Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
31 Ekim 2012 Çarşamba - 09:31

Cumhuriyet coşkusu gece de devam etti

Başkent’te, sabah saatlerinde olaylı geçen Cumhuriyet Bayramı’nın 89. yıldönümü kutlamaları gece yerini coşkuya bıraktı. Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı’nda Alişan’lı kutlama düzenlerken, Çankaya Belediyesi ise meşaleli yürüyüş yaptı.

Cumhuriyet coşkusu gece de devam etti

Cumhuriyeti'in 89’uncu yıldönümü kutlamaları kapsamında Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen meşaleli fener alayı binlerce vatandaşın katılımıyla görsel bir şölene dönüştü.
Kızılay Sakarya Caddesi’nden başlayan yürüyüş, Ulus’taki 1. TBMM binasına kadar devam etti. Çankaya Belediyesi’nin geleneksel hale geterdiği ve bu yıl dördüncüsü gerçekleşen yürüyüşe, 1000 Çocuk Korosu ve Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu gösterileriyle renk kattı.

SEVDANIZ HİÇ BİTMEYECEK

Yürüyüş öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Biliyorum ki Cumhuriyet sevdanız hiç bitmeyecek. Hepiniz Cumhuriyet yurttaşlarısınız, sizlerle burada birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Hepinizi kutluyorum, bayramımız kutlu olsun. Bu gün 89.’sunu kutladığımız Atatürk Cumhuriyetinin en önemli yönü iktidarı halka indirmesidir” dedi. Ulus’taki 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yürüyen binlerce Ankaralıyı Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın yanı sıra CHP Milletvekilleri, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ve CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin’de yalnız bırakmadı.

Gazeteci-yazar Gürkan Hacır imzasını taşıyan, “Cumhuriyete 100 Tanık-Çoban Ateşi” belgeselinin ilk gösterimi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapıldı.
Cumhuriyet’in ilk yıllarına tanıklık eden Ara Güler, Hıfzı Topuz, Turgut Özakman, Haldun Dormen, Hasan Pulur, Hayrettin Karaca, Halit Deringör, Tevfik Çavdar gibi isimlerin gözlemlerini ve anılarını içeren belgeselin ilk gösterimine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP Parti Meclis Üyeleri, CHP Milletvekilleri, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve yüzlerce vatandaş katıldı. Belgeselle ilgili bilgiler veren Gürkan Hacır, “Amaç, Cumhuriyetin ilk on yılında dünyaya gelmiş kültür, sanat, iş dünyası ve siyaset dünyasından kişilere mikrofon uzatmaktı. Atatürk’ü doğrudan tanımış, Cumhuriyetin o ilk idealizmine, o ilk coşkusuna birinci elden tanıklık etmiş bizim tabirimizle çoban ateşini yakmış o değerlere mikrofon tuttuk, onlara kameralarımızı çevirdik, 6 ilde kilometrelerce yol ve saatler süren kayıtlar yaparak bu belgeseli hazırladık” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 89’uncu yıldönünü kutlamaları çerçevesinde, Gençlik Parkı’nda şölen düzenledi.
Başkentlilerin yoğun katılım gösterdiği kutlamalarda yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “İnşallah Cumhuriyetimiz daha da güçlü hale gelecek. Türkiye’de inşallah terör bitecek, aramızda ayrılık gayrılık olmayacak. Bu bayramı bize hediye eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimize ve gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz” dedi.

ALİŞAN SAHNE ALDI

Dağıtılan Türk Bayrakları ile kırmızı-beyaz renklere bürünen konser alanında şölen, FOMGET Halk Dansları Topluluğunun gösterisi ile başladı. Daha sonra sahneye çıkan ünlü sanatçı Alişan, “Ölürüm Türkiyem” şarkısıyla Başkentlileri coşturdu. Türkiye için çok önemli bir gün yaşandığını ifade eden Alişan, Başkentlilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Şölen, havai fişek gösterisi eşliğinde su, lazer ve ışık dansının görüntüleri ile son buldu.

 
Durak var durmak yok
 
Acil’i poliklinik gibi kullanıyoruz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Durak var durmak yok
Başkentliler, otobüs duraklarında gidecekleri yerin adının yazmaması nedeniyle ...
Hakimiyeti kaybetti canından oldu
Konya’nın Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü.
Lastiği patlayan araç takla attı
Başkent’te meydana gelen trafik kazasında 7’si aynı aileden 9 kişi yaralandı.
 
Gelinlik tercihini diziler belirliyor
Türkiye’de kadınların gelinlik tercihlerine modanın yanı sıra popüler ...
Karanlık yol kabus oldu
Son bir aydır yanmayan sokak lambaları yüzünden Erzurum Mahallesi sakinlerinin ...
yan yatan bina korkuttu
Sincan’da 10 katlı bir apartmanın önceki gece kolonları patladı. Can kaybının ...
 
Vosvoslar’dan Cumhuriyet turu
Cumhuriyeti’in 89. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde bir araya gelen 89 Vosvos, kent turu attı.
Erçetin konserli kutlama
Candan Erçetin Cumhuriyet’in kuruluşunun 89. yılı onuruna bu akşam konser veriyor!
Şehitlere milyon rahmet!
Şehit aileleri, itinaya temizledikleri mezarların başında dua edip gözyaşı döktü.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri