Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
HABERLER>SİYASET
29 Ocak 2020 Çarşamba - 09:24

Deprem fatihleri döndü

Elazığ’da enkaz altındaki yedi kişiyi kurtaran Ankara İtfaiyesi arama kurtarma ekibi Ankara’ya döndü.

Deprem fatihleri döndü

Beş saat boyunca yanından ayrılmadı

Elazığ’da yaşanan depremin ardından bölgeye giden Ankara İtfaiyesi arama kurtarma ekibi Ankara’ya döndü. Tüm Türkiye’nin tek yürek olduğu deprem sonrası enkaz altındaki yedi kişiyi kurtaran ve hayatını kaybeden 15 vatandaşa ulaşan ekibi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş karşıladı. Ankara’dan deprem bölgesine giden ekibin orada destan yazdığını belirten Başkan Yavaş, “Eminim burada kalan mesai arkadaşlarının kalpleri de sizlerle beraber attı. Ama sizlere nasip oldu, sizler görevlendirildiniz. Bu şerefi çocuklarınıza miras olarak bırakacaksınız” dedi. Özverili çalışmaları nedeniyle ekiplere teşekkür eden Başkan Yavaş, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yaşananlar şunu gösteriyor; demek ki daha fazla çalışacağız, daha fazla eğitim alacağız. Bu yaşananlardan inşallah herkes ders almıştır. Oraya gittiniz ve insanların hayır duasını aldınız. Bu bize yeter. Bundan daha büyük bir paye, mutluluk olamaz. Önceki başkanlar ve önceki amirler dahil sizleri yetiştiren herkese çok çok teşekkür ediyorum. Hepinizi tebrik ediyorum, gözlerinizden öpüyorum. Allah milletimize kaza bela vermesin. Büyük afetlerden saklasın. Giden, gidemeyen herkesten Allah razı olsun.” Ankara İtfaiyesi’ne ekipman ve personel takviyesi yapılması için çalışmalara başladıklarını da belirten ekleyen Başkan Yavaş, deprem bölgesindeki çalışmalarından dolayı personele plaket verdi. Başkan Yavaş’ın ardından yaptığı konuşma ile personelini tebrik eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Salih Kurumlu ise, “Bu arkadaşlarımız daha önceden de tecrübeli personeldi, diğer depremlerde de çalışmışlardı. Biliyorduk böyle bir başarı elde edileceğini. Arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz, canı gönülden çalıştılar” ifadelerini kullandı.

 

Beş saat boyunca yanından ayrılmadı

 

TÜNELLERİ ELLERİMLE AÇTIM

Elazığ depreminin çok konuşulan isimlerinden biri olan ve depremden 17 saat sonra enkaz altından çıkarılan Azize Çelik’i kurtaran Ömer İpek ise, yaşadıklarını şöyle anlattı: “O tünelleri saatlerce ellerimle açtım diyebilirim. Çok duygusal anlar yaşandı. Özellikle Azize Çelik’in bulunup, yerinin tespit edilmesi, tünelin kazılması, bulunması ve 5 saat boyunca elini tutmam, onu telkin etmem... Bu sırada artçı depremler oldu ama Azize Hanımı bırakmak istemedim. Çünkü Azize Hanım ölümle yaşam arasında bir çizgideydi. Bana çok yalvardı, ‘Ben öleceğim, sen ölme. Gençsin, çoluğun çocuğun var’ dedi. ‘Anca beraber kanca beraber’ dedim. 5 saat boyunca yanından ayrılmadım. Yüsra bebeği, annesinin kucağından aldığımızda babası ve abisi hayatını kaybetmiş vaziyetteydi. Dördü birbirilerine sarılmışlar. Annenin kucağında Yüsra bebek... Gerçekten kötüydü durumları. Yüsra bebeği aldıktan sonra, tünelin içinde, çelik kapının altında çocuk vardı. Kapıyı kaldırıp, çocuğu almak için uğraşırken çelik kapı çöktü.

45 dakika içeride kaldım. Tünelin ağzını açıp, çıkmakta zorlandım.” Azize Çelik’i hastanede de ziyaret ettiğini belirten İpek, “Bir helallik vermem gerektiğini hissettim. Hastaneye giderek, yoğun bakıma girdim. Çok mutlu oldu, ağladı. Biz görevimizi yaptık. İnşallah bir daha olmaz, olursa da biz hazırız” dedi.

HEP BERABER ÇIKARTTIK

Depremin üzerinden geçen 24 saatin ardından 2 buçuk yaşındaki Yüsra Yıldız’ı enkaz altından çıkaran arama kurtarma personeli Sedat Barutçu, çok duygusal anlar yaşandığını belirterek, şunları söyledi: “Kucağımıza aldığımız andan itibaren sürekli ‘Anne, baba ve acıyor’ demesi gerçekten içimizi acıttı. Ankara İtfaiyesi ekibi profesyonel bir ekip, her türlü bilgi ve teknik tecrübeye de sahip. Daha önceki Van depreminde de tecrübemiz sabit. İşimizi profesyonel bir şekilde yaparak, enkaz altından 2 buçuk yaşındaki kızımızı çıkardık. Ben Jandarma ve AFAD ekiplerine de çok teşekkür ediyorum. Çünkü onların da çok emeği var. Hep beraber çıkarttık. Bu gurur hepimizin.”

MUHTEŞEM ÜÇLÜ

Ankara’dan giden ekibin diğer kahramanları da K-9 arama kurtarma köpekleri oldu. Boomer ve sokakta bulunduktan sonra eğitim verilen EX ile Dora adlı köpekler, Elazığ’da enkaz alanına ulaştıktan 5 dakika sonra 2 nokta belirledi ve 1 kişinin hayatını kurtardı. Arama kurtarma köpeklerinin 6 ay ila 2 sene arasında her koşula uyum sağlayabilecekleri şekilde çeşitli eğitimler aldığını belirten Ankara İtfaiyesi K-9 Eğitmeni Ergin Yılmaz, “İnsanlara çabuk ulaşabilmemiz için köpeklerimizi enkaza çıkarttık. İkili arama yaptık. Köpeğimiz hemen 2 nokta belirledi. O iki noktadan bir canlı ve hayatını kaybetmiş 7 kişiye ulaştık” diye konuştu.

 

Beş saat boyunca yanından ayrılmadı

 

ÖNCELİK SU VE YEMEK

Büyükşehir Belediyesi’nin deprem sonrası bölgeye gönderdiği mobil TIR’lar, depremzedelerin sıcak yemek, ekmek ve diğer ihtiyaçları karşılamak üzere çalışmalarını sürdürüyor. TIR’larla depremzedelerin öncelikli olarak yemek ve su ihtiyaçları karşılanırken, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı BELPA mutfağı 2 araç, 2 şoför, 2 aşçı, 2 aşçı yardımcısı, 2 karakazancı, 2 artı yardımcı ve 1 teknik personel ile günde 3 öğün 5 bin vatandaşa sıcak yemek dağıtımı yapıyor. Deprem bölgesine Seğmen Su 1 TIR, 3 personel ile 55 bin adet su gönderirken, ASKİ de 2 TIR ve 50 bin adet su temini sağladı. Halk Ekmek Seyyar Fırın’da 5 personel ile günlük 12 bin kapasiteli ekmek üretimi yaparken, Fen İşleri Daire Başkanlığı da 1 TIR ve 2 destek aracını bölgeye sevk etti. Büyükşehir Belediyesi son olarak 3 bin koli kuru gıda yardımını depremden etkilenen Malatya’nın Pütürge ve Doğanyol ilçelerine gönderdi.

 
Duyarlı milletiz vesselam
 
Deprem Hazırlığı tam gaz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vekiller Çiftçi sorunlarına odaklandılar
AK Parti milletvekillerinin çalışkanlığı ve toplumsal sorunlara karşı ...
Vekilin muhtar mesaisi
AK PARTİ Erzurum milletvekili İbrahim Aydemir ilçe ziyaretlerine devam ediyor.
Putin'e bilgi yüklü hediye
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ...
 
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Irak ile beraber çalışacağız
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bağdat'ta Irak Dışişleri Bakanı Muhammed ...
Baykal Cumhurbaşkanına teşekkür etti
Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin isteği üzerine asker gönderme tezkeresini ...
Milli Savunma Bakanı Akar ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'i kabul etti
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ABD Ankara Büyükelçisi David Satterfield'in ...
 
İyi Parti'de gerginlik
Bir tartışma konusu İYİ Parti'de alttan alta yaşanan karşıtlığı açığa ...
25 milyon liralık rüşvet ve irtikap skandalında 5 çelişki!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın; CHP eski Ankara Milletvekili ...
Yeni Adalet Sarayı parçadan bütüne geçecek
Ankara’da adalet hizmetlerinin yürütüldüğü 6 ayrı bina için “Adliyenin ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri