaset' diyen Soylu mu yoksa '28 Şubat ve 367 kararlarındaki tavrıyla tepki çeken Cindoruk mu ipi göğüsleyecek?

 
Katliamın asıl nedeni “namus meselesi”
 
Koruculuk Kalkıyor mu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Katliamın asıl nedeni “namus meselesi”
MARDİN’in Bilge köyündeki inanılmaz katliamın yankıları sürerken, zanlı ...
Katliamın zanlıları tutuklandı
Bilge Köyü'nde 44 kişiyi uzun namlulu silahlarla ölümüne sebep olduğu ...
Katliamcının kan donduran ifadesi!
Mardin'in Bilge köyündeki vahşetin nedeni kadın ve arazi anlaşmazlığıymış...
 
Saldırıyla ilgili 8 kişi gözaltına alındı
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge ...
Siirt'te askeri birliğe saldırı: 1 asker şehit
Siirt'in Şirvan ilçesinde PKK'lı teröristlerin jandarma özel harekat birliğine ...
Farklı bir revizyon yorumu
29 Mart sonuçlarını bilen Adil Gür'den kabine revizyonu yorumu
 
Tiyatro sanatçısı intihar etti
Sinema ve tiyatro sanatçısı Yaman Tarcan, intihar etti.
Hisarcıklıoğlu yeniden TOBB Başkanı
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bin 362 geçerli oyun tamamını alarak yeniden başkan seçildi
Sami Selçuk'tan farklı yorum!
Bal çok yararlıdır ama sıcak çaya konulmaz... Siyaset yargıya bulaşırsa virüse dönüşür
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri