Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SİYASET
29 Haziran 2009 Pazartesi - 00:34

Dağın arkasındaki tehlikeyi haber verdik

AKP İstanbul İl Başkanlığı yarışını kaybeden Metin Külünk, delegelerden kendisine oy verilmediğine dair ispat istendiğini, genel merkezin taraflı davrandığını ve tabanın sesinin yükselmesine engel olmak için bir takım adımlar atıldığını ileri sürdü

Dağın arkasındaki tehlikeyi haber verdik

İSTANBUL - AKP İstanbul İl Başkanlığı yarışını Aziz Babuşçu karşısında kaybeben Metin Külünk, rakibini ve genel merkezi parti içi demokrasiye aykırı davranmakla suçladı. Külünk kongreyi şöyle değerlendirdi:

MERKEZ TARAF OLDU: Demokrasinin güzelliği, dün Abdi İpekçi spor salonunda gönül isterdi ki mükemmel bir şekilde tecelli etsin. AKP’nin kuruluş değerlerine en yüksek hassasiyetin gösterildiği, tabana baskının olmadığı, delegelere baskının olmadığı, akredite edilmemiş bir il kongresi olmasını gönül temenni ederdi. Ancak dün üzülerek ifade ediyorum ki AKP’nin, bu ülkede demokrasi ve hukukun çıtasını sürekli yükselten bir siyasal hareketin, delegelerin sandıktan çıktıktan sonra oyun Metin Külünk’ün listesine verilmediğine dair ispatının istendiği ve bunun için Metin Külünk’ün listesinin mutlaka kendilerine teslim edilsin baskısının olduğu, salonda tabanın sesinin kısılmak için özel güvenlik önlemlerinin alındığı, pankartların açılmaması için olağanüstü baskının yapıldığı, bu anlamda genel merkezin tüzükte belirtilmesine rağmen tarafsız olması gerekirken ciddi anlamda tarafgirliğin olduğu, tabanın sesinin tavana duyurulmaması için özel çaba gösterildiği bir kongre kamuoyunun önünde tecelli etmiştir. 

EŞİTLİK YOKTU: Parti içi demokrasinin AKP’nin kuruluş ruhuna uygun bir kongre olduğunu söylemek için salonda eşitliğin olması gerekiyordu. Salonda adaletin olması gerekiyordu. Dolayısıyla şunu çok net bir şekilde ifade ediyorum ki direkt iletişimi esas alan bir siyasal anlayışla, AKP’nin halktan kopmaması gerektiğini hedef alan bir anlayışla biz o salonda vardık. İstanbul kongreleri ve tüm kongreler millete açık kongrelerdir. İstanbul’da afişler asıldı ama halkımız davetlidir denmedi. İlk defa bir siyasi partinin il kongresine insanlar davetiyeyle alınmak zorunda bırakıldı. Tabanın sesinin Abdi İpekçi’de yükselmesine engel olmak için bir takım adımlar atıldı.

6 İLÇE KAYBEDİLDİ: Aday olurken amacımız şuydu: 29 Mart seçimlerinde 6 tane ilçeyi kaybetmiş bir il teşkilatı var. 22 Temmuz seçimlerine göre oy oranı düşmüş bir il teşkilatı var. Alınabilecekken alınamamış üç ilçemiz var. İstanbul’da sürekli halktan kopan, tabandan kopan bir iradenin olduğu yerde 2011 seçimleri gibi demokrasi ve hukuk mücadelesinde son derece stratejik olan bir seçime bu yapıyla hazırlanmanın mümkün değil. Dolayısıyla Türkiye’deki demokrasi ve hukuk mücadelesine daha güçlü destek verebilmek amacıyla, güçlü bir il teşkilatı olmak ve İstanbul’daki garip gurebanın, İstanbul’daki mahallelerin sandık başkanlarının sesi olarak İstanbul’da bir duruş ortaya koyduk. Dağın arkasındaki tehlikeyi haber verdik.

Kongrede fark yedi

Metin Külünk, AKP’nin kuruluşunda önemli bir rol üstlendi. Bir önceki kongrede adaylıktan Başbakan Erdoğan’ın ısrarıyla son anda çekildi. Önceki günkü il kongresinde Babuşçu 463, Külünk ise 157 delegenin oyunu aldı. Külünk’e göre bu sonuçta genel merkezin de rolü var.

 
‘Örtülü faşizm yerleştiriliyor’
 
Yazıcıoğlu yeniden başkan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Örtülü faşizm yerleştiriliyor’
CHP’li Kılıçdaroğlu’na göre AKP hükümeti uygulamalarıyla demokrasi kisvesi altında faşizme gidiyor
Erdoğan savcılıktan hakimliğe terfi etti
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Başbakan'ın, mahkeme kararıyla doğru ...
"Önergeden benim de haberim yoktu"
Toptan, asker olmayan kişilerin, askerlerle iştirak halinde işlediği suçların ...
 
Erdoğan’ın dış ekonomi danışmanı
Başbakan Tayyip Erdoğan, bir arsa satışındaki aracılığıyla ilgili iddialar ...
'BAŞBAKAN DARBEYLE KORKUTUYOR'
CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, 'Başbakan, iki ayda bir 'aman darbe ...
Baykal, Orgeneral Başbuğ'a seslendi
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Deniz Baykal, İlker Başbuğ'a ...
 
Krizin faturası vatandaşa yansımamış(!)
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik krizin Türkiye’de fazla hissedilmediğini öne sürdü
Hedef 2011’de halkın iktidarı
CHP Antalya İl Teşkilatı, yerel seçim sonuçlarını CHP Genel Başkan Yardımcısı ...
Baykal: Bu belge atom bombası gibi
Taraf'ın yayınlandığı belge siyaset dünyasını alt-üst etti. İktidar da ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri