Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
31 Aralık 2009 Perşembe - 09:49

Devleti arar hale gelmeyelim

“Baba” ülkenin fotoğrafını çekti

Devleti arar hale gelmeyelim

SİYASETİN “Baba” lakaplı duayeni, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, hem 2009 yılını değerlendirdi hem de 2010 için tarihi uyarılarda bulundu, artan ayrışma ve bölünme korkusuna dikkat çekti:
Türk halkı, korku ve kaygı içinde
2010 yılına girerken Türkiye’de halk korku içinde, kaygılı ve endişeli... Yargı siyasallaştı, şehit aileleri feryat ediyor, telefonlar dinleniyor, basın baskı altında, Genelkurmay Başkanı bile durumdan şikayetçi...
Eskiyen şapkalar değiştirilir!..
BU huzursuzluk ortamıdır. Devletin yıpratılmaması gerekir. Devlet baş gibidir; hükümetler şapka gibidir, şapka eskir ve değişir. Devletsizlik, fetret ve kargaşadır. Demokratik devleti güçlü tutmak zorundayız.


Türk halkı korkulu, kaygılı
2009 yılını değerlendiren Demirel, yargının siyasallaştığını, şehit ailelerinin feryat ettiğini, telefonların dinlendiğini, basının baskı altında olduğunu, Genelkurmay Başkanı’nın bile durumdan şikayet ettiğini söyledi
9 Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 2009 yılını EkoEnerji Dergisi’ne değerlendirdi. Kendi deyimiyle, 6 kere gidip 7 kere gelen, 2 kez muhtıra, 2 kez de darbe gören Demirel, “2010 yılına girerken Türkiye’de halk korku içinde, kaygılı ve endişe içinde. Bu huzursuzluk ortamıdır” dedi. Süleyman Demirel, “Üzüntüyle ifade edeyim ki, Türkiye’de sokaklara dökülen şehit anaları ’oğlumu ver’feryadı içine girmişlerdir. Devlete, ’oğlumu ver’diyor. Devletten oğlunu istiyor. Şimdiye kadar böyle hadise Türkiye’de hiç olmadı. Gaziler kendilerine devletin verdiği madalyaları, devletin verdiği nişanları iade etmişlerdir. Devletin yaptırdığı protez kolları, bacakları fırlatıp yerlere atmışlardır. Bu fevkalâde hazin bir olaydır” diye konuştu. Demirel, Kandil’den gelen PKK’lılarla ilgili görüntülerin de halkı rahatsız ettiğini belirtti.

TSK’da rahatsızlık
Süleyman Demirel sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun yanında, devletin omurgası olan TSK’nın en üst kademesinden vaki sızlanmalara ve şikâyetlere kulak vermek lâzım. Genelkurmay Başkanının bir savaş gemisine binip, diğer komutanlarla beraber Trabzon açıklarına gidip orada basın toplantısı yapması ve bu basın toplantısında, ’içinde bulunduğumuz süreçten rahatsızız, bunu yetkili ve ilgili makamlara ilettik’ şeklinde şikâyet etmesi, bu zamana kadar az rastlanan olaylardan biridir. Çok rahatsız edici.”

Böyle provokatör olur mu?
 “Eğer bütün bunlar provokasyonsa, bu provokasyonları kim yapıyor?” diye soran Demirel, şunları kaydetti: “Yani bir ülkede Yargıtay Başkanı, bir ülkede Genelkurmay Başkanı, bir ülkede Baro, bir ülkede şikayetçi olan basın, şikayetçi olan diğer organlar, bunların hepsi provokatör olur mu? Bir ülkede herkesten şüphelenilir mi? Herkesin telefonu dinlenmeye kalkılır mı? Bunlar anlaşılır şeyler değildir” diye konuştu. Devletin yıpratılmaması gerektiğini bildiren Süleyman Demirel, “Devleti yıpratmayalım, devlet baş gibidir, hükümetler şapka gibidir, şapka eskir ve değişir. Devletsizlik, fetret ve kargaşadır. Demokratik devleti güçlü tutalım. Devleti arar hale gelmeyelim” uyarısında bulundu.
Baykal ve Demirel, Murat Karayalçın’ı acı gününde yalnız bırakmadı
Eski başbakan yardımcılarından Murat Karayalçın’ın vefat eden annesi Fevziye Karayalçın için Kocatepe Camiisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bazı parti yöneticileri ile milletvekilleri, eski bakanlar, siyasetçiler katıldı. Öğle namazının ardından Fevziye Karayalçın için cenaze namazı kılındı. Fevziye Karayalçın’ın cenazesi Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Vatandaş, mahremiyetinin ihlal edildiği kanaatinde
Süleyman Demirel sözlerini şöyle sürdürdü: “Neticede sokaklarda arbedeler cereyan etmeye başlamıştır. Bir taraftan da vatandaşımızda bir bölünme korkusu, ayrışma korkusu yer almıştır. Bunlar karşısında neden kaygı vardır denildiği zaman, birinci mesele bu bölünme, ayrışma korkularıdır.Vatandaşı rahatsız eden hususlardan bir diğeri de telefon dinlemeleridir. Vatandaş mahremiyetinin ihlâl edildiği kanaatindedir. Telefon vatandaşın mahremiyetine giren bir olaydır. Bu dinlenen telefon kayıtlarının mahkemelere çıkarılıp delil olarak kullanılması ise insanları korkutmuştur.”
Yargının siyasallaşması en önemli şikayet konusu
Süleyman Demirel, “Devlet organları arasında açıkça bir ahenksizlik mevcuttur. Yargının en yüksek kademesinden şikâyetler yapılıyor. Yargıtay Başkanı, ’Yargıya karşı sistematik hücum var’ diyor. Yargının siyasileştirilmesi şikâyet konusu, hem de yargının mensupları tarafından. Yargıya vaki saldırılar rahatsız edici. Aynı istikamette barolar, ’yargı siyasallaştırıldı’ diye şikâyet ediyor” diye konuştu. Demirel, basına yapılan açık ve gizli baskılarin, basını çok sıkıntılı duruma soktuğunu belirterek, “Bugün Türkiye’de basının hür ve serbest olduğunu iddia etmek biraz zordur. Basının içinde bulunduğu durum orta yerdedir ve pekâlâ basın önemli bir baskı altındadır” dedi.

 
Yılın son günü zam yağdı!
 
Bu zam simite bile yetmez
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılın son günü zam yağdı!
Hükümet 2009 ylının son gününde zam yağdırdı.
İlginç çıkışıyla gündeme geldi
7 vatan evladını şehit veriyoruz ‘derin devlet mi’ yaptı aymazlığı içindeyiz
Köşkten eyleme
Sanatçılardan TEKEL işçilerine destek geldi.
 
İsmet Özel'den bomba gibi sözler
Balçiçek Pamir'in hazırlayıp sunduğu Karşıt Görüş'te İsmet Özel rüzgarı ...
Gözaltı sebebi belli oldu
Aramalar sırasında 8 askerin gözaltına alınmasının sebebi ortaya çıktı.
AKP'li Çelik ağız değiştirdi
AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik: 'TSK'yı hedef almanın doğru olmadığını düşünüyorum.'
 
Gül '2010 Bütçesi'ni onayladı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 4 kanunu onaylarak yayımlanmak üzere Başbakanlığa ...
Ortada yutulacak bir kağıt yoktu
Bülent Arınç'a suikast iddiasının perde arkası her geçen gün aralanıyor... ...
2010 vergileri belli oldu
2010 yılında uygulanacak çevre temizlik, özel iletişim, motorlu taşıtlar ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri