ÇEVRE ve Orman Bakanlığı, yapılan üretim çalışmaları sonucu 2003-2010 yılları arasında 102 bin 779 keklik ve 97 bin 976 sülün olmak üzere toplam 200 bin 755 kanatlı hayvanın tabiata salındığını, gelecek yıl ise 43 bin keklik ile 17 bin sülünün doğaya bırakılacağını bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin biyolojik çeşitlilik bakımından oldukça zengin bir ülke olduğu belirtildi.
Türkiye’nin sahip olduğu bu zenginliğin kaybolmaması için, doğal yaşam ortamlarının tahrip edilmemesi, yanlış tarım uygulamalarının yapılmaması ve kontrolsüz zirai ilaç kullanımının engellenmesinin şart olduğu ifade edilerek, bilinçsiz avlanmaya da son verilmesi gerektiği kaydedildi. Açıklamada, keklik ve sülün dışında Tokat Tavuğu, turaç ve çil keklik üretimi için de deneme üretimi çalışmalarına başlandığı, alınan sonuçlara göre söz konusu kanatlı hayvanların da üretimine geçileceği ifade edildi.
100. yılına hazırlanıyor
ANADOLU Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, AA’nın bir dünya ajansı şeklinde yapılanmaya gitmesi için çalışmalara hız verdiklerini, yeni kalite politikasını da bu şekilde oluşturduklarını bildirerek, “dünya markası AA’nın kalite yürüyüşü devam ediyor” dedi.
Anadolu Ajansı’nın bu yıl 90’ıncı kuruluş yıl dönümünü kutladığını hatırlatan Bengi, “Önümüzde, 100’üncü yıl dönümünü kutlamaya 10 yıl var. Dolayısıyla biz bu 10 yıllık dönemi, atılım dönemi olarak planladık. AA’nın artık bir uluslararası ajans hüviyetine dönüşerek, bir dünya ajansı şeklinde yapılanmaya gitmesi gerekiyor. Bu doğrultuda çalışmalarımıza hız veriyoruz. Kalite politikamıza da bunu yansıtmaya çalıştık” dedi.