Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
4 Eylül 2012 Salı - 09:22

Doğalgaz iletim hattında kaçak

Ankara'da Eskişehir yolu Bağlıca Kavşağı yakınlarında doğalgaz iletim hattındaki kaçak nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Doğalgaz iletim hattında kaçak

ESKİŞEHİR Yolu Bağlıca Kavşağı yakınında bir eğitim kurumunun inşaatı için yapılan hafriyat çalışması sırasında Başkent’in gaz ihtiyacını karşılayan ana iletim hattı borusu patladı. Kazının izinsiz yapıldığı belirtilirken, boruyu patlatan iş makinesinin sürücüsü aracı bırakıp kaçtı.ESKİŞEHİR Yolu Bağlıca Kavşağı’nda, doğalgaz iletim hattı üzerinde çalışma yapan bir iş makinesinin yüksek basınçlı doğalgaz borularını patlattı. Patlama sesi ve gaz kaçağı bölge halkında büyük paniğe yol açtı.
Bölgeye gelen polis, Eskişehir Yolu’nu trafiğe kapatırken boru hattına yakın iş yerleri ve evler boşaltıldı.
Kazının bir eğitim kurumu inşaatı için yapıldığı öğrenilirken, yetkililer, “Kazıyı yapan eğitim kurumunun ana iletim hattı üzerinde ne yaptığını bilmiyoruz. Hiç bir izin alınmadan bu çalışma yapılmış” bilgisini verdi. Gaz borusunu patlatan iş makinesini kullanan kişi ise panikleyerek olay yerinden kaçtı.

Koordineli çalışılmıyor

Bölge sakinlerinden Halil Ünsal, patlama sesiyle birlikte yerlerinden fırladıklarını belirterek, “Evimizin karşı tarafında bulunan boş arazide yıllardır kazı yapılır hafriyat dökülür. Biz zaman zaman merak edip bu boş arazide ne kazısı diye soruyoruz ama cevap veren yok. Bugünde altından doğalgaz hattının geçtiğini hepimizin bildiği alanda kazı yapan iş makinesini gördüm. Ardından patlama meydana geldi. Bu çalışmalar neye göre yapılıyor bilmiyorum. Yıllardır mahallemizde bile kazı yapmaya gelen doğalgaz ekibi su hattını, su hattı için kazı yapan da gaz hattını patlatıyor. Bunun koordinasyonu neden sağlanmıyor” dedi.

Uçak sesi sandım

Olayın gerçekleştiği yerin yaklaşık yedi yüz metre ilerisinde MESA konutlarında oturan Sinem Güven, patlamanın ardından çok korktuğunu belirterek şunları söyledi: “Sabah büyük bir patlama sesi ile uyandım. Önce jet uçaklarının yakından geçtiğini düşündüm. Sonra o panikle çocuklarımı yanıma alarak camdan uzaklaştırdım. Gaz kokusu gelene kadar ne olduğunu anlamadım. Patlamanın olduğu yer ile aramızda yaklaşık yedi yüz metre var ancak koku burada bile çok net hissediliyor. Bir facia yaşanmadan daha net önlemler alınmalı. Bu patlama yaşandıktan sonra değil, önce yapılmalı.”

İş makinesi sebep oldu

Başkent Doğalgaz Genel Müdürü İbrahim Halil Kırşan patlamanın ardından, “ANSE Alışveriş Merkezi’nin yanındaki boş arazide, bir iş makinesinin, Ankara’nın doğalgaz dağıtımını yapan iki ana istasyondan biri olan Yapracık İstasyonu çıkışındaki yüksek basınçlı doğalgaz hattına zarar vermesi sonucu doğalgaz sızıntısı meydana geldi” dedi. Ekiplerin derhal olaya müdahale ederek ve BOTAŞ Genel Müdürlüğü ekipleriyle de koordineli çalışarak doğalgazı kestiğini ifade eden Kırşan, can ve mal kaybı yaşanmaması bakımından bölgede gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını, vatandaşların endişe etmesini gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Gaz Gölbaşı’ndan geliyor

Kırşan, hasar gören hattın onarımı tamamlanana kadar, kentin batı kesimine, ikinci ana istasyon Gölbaşı RMS-A istasyonundan doğalgaz verileceğini, bu süreçte batı bölgesindeki semtlerde lokal doğalgaz kesintileri yaşanabileceğini bildirdi.

Uyardık ama dinlemiyorlar

İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) Kent Yapısal Sorunları Komisyonu Başkanı Erdoğan Balcıoğlu, sızıntının yaşandığı bölge ile ilgili daha önce de uyarıda bulunduklarını belirterek, “Bizi dinlemiyorlar” dedi. Balcıoğlu, “Büyükşehir meclislerinde kentin kaderini belirleyen kişiler genelde konu ile ilgisi olmayan kişiler. İmar konusunda kararları bakkal, manav değil, mühendisler versin. Bağcılar Kavşağı yanında bulunan alan ile ilgili defalarca imar talebi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne verildi. Botaş 2003 yılında ana hattın geçtiği boru hattının iki tarafından 25 metre mesafeyle yapılaşma uygundur dedi. Bugün oradaki inşaatlarda mesafe sekiz metreye düştü. 2003’ten bu yana ne değişti de bu mesafe düştü?” diyerek İMO’nun önümüzdeki günlerde detaylı bir rapor yayınlayacağını söyledi.

 
Başkent’e ceza yağdı
 
Bankalar altın satarsa 25 bin kişi işsiz kalır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkent’e ceza yağdı
Fabrika bacalarına en fazla cezanın kesildiği il Başkent oldu. Ankara'yı ...
Yiğiner: Herkes kendi işini yapsın
BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), bankaların cumhuriyet ...
Satrançta engel tanımadılar
Yenimahalle Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin düzenlediği Engelsiz ...
 
Halk otobüsüne çarptı
Eskişehir yolundaki trafik kazalarına bir yenisi daha eklendi.
Zifiri karanlık hırsızlara yaradı
Karanlık mahallelerden bir isyan da Batıkent Çakırlar'dan geldi: "Bir ...
Veliye korsan servis uyarısı
Büyükşehir Belediyesi, okulların açılmasına az bir zaman kala velilere, ...
 
Yıktığı evin altında kaldı
MAMAK’ta bir evin yıkımı sırasında meydana gelen göçüğün altında kalan ...
Türkmen işçiler eylem yaptı
LOTUS Enerji şirketinde çalışan Türkmen işçiler işe başladıktan sonra ...
Kirveleri Gökçek oldu
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin ANFA Altınpark’ta gerçekleştirdiği sünnet şöleni renkli görüntülere oldu.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri