Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Tüketici hakem heyetleri 4 ayda 1,9 milyar liralık uyuşmazlığı karara bağladı
Tüketici hakem heyetleri 4 ayda 1,9 milyar liralık uyuşmazlığı karara bağladı
Diyarbakır merkezli 8 ilde “Mahzen-39” operasyonu
Diyarbakır merkezli 8 ilde “Mahzen-39” operasyonu
Bakan Yumaklı: Samsun İlkadım’da mesai arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyorum
Bakan Yumaklı: Samsun İlkadım’da mesai arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyorum
428 hekim yan dal uzmanlığı eğitimine başlıyor
428 hekim yan dal uzmanlığı eğitimine başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri El Sabah’ı resmi törenle karşıladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri El Sabah’ı resmi törenle karşıladı
HABERLER>KİM KİMDİR?
1 Eylül 2023 Cuma - 14:40

Devlet Bahçeli

Devlet Bahçeli (d. 1 Ocak 1948, Osmaniye),[2] Türk akademisyen,[3] ekonomist ve siyasetçidir. Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP) Genel Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı'dır.

Devlet Bahçeli

Devlet Bahçeli (d. 1 Ocak 1948, Osmaniye),[2] Türk akademisyen,[3] ekonomist ve siyasetçidirMilliyetçi Hareket Partisinin (MHP) Genel Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı'dır. Ülkü Ocaklarının kurucularından olan Bahçeli, 6 Temmuz 1997 tarihinden beri MHP Genel Başkanlığı görevini sürdürmektedir. 1999-2002 yılları arasında Bülent Ecevit tarafından kurulan ANASOL-M Koalisyon Hükûmetinde Başbakan Yardımcısı olarak yer aldı. Koalisyon ortaklarıyla birlikte Rahşan Affı'nı çıkardı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 21'inci23'üncü24'üncü25'inci26'ıncı27'inci dönem ve 28'inci dönem Osmaniye Milletvekili olarak Meclis'e girdi.

Politikaya girmeden önce Türkiye ve dünya ekonomisi, Türk tarihi ve dış politika konularıyla ilgilenen ve bu alanlarda çalışmalar yapan Bahçeli, Alparslan Türkeş'in ölümünün ardından yapılan ilk kongrede MHP Genel Başkanı seçildi. İlk defa 1999 Türkiye genel seçimlerinde MHP'den Osmaniye Milletvekili olarak Meclis'e girdi. 2002 Türkiye genel seçimlerinde partisi %10'luk seçim barajının altında kalınca genel başkanlık görevinden istifa etti fakat 2003 yılında yapılan kongrede yeniden genel başkanlığa seçildi.

MHP'nin Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde %4,39 oranında oy kaybederek %11,90 oy almasının ardından 547 delege, parti yönetiminden olağanüstü kurultay talep etti fakat Bahçeli kurultay çağrılarını reddetti. Muhalifler partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde iptal davası açtı, 19 Haziran 2016 tarihinde bir kurultay yapıldı ve parti tüzüğündeki olağanüstü kurultaylarda genel başkan seçimi yapılmasını engelleyen madde değiştirildi. Fakat Yargıtay'ın kararıyla yapılan bu değişiklikler durduruldu.

Bahçeli, 2018 ve 2021 yıllarında yapılan kongrelerde MHP Genel Başkanlığı'na tekrar seçildi.[4][5] MHP, 2018 yılında AK Parti ile "Cumhur İttifakı" adında bir seçim ittifakı kurdu. Seçimlere Cumhur İttifakı çatısı altında giren MHP, 2018 Türkiye genel seçimlerinde Meclis'e 49 milletvekili soktu, 2019 Türkiye yerel seçimlerinde de bu ittifakı sürdürdü.[6][7]

Bahçeli, 11 Aralık 2021 tarihinde Alparslan Türkeş'in fikir ve hizmetlerinin doğru anlaşılması ve anlatılmasını sağlamak amacıyla Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfının (TATSAV) kurulduğunu duyurdu.[8] 2023'te de Cumhur İttifakı'nı devam ettiren Bahçeli ve genel başkanı olduğu MHP, TBMM'de 50 vekil ile temsiliyet kazanmıştır.

 
Recep Tayyip Erdoğan
 
Bakan Koca, Kızıltepe Devlet Hastanesi ek binası inşaatında incelemelerde bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan (d. 26 Şubat 1954; Beyoğlu, İstanbul), Türk siyasetçi, Türkiye ...
Kim Kimdir?
26 Aralık 1955 Erzurum doğumlu İbrahim Aydemir Atatürk Üniversitesi İktisadi ...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri