Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
HABERLER>GÜNDEM
16 Ekim 2021 Cumartesi - 17:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Şansölyesi Merkel ile ortak basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile ortak basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Şansölyesi Merkel ile ortak basın toplantısı düzenledi

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Değerli dostum sayın Merkel ile göreve başladığı 2005 yılından bu yana karşılıklı saygıya dayalı yakın bir diyalogu 16 senedir gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde sayın Merkel her zaman sağduyulu ve çözüm odaklı bir yaklaşım sergiledi.

Görev süresi boyunca Avrupa Birliği'nin içinden geçtiği krizlerde liderliği belirleyici oldu. İkili ilişkilerimizde zaman zaman sıkıntılı dönemler yaşasak da bunları aşmayı ve işbirliğimizi çok daha ileriye taşımayı daima başardık.

Suriye kaynaklı düzensiz göç engellenmesinde Suriye'nin kuzeyine insani yardımların ulaştırılmasına kadar pek çok hususta Sayın Merkel inisiyatif almaktan ve sorumluluk üstlenmekten asla çekinmedi.

Sayın Şansölye özellikle Suriye krizinin çözümüne yönelik gösterdiği samimi çabalar için şahsım milletim adına teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle 26 Eylül'de Almanya'da gerçekleştirilen federal meclis seçim sonuçlarının Alman halkı için hayırlı olmasını diliyorum.

Kurulacak yeni hükümeti ve Şansölyesine de şimdiden muvaffakiyetler diliyorum. Sayın Merkel ile yürüttüğümüz başarılı çalışmaların yeni hükümet döneminde de devam etmesini temenni ediyorum.

Şansölye Merkel'in devlet ve diplomasi tecrübesinin etkisini hissettirdiği bir başka alan Türkiye Avrupa Birliği münasebetleri Türkiye olarak tam üyelik yolunda önümüze çıkan onca zorluğa ve Engele bu.

Şansölye Merkel'in devlet ve diplomasi tecrübesinin etkisini hissettirdiği bir başka alan Türkiye Avrupa Birliği münasebetleridir. Türkiye olarak tam üyelik yolunda önümüze çıkan onca zorluğa ve engele rağmen Sayın Merkel'in bu süreçteki müspet katkılarını her zaman takdirle hatırlayacağız.

Nitekim sayım merkel'le bugünkü görüşmelerimizde ikili ilişkilerimiz başta olmak üzere gündemimizde ki meseleleri ayrıntılı şekilde ele aldık. Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin geliştirilmesine verdiğimiz önemi teyit ettik. Gümrük Birliği'nin güncellenmesi vize serbestisi 18 Mart mutabakatının yenilenmesi başta olmak üzere kritik meselelerde ki beklentilerimizi değerli dostumla bir kez daha paylaştım.

Doğu Akdeniz Afganistan Libya ve Suriye'deki gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunduk.  İkili ticaret hacmimizin en kısa sürede 50 milyar dolar seviyesine ulaşmasını hedefliyoruz.

Almanya'daki Türk toplumu ilişkilerimizin en önemli sosyal yönünü oluşturuyor ortak zenginliğimizi teşkil ediyor. Biliyorsunuz bu yıl Türkiye ile Almanya arasında 1961 senesinde imzalanan İşgücü Anlaşmasının 60 yıl dönümüdür. Almanya'nın kalkınmasına çok kültürlü ve müreffeh bir ülke haline gelmesine önemli katkılar yapan Türk toplumunun emeklerini bu vesile ile bir kez daha takdir ediyoruz.

Sayın Merkel'in görev süresi boyunca Türk toplumu ile geliştirdiği yakın temastan mutluluk duyuyoruz.

Irkçılık İslam ve yabancı düşmanlığı ile ayrımcılık ne yazık ki Avrupa'daki Türk toplumunun başlıca sorunları olmaya devam ediyor. Saldırı hakaret düşmanca ve ayrımcı muamelelerde bulunan tüm faillere karşı etkin tedbirler alınması büyük önem taşıyor. Kültürel ırkçılığın toplumsal köklerinin kurutulması Türklerin kendilerini Avrupa'da tam anlamıyla evlerinde hissetmelerine yardımcı olacaktır.

Sayın Merkel'in bu süreçteki müspet katkılarını her zaman takdirle hatırlayacağız.

Şansölye Merkel bu sorunların çözümü konusunda daima samimi çaba göstermiştir. Halefinin de aynı gayreti içerisinde olacağına yürekten inanıyorum.

Sayın Şansölyenin bundan sonra da Türk-Alman dostluğuna önemli katkılar sağlayacağına eminim. Bu düşünceler son verirken Şans sıfatıyla Türkiye'ye gerçekleştirdiği bu son ziyaret için değerli dostuma bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bundan sonraki hayatında kendilerine başarılar diliyorum."

 Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in konuşmasından baı satır başları ise şöyle:

"60. yıl dönümü ve İşgücü Anlaşmasının ve tabii ki Almanya'da yaşamakta olan ve 4 milyona yakın Türkiye kökenli insan İşgücü Anlaşmasının 60. yıl dönümü.

Sayın Cumhurbaşkanının söylediği gibi Almanya'da yabancı düşmanı olaylarını takip ettiğimizi ve ben hem kendi adıma hem eyalet hükümeti biri olarak bunları her zaman karşı çıktık.

Türkiye ile AB arasındaki ilişkilere değindiğinde burada yasadışı göç konusu çok önemli bir konu Türkiye'yi Avrupa Birliği Türkiye Avrupa Birliği'ne bu konuda vereceğiniz desteğin devam edeceğini de ifade ettim.

Suriyeli mülteci ve göçmenler konusunda Türkiye çok önemli çalışmalara imza attı. Aynı zamanda insan kaçakçılarına karşı mücadele konusunda işbirliğimiz sürüyor. Afganistan'da insani yardım konusunda da görüştük.

Birleşmiş Milletler ile birlikte bu kış Afganistan'da felaketler yaşanmaması için çabalamalıyız.

Taliban'la olan görüşmelere de görüşmeler hakkında da bilgi aldık ve biz de Afganistan sorumlularını da ele alacağız.

Suriye'deki durum konusunda yoğun bir bilgi alışverişinde bulunduk. Maalesef Birleşmiş Milletler himayesindeki Afganistan komisyonunun çalışmaları çok iyi ilerlemiyor.

Libya konusunu ele aldık; Berlin Konferansı'nda başlatılan konferansın devamı Fransa'da olacak Fransa'da bir konferansta olacak.

Libya'dan yabancı güçlerin çekilmesinin gerekli olduğunu ifade ettik.  Sudan'dan veya Suriye'den gelen paralı askerler burada söz konusu bu konuda ilerleme kaydedilmesini arzu ettiğimi ifade ettim.

Ülkelerimizin duruma baktığımızda Türkiye'de de çok yıkıcı orman yangınları olduğu Almanya'da sel felaketleri yaşandı ve bu olaylar bize iklimin ne kadar önemli bir konu olduğunu ortaya koyduğu. Türkiye'nin Paris Anlaşmasını onaylamış olmasını memnuniyetle karşılıyoruz. G20 Konferansı gerçekleşecek ve burada Almanya - Türkiye de çevre dostu teknolojilerin geliştirilmesi konusunda destekleyecek.

Yunanistan'la Türkiye arasındaki ilişkileri de ele aldık. Almanya burada istikşafı görüşmelerinin sürdürülmesi konusunda ısrarcı olduk.

Halen burada aşılması gereken bazı sorunlar var fakat bunların sadece görüşerek müzakerelerle temaslarla başarılabileceğine inanıyorum.

İnsan hakları konusu Kıbrıs konusu gibi bazı konuları aşmak  uzun solukluydu  ve 16 yıl yeterli değildi. Fakat bu süre içinde başardığımız bazı konularda oldu.

16 yıldan bahsettiniz, insan hakları ve tutuklamalar ve Alman vatandaşları konusuna değinmek istiyorum."


Hibya Haber Ajansı

 
Bakan Akar’dan Polonya Silahlanma Grubu’na ziyaret
 
4 terörist ikna yoluyla teslim oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Akar’dan Polonya Silahlanma Grubu’na ziyaret
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bünyesinde çok sayıda savunma sanayii ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Sempozyumu'na katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden Açılışının 70. Yılında İmam ...
Aydemir: ‘Yerel gazeteler bizim için can simididir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Vergi Usul Kanunu ile Bazı ...
 
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre arttı
Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı düne göre arttı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bakan Özer, Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu
Bakanımız Mahmut Özer, depreme karşı yenilenen Haydarpaşa Mesleki ve Teknik ...
 
Sağlık Bakanlığı'ndan Dünya El Yıkama Günü mesajı
Sağlık Bakanlığı 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü için bir mesaj yayımladı.
Aydemir’den Ömer Nasuhi Bilmen’e vefa
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM’de söz alıp Ankara’nın ...
Aydemir TBMM kararıyla TÜRKPA üyeliğine seçildi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Türk Dili Konuşan Ülkeler ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri