Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>GÜNDEM
23 Mayıs 2023 Salı - 11:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da vatandaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya da

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Sevgili Malatyalılar; başımızın tacı kıymetli hanımefendiler, geleceğimizin teminatı sevgili gençler, aziz kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Buradan ilçeleri mahalleleriyle haneleriyle tüm Malayat'ya selamlarımı, sevgililerimi gönderiyorum.

Aşkınız, coşkunuz, ahde vefanız için sizlere teşekkür ediyorum. Evlerden balkonlara, sokaklardan caddelere, meydanlara taşan sevgi seliniz için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Malatya, yiğitliğin, mertliğin şehridir. Malatya, vefanın, kadirşinaslığın şehridir. Malatya, bunlarla birlikte milli iradenin ve demokrasinin şehridir.

Burası Turgut Özal gibi bir devlet adamını yetiştirmiş, toprağı bereketli bir şehirdir. Malatya'nın has evladı, Türkiye'ye özellikle demokraside kazanımlar temin etmiş ve demokrasimizin yiğit savunucusu 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ı bir kez daha şükranla ve rahmetle yad ediyorum.

Malatya, Turgut Özal'a nasıl sahip çıktıysa bizi de hiç yalnız bırakmadı. Ülkeye ve millete hizmet mücadelemizde Malatya'nın desteğini daima yanımızda bulduk. Milli iradeye kasteden darbelere meydan okurken Malatyalı kardeşlerimin duasını her zaman yanımızda hissettik. Pazar'a hazır mıyız? Yalnız unutmayın pazara kadar değil mezara kadar beraberiz. Onun için şu 5 günü dolu dolu geçireceğiz. 

Çok çalışıyoruz pazar günü akşamı inşallah adeta yeni bir zaferle sandıklardan çıkıyoruz. 14 Mayıs'ta da Malatya bir kez daha dik ve vakur tavrını ortaya koydu. Malatyalı terör örgütleri uzantılarıyla yol yürüyenlere fırsat vermedi. Malatyalı insanımızı alevi-sünni, Türk-Kürt diye ayırmaya çalışanlara dur dedi. Bay bay Kemal talimatı Kandil'den alıyor. Peki, parlamentodaki görüşmeleri kimlerle yapıyor? PKK'nın parlamentodaki uzantılarıyla yapıyor. Ne kadar terörist varsa bay bay Kemal onlarla yol yürüyor.

İşte benim ülkem, benim milletim bu teröristlerel el ele yürüyenlere pazar günü sandığa gömecek mi? Demek ki durmayacağız. Malatyalı sandıklara koşarak ne yaptı geleceğine sahip çıktı. Cumhur İttifakı'na sahip çıktı.

Bize rekor düzeyde destek veren Malatya'ya teşekkür ediyorum. Malatya inşallah 5 milletvekili ile temsil edilecek. Nasıl bugüne kadar sizin güveninizi boşa çıkarmadıysak, Allah'ın izniyle gelecekte de emanetinizi hakkıyla taşımaya devam edeceğiz. Ancak, daha çok çalışacağız. Malatya'nın sadece deprem yaralarını sarmakla kalmayacak her alanda hayalleri ile buluşturmanın peşinde koşacağız. Bunun için 28 Mayıs çok büyük önem arz ediyor.

14 Mayıs'ta milletvekilliğinde görevinizi en güzel şekilde yerine getirdiniz. Türkiye'nin Cumhur İttifakı tarafından yönetilmesini istediğinizi gösterdiniz. Toplam 323 milletvekili ile Meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı'na vererek aslında iradenizi çok gür bir sesle deklare ettiniz. İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün dediniz. Durmak yok yola dediniz.

Türkiye genelinde 14 Mayıs'ta yüzde 49,52 ile sergilediğiniz duruşu bu sefer 28 Mayıs'ta çok daha güçlü bir şekilde tamamlamaya hazır mıyız? Demek ki 70'in üzerinde Malatya bir oyla sandıkları patlatacak. Eserler yarım kalmasın, hizmetler, projeler, yatırımlar yarım kalmasın diyeceksiniz. Hayaller ve hedefler yarım kalmasın diyeceksiniz. 

Bay bay Kemal'den bir şey olmaz. Onu biz SSK'nın başında olduğu zamanlardan biliyoruz. SSK'yı nasıl çökerttiğini biliyoruz. Savaş Ay'ın o röportajı vardı ya, SSK genel müdürüyken bay bay Kemal'in neler yaptığını hatırlayın. Bu memurluğunu bile doğru dürüst yapamadı. 15 seçim 15 mağlubiyet.

Şimdi yeni bir mağlubiyete hazırlanıyor. Malatya ona gereğini yapacak mı? Manşetleri ile, açıklamaları ile milletimize parmak sallayanlar derslerini alsın diyeceksiniz. Ben Malatya'nın basiretine inanıyorum. Malatyalı kardeşlerimin desteğine güveniyorum. İnşallah sizlerden bu sefer yine rekor bekliyorum. Bu rekora hazır mıyız? Allah hepinizden razı olsun diyorum.

Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin acısı yüreklerimizde bir an olsun dinmedi. Dedim ki, bana bir resmi rakamı getirin. Bugün alanda şu anda 50 bin kişi var. 50 bini aşkın insanımızı depremde malum kaybettik. Ama şu anda onlar buna rağmen bütün kardeşlerim 50 bini aşkın insanımız şu anda pazar günü yapılacak seçim öncesinde alanda bizimle buluştular. Tabi bu vesileyle bir kez daha deprem şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.

Afetin ilk saatlerinden itibaren devletimizin ve milletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. Arama-kurtarmadan yardım ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesine kadar her alanda vatandaşlarımızın yanında olduk. Depremden bu yana 650 bin görevlimiz depremzedelerimize hizmet için görev yaptı. Arama-kurtarma ekibi olarak 35 bini aşkın personel bölgede çalıştı. 

Katar'dan Azerbaycan'a, Afganistan'dan Pakistan ve Balkanlar'a kadar tüm kardeşlerimizin duasını, desteğini de yanımızda gördük. Kimi elinde avucunda ne varsa göndermeye uğraştı. Kimi ülkemiz adına yardım kampanyaları düzenledi. Kimi deprem bölgesine binlerce konteyner, on binlerce çadır sevk etti.

Kimi bizzat gelerek acımızı paylaştı, milletimizle dayanışma sergiledi. Yani Türkiye'nin 780 bin kilometrekareden çok daha büyük bir ülke olduğu depremden sonra bir kez daha görüldü. Biz dünyanın dört bir yanında hiçbir ayrım yapmadan sıkıntılı günlerde insanların yardımına koşmuştuk.

Onlar da asrın felaketinden sonra ülkemize karşı şükran borçlarını ödemenin gayreti içinde oldular. İçe kapanmak yerine ihtiyaç anında mazluma el uzatmanın değerini böylece bir kez daha anladık. Biz de depremden sonra illerimizi ziyaret ederek hem milletimizin acısını paylaştık, hem de yürütülen çalışmaları yerinde denetledik.

Malatya'yı 6 Şubat'tan bu yana defalarca ziyaret ettik. En son deprem konutlarının temel atma ve teslim töreni için gelmiş depremzedelerimiz ile iftar yapmıştık. Kampanya döneminde de Malatya dahil deprem bölgesini asla unutmadık. Afetzedelerimizi kaderlerine asla tert etmedik.

Bir taraftan mitinglerimiz vesilesiyle il il dolaşırken diğer taraftan da yapılan çalışmaları gün be gün takip ettik. Haftalar boyunca buradan ayrılmayan Bakanlarımızdan düzenli bilgi aldık. Belediyelerimize deprem bölgesindeki tüm il ve ilçeleri zimmetleyerek yükünüzü hafiflettik. Mülki idare amirlerimizi diğer illerden takviye ekiplerle daha da güçlendirdik. Yaralarımızı bir an evvel sarmak, sizi yuvalarınıza kavuşturmak için canla başla çalışıyoruz. Alt yapı ve üst yapıyı yeniden elden geçiriyoruz. Zemin ve diğer etütleri biten yerlerde konutlarımızın temellerini atıyoruz.

Özellikle kentsel dönüşüm veya bu depremde zemin etütleri ile birlikte bu sıkıntıların yaşandığı yerlerde yerinde dönüşümün adımını atıyoruz. Deprem bölgesindeki yıkık ve acil yıkılacak binaların enkazlarını tamamen kaldırdık. Şimdiye kadar hane desteği, taşınma ve kira yardımı ile vefat edenlerin yakınlarına nakdi yardım olarak 30 milyar lira ödeme yaptık. Bunun dışında çeşitli ayni ve nakdi yardımlarla depremzedelerimize sahip çıktık.

Barınma sorununun çözümü gündemimizin hep ilk sıralarındaydı. Evi yıkılan, tahrip olan, evine girmekten endişe eden insanımıza başını sokabileceği bir yer vermenin gayretinde olduk. Daha önceki ziyaretlerimizde 100 bin konteyneri ilk üç ay içinde kurma sözü vermiştik. Hamdolsun bu sözümüzü 17 bin fazlasıyla tuttuk.

Ayrıca bölgede 910 bini aşkın çadır kurduk. Ülkemiz genelinde 130 bin konut, 36 bin köy evi ve 5 bin ahır olmak üzere toplam 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşa süreci başladı. Malatya'da da 14 bin konutun, 7 bin 131 köy evinin ve 679 ahırın yapımına bismillah dedik. 

Şehrimizde 70 bini deprem konutu, 25 bin 300'ü köy evi olmak üzere toplam 95 bin 300 afet konutu inşa edeceğiz. Bunların yanı sıra 13 bine yakın iş yerimizde faaliyete geçti. Muhalefetin olmadık iftiralar attığı, eleştirdiği, akıllarınca dalga geçtiği Hatay Defne Hastanemizi 3 ay gibi rekor sürede hizmete aldık ve dün hasta kabulüne başladık. Muhalefet ne diyordu? Bu kadar sürede hastane mi yapılır diyordu.

Şimdi hedef 319 bini bir yıl içinde olmak üzere 650 bin yeni konut inşa etmektir. Deprem bölgesini eskisinden daha sağlam, daha planlı, daha güzel bir yer haline getirmekte kararlıyız. Ekim-kasım gibi de kalıcı konutların teslimine başlamayı hedefliyoruz. Enkazlar temizlendikçe, deprem bölgesinde hayat yeniden canlanıyor.

Deprem sonrasında diğer illere giden vatandaşlarımız evlerine tekrar geri dönüyor. İnsanımız kayıplarının yasını tuttuktan sonra hayata yeniden dört elle sarılıyor. Bunu cumartesi günü gittiğimiz Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta gördük. Bunu pazar günü ziyaret ettiğimzi Hatay ve Gaziantep'te gördük. Bunu bugün burada yani Malatya'da da gördük. 

Gerçekten büyük bir acı yaşandı. Büyük bir felaket yaşadık. 85 milyon olarak asrın felaketi ile sarsıldık. 50 bini aşkın canımızı kara toprağın bağrına verdik. Fakat inancımızı, irademizi, zorluklar karşısında mücadele hasbimizi asla yitirmedik. Ne kadar sıkıntı çeksek de rabbimizden ümidimizi bir an olsun kesmedik. Umutsuzluk girdabına sürüklenmeyeceğiz. Yarınlardan umutlarımızı asla kesmeyeceğiz.

Bizler bu topraklardaki bin yıllık tarihinde nice badireler atlatmış bir milletiz. Bizler nice saldırıları göğüslemiş nice ihaneti püskürtmüş bir milletiz. Geçmişte de çok zor günler geçirdik. Bir asır önce millet varlığımız bu topraklardan kazınmaya çalışıldı. Gezi olaylarında sokaklarımız ateşe verilerek demokrasimize kastedildi. 15 Temmuz gecesi milli irade tanklarla, uçaklarla, ölüm kusan silahlarla esir alınmak istendi. Hiç birine boyun eğmedik. Zalimlere teslim olmadık. Demokrasimize halel getirmedik. Bin yıllık kardeşliğimize leke sürdürmedik. 

Buradan sizlerin vasıtasıyla tüm depremzedelerimize sesleniyorum. Sırf kendilerine oy vermediğiniz diye size zulüm edenlere, size edepsizce hakaret edenlere bakıp da asla hüzünlenmeyin. Yaptıkları 3-5 kuruş yardımı sizlerin başına kakanlara bakıp da asla kendinizi garip hissetmeyin.

Bunlar ülke ve milletle gönül bağını tamamen koparmış bir avuç mankurttur. Bunlar milletle sizin düşmanınızdır diyen tek parti faşizminin günümüzdeki özentileridir. Bunlar vicdanı Anadolu coğrafyası kadar büyük aziz milletimizi asla temsil edemezler. 28 Mayıs inşallah on yıllardır halka rağmen halkçılık yapan bu zihniyetten ülkemizin kurtuluşunun da miladı olacaktır."

 

Hibya Haber Ajansı

 
Enkazdan çıkarılan bin 836 çocuk ailesine teslim edildi
 
Aydemir:Cumhurbaşkanımız dadaşların kırmızıçizgisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Enkazdan çıkarılan bin 836 çocuk ailesine teslim edildi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 6 Şubat’taki depremlerin ardından ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hayatta her şeyin kazası vardır ama sandığın kazası yoktur"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ...
İran'da deprem
İran'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Pakistan Başbakanı Şerif'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Rumeli Buluşması programında konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Rumeli Buluşması programında konuştu.
Defne Devlet Hastanesi, hasta kabulüne başladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay Defne Devlet Hastanesi’nin hasta kabulüne başladığını bildirdi.
 
Başkanlıktan sağlık çalışanlarının ödemelerinin düşürüleceği iddialarına yalanlama
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden ...
Kurtulmuş: “Suriyelilerin geri dönüşünün temini için çalışmalar devam ediyor”
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Bir an evvel Suriyelilerin ...
Altın 2000 dolar/onsun altına döndü
Altın geçtiğimiz haftayı kırmızıda tamamlarken, son altı haftanın en düşük ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri