Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
18 Mart 2011 Cuma - 09:23

Doktoru hastanelik ettiler

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet protesto eylemlerine neden olurken, “hasta” tarafından saldırıya uğrayan hekimler arasına Uzman Dr. Bülent Öcal da katıldı. Tedavisi Numune Hastanesi’nde süren Dr. Öcal 12 Mart Cuma günü Kars Devlet Hastanesi KBB Polikliniğindeki odasında, üç “hasta” tarafından hem bıçaklandı, hem yumruklandı.

Doktoru hastanelik ettiler

HEKİMLERE yönelik şiddet eylemlerine bir yenisi daha eklendi. Kars’ta bıçaklanan uzman doktor Bülent Öcal’ın tedavisi Ankara Numune Hastanesi’nde sürüyor.  
12 Mart Cuma günü Kars Devlet Hastanesi’ndeki odasında bıçaklı  saldırıya uğrayan Kulak Burun Boğaz (KBB) Kliniğinde görevli Uzman Dr. Bülent  Öcal’ın tedavisi yapılan ilk müdahalenin ardından sevkedildiği 
Ankara  Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ediyor.
Şiddet mağduru Dr. Öcal, 12 Mart’ta öğleden sonra saat 15.00 gibi Kars Devlet Hastanesi KBB  Polikliniğindeki odasında, bir hastanın dilindeki sorunla ilgili olarak cerrahi  müdahale yaparken içeri 3 kişinin girdiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Odaya giren üç kişi yüksek sesle, acil servisten geldiklerini ve  durumlarının acil olduğunu, hemen kendilerine bakmamı söylediler. Kendilerine ‘şu  anda başka bir hastaya cerrahi müdahalede bulunduğumu’ belirterek, biraz  beklemelerini, kendileri ile ilgileneceğimi söyledim. Hasta olduğunu belirten  kişiye oturması için yer gösterdim.

Acilim dedi bıçakladı

1-2 dakika süren bu konuşmadan hemen sonra hasta olduğunu ifade eden  kişi, büyük bir bıçak çıkardı ve havada sallayarak üstüme doğru hamle yaptı.  Odamızın açık olan kapısından olayı gören başka hasta yakınları, saldırganı  tutarak engellemeye çalıştı. Bıçaklı saldırgan, ısrarla ileri atılıyor, diğer  kişi ise sürekli küfür ediyordu. Bu sırada çıkan arbede de saldırganlar  tarafından darp edildim, acil bir hasta olduğunu ifade eden saldırgan tarafından  sırtımdan, sağ arka kaburgalarımdan bıçaklandım, diğer saldırgan tarafından  gözüme vurulan yumrukla gözüm kapandı. Bunların hepsi birkaç dakika içinde  olmuştu. O arbedede kendimi nasıl dışarı attığımı bilemiyorum.”

Saldırgan bıçakla kovaladı

Öcal, olayın olduğu anda en güvenli yer olarak aynı kattaki başhekimlik  makamına doğru koştuğunu belirterek, kamera kayıtlarına göre saldırganların  elindeki bıçakla kendisinin peşinden koştuğunu söyledi.
Kendisinin başhekimin odasına girdiğini ifade eden Öcal, “Başhekimim,  beni o durumda görünce morarmış ve kapanmış durumda olan gözümün dışında başka  bir yerinde bir şey olup olmadığını sordu. O ana kadar olayın şokundan ben  bıçaklandığımın farkında değildim. Elimi sırtıma attım ve elim kan içinde kaldı”  diye konuştu.
Öcal, başhekimin kendisini hemen hastanenin acil servisine götürdüğünü,  burada ilk müdahalenin yapıldığını belirterek, “Olay sonrası tedavimi yapan  doktor arkadaşlarımın verdiği bilgiye göre o anda hayati tehlikem olmakla  birlikte, şu anda kendimi daha iyi hissediyorum” dedi.

Saldırganlar serbest

UZMAN Doktor Bülent Öcal, kendisine saldıranların, bıçaklayan kişi dahil olmak üzere hepsinin  nöbetçi mahkeme tarafından “tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını”  öğrendiğini söyledi. Saldırganların “dışarıda elini kolunu sallayarak” gezdiklerini bilmenin  kendisini huzursuz ettiğini ifade eden Öcal, “can güvenliğinden şüphe ettiği  için Kars’a dönmek istemediğini” belirtti.

Bakanlık özel uçak yolladı

Uzman Dr. Öcal, ilk tedavisinin yapılmasından sonra Cumartesi akşamı  Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından kendisi için gönderilen özel uçakla  Ankara’ya getirtildiğini ifade etti. Tedavisinin halen Ankara Numune Eğitim ve  Araştırma Hastanesi’nde devam ettiğini anlatan Öcal, “Olaydan hemen sonra  devreye giren, kapalı olan Kars Havaalanının açılmasını sağlayarak ambulans  uçakla beni aldıran veAnkara’ya getirterek tedavimin yapılmasını sağlayan Sağlık  Bakanlığı yetkililerine teşekkür ederim” diye konuştu.

 
Minik koro ekibine ziyaret
 
Kayalar evin üstüne yuvarlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Minik koro ekibine ziyaret
Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, Doktor Mıhçıoğlu İlköğretim okulunda ...
Geçmişe saygı geleceğe katkı
KEÇİÖREN Belediyesi, ilçe genelindeki 90 yaş üstü 642 yaşlısına evinde ...
AOÇ Eskişehir’de bayilik verecek
Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü (AOÇ), Süt ve Mayalandırma Sanatları ...
 
Göral’a memnuniyet ödülü
Peugeot’nun Fransa’da düzenlediği Hizmet Kalite Ödülleri töreninde Ankara ...
Çamura galoşlu protesto
Elmadağ’da altı ay önce Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan alt ...
Bahçelievler’in kaldırım çilesi
Ankara’nın en popüler caddelerinden olan Bahçelievler 7. Caddede, kırık ...
 
Sincanlıya evlilik ve sonrası eğitimi
Sincan Belediyesi tarafından belediye çalışanlarına “Evlilik ve sonrası” ...
Yenimahalle'ye araç takviyesi
Yenimahalle Belediyesi geçen sene yenilediği hizmet araçlarına 10 kamyon ...
İhmal iddiası mezar açtırdı
Gazi’de solunum cihazına bağlı olarak tedavi gördüğü sırada kalbi durarak ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri