Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>GÜNDEM
2 Aralık 2020 Çarşamba - 17:31

Danimarka Türkiye’ye inovatif sağlık çözümleri ihracına hazır

Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliği’nin ev sahipliğindeki ‘Nordic Talks – Digital Denmark: Life Science and Technology in the Era of Post-COVID-19’ webinarında pandemiyle birlikte gündeme gelen daha hızlı, etkili teşhis ve tedavi yöntemleri masaya yatırıldı.

Danimarka Türkiye’ye inovatif sağlık çözümleri ihracına hazır

Danimarka Türkiye’ye inovatif sağlık çözümleri ihracına hazır

  • Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliği’nin ev sahipliğindeki ‘Nordic Talks – Digital Denmark: Life Science and Technology in the Era of Post-COVID-19’ webinarında pandemiyle birlikte gündeme gelen daha hızlı, etkili teşhis ve tedavi yöntemleri masaya yatırıldı.

 

  • Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Annan, Danimarka’nın inovatif sağlık çözümleri alanındaki lider ülkelerden biri olduğunu, güçlü ve sürdürülebilir global sağlık sistemleri geliştirmek için Türkiye ve bölge ülkeleriyle iş birliği fırsatlarını değerlendirmek istediklerini söyledi.  

 

  • Danimarka’da geliştirilen teknolojik çözümlerle ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinde tespit edilen bakterilerde yüzde 83 oranında azalma sağlanırken, bunun COVID-19 ile mücadelede de kullanabileceğine dikkat çekildi. 

 

Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliği ‘Nordic Talks’ webinar serisinin üçüncüsünü gerçekleştirdi. ‘Digital Denmark: Life Science and Technology in the Era of Post-COVID-19’ başlıklı webinarda pandemiyle birlikte önemi artan sağlıkta dijital devrim ve insan odaklı inovatif çözümler ele alındı. Daha hızlı ve etkili teşhis ve tedavi yöntemleriyle daha güçlü ve sürdürülebilir global sağlık sistemleri geliştirmek için atılması gereken adımlar ve bu alandaki bölgesel iş birliği fırsatları tartışıldı.

Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Danny AnnanHealth Tech Hub Kopenhag Uygulama Yöneticisi & Girişimci Dr. Martin VesterbyRadiometer Türkiye Bölge Satış Direktörü Dr. Ali Bora BaşNovo Nordisk Türkiye Genel Müdürü Dr. Burak CemUVD Robots Satış Direktörü Jacob Mortensen ve Corti Kuzey Amerika Satış Direktörü Sebastian Slej’in konuşmacı olarak katıldığı webinarın moderatörlüğünü Clait Araştırma Merkezi İnovasyon Yöneticisi Shachaf Snir üstlendi.

Webinarı düzenleyen Danimarka Ticaret Ataşeliği ve İnovasyon Merkezi’nin Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan, Hırvatistan, Arnavutluk, Kosova, Slovenya, Yunanistan, Romanya, Moldova, Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Makedonya ve İsrail’de çalışmalar yürüttüğünü, bölgede daha yakın ekonomik iş birliği ve çevreye duyarlı büyümeyi tesis edecek yatırımlar gerçekleştirdiğini belirten Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Annan şöyle konuştu:

TÜRKİYE ORTAKLIKLAR İÇİN MÜKEMMEL ADAY

“Danimarka sağlık endüstrisindeki ürün ve hizmetleriyle uluslararası üne sahip. İlaç geliştirme, biyoteknoloji ve tıbbi teknoloji araştırmalarının merkezi konumundaki Danimarka aynı zamanda şirketler, halk sağlığı otoriteleri ve üniversiteler arası güçlü ortaklıklarıyla büyümeyi, araştırmayı ve inovasyonu teşvik ediyor. Günümüzde Danimarkalı şirketler pek çok hastalığın tedavisinde dünyaya öncülük ediyor. Ayrıca medikal teknoloji ve tıbbi ekipman alanında da pazar liderleri arasındalar. 2019'da 140 milyar Danimarka kronunu aşan ihracat değeriyle bu endüstri ülke ekonomisinde önemli bir yer edindi. Sağlıkta dijitalleşmenin öncülerinden olan Danimarka bu alanda önemli bir deneyim ve bilgi birikimine sahip.”

Annan sözlerini şöyle sürdürdü: “COVID-19 salgını bize yaşam bilimleri endüstrisinin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Danimarka, koronavirüsü kontrol altına alma ve hastalığa çare bulma çalışmalarında ön saflarda yer alıyor. Dünyanın yeni ve inovatif çözümlere ve ilaçlara ihtiyacı var. Danimarka olarak, yeni ürün ve teknolojiler geliştirmek için bölgesel ve uluslararası iş birliğine hazırız. İsrail ve Türkiye, Danimarka yaşam bilimleri ve teknoloji şirketleriyle işbirliği alanında mükemmel adaylar. Bölgede hem teknolojik yatırım hem dijital dönüşümde önemli gelişmeler var. Danimarkalı paydaşlar da özellikle yerel inovasyon ekosisteminin eksikliklerini giderme konusunda fark yaratabilir.”

 

DANİMARKA’DAN COVID-19 İÇİN İNOVATİF ÇÖZÜMLER

Webinarda birçok hastalıkla birlikte COVID-19 ile mücadeleye odaklanan Danimarka yaşam bilimleri şirketlerinin geliştirdikleri inovatif çözümler de masaya yatırıldı. Konuşmacılar Danimarka’da geliştirilen teknolojik çözümlerle ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinde tespit edilen bakterilerde yüzde 83 oranında azalma sağlandığına, bunun da önemli bir başarı olduğuna dikkat çekti. Bu çözümlerin COVID-19 ile mücadelede de kullanabileceği anlatıldı.  

Ayrıca etkinlikte günümüzde sadece Avrupa’da yılda 30 bin, dünya genelinde ise 700 bin kişinin antimikrobiyal dirence bağlı enfeksiyonlar nedeniyle yaşamını yitirdiği, 2050 yılına gelindiğinde ise antibiyotik direncinden 10 milyon kişinin hayatını kaybedeceği ve bunun global ekonomiye maliyetinin ise 88 trilyon dolar olacağı belirtildi. Katılımcılar tüm dünya ülkelerinin ortak sorunu olan antibiyotik direnci ile mücadele edebilmek için de inovatif çözümlere ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Nordic Talks, Kuzey Avrupa Bakanlar Kurulu’nun 2019 yılında dünyanın en sürdürülebilir bölgesi olma hedefiyle hayata geçirildi. Bu kapsamda dünyanın dört bir yanında etkinlikler düzenleniyor.  Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliği’nin ev sahipliğindeki Nordic Talks serisinin bir sonraki webinarı ‘The Cities for Kids: Commongrounds for Dreamscapes from Denmark’ başlığı altında gerçekleştirilecek.


Hibya Haber Ajansı

 
Büyükşehir bilgiyi ödüllendirdi
 
Çinli NetEase, ‘tek tıkla’ çeviri yapan yeni sözlük kalemi piyasaya sürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pakdemirli: Balon balığı avcılığını destekleme kapsamına aldık
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Su Ürünleri Desteklemeleri ...
Koronavirüs salgınında vaka sayısı 30 bin 110'a ulaştı
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ...
Aydın: Yüzde 6.7'lik büyüme 2021'de daha iyi bir performansın işareti
Barış Aydın: Pandemiye rağmen 6.7’lik üçüncü çeyrek büyümesi, 2021 Türkiye ...
 
Azerbaycan ordusu Laçin'e girdi
Azerbaycan ordusunun Laçin'e girdiği bildirildi.
İçişleri Bakanlığı’ndan sokağa çıkma kısıtlamaları ile ilgili genelge
İçişleri Bakanlığı yeni kısıtlama ve tedbirlerle ilgili yayınladığı genelge.
Sınavlar ertelendi
Açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim liseleri sınavları ertelendi.
 
Erdoğan: Aşıda ilk etapta 50 milyon dozluk anlaşma yapıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs aşısının teminine ilişkin, ...
Koronavirüs salgınında vaka sayısı 31 bin 219'a ulaştı
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ...
Ek tedbir ve kısıtlamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıkladığı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri