Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
8 Temmuz 2009 Çarşamba - 07:22

Dolar 1.55 TL'nin üzerinde

Bankalararası piyasada dolar ve gösterge tahvilde bileşik faiz global ekonomi hakkında artan endişelere paralel yükselirken bankacılar global piyasalardaki seyrin dolar/TL ve gösterge tahvil üzerinde etkili olmaya devam edeceğini gün içinde kur ve faizde yukarı yönlü hareketlerin görülmeye devam edilebileceğini söylediler.

Dolar 1.55 TL nin üzerinde

ABD borsaları, ikinci bir ekonomiyi destekleme paketi konusundaki açıklamalar sonrasında, ekonominin henüz düzelme yoluna girmediği ve bu hafta başlayacak şirket bilançoları sezonunda sonuçların kuvvetli olmayacağı yönündeki endişelerle, son 10 haftanın en düşük seviyelerine geriledi.

Obama yönetiminin ekonomi danışmanları paneli üyelerinden biri, ABD'nin ikinci bir ekonomiyi destekleme paketine hazırlık yapması gerektiğini açıkladı. Açıklama, yatırımcıların Mart başından beri hisse fiyatlarının yüzde 40 kadar artmasına neden olan hızlı toparlanma konusundaki beklentilerini gözden geçirdikleri süreç sırasında geldi.

Bugün dış piyasada Euro Bölgesi büyüme verilerinin izleneceğini belirten bir bankacı, "ABD'de ikinci bir ekonomiyi destekleme paketi açıklanacak olması piyasayı ekonomideki toparlanma hakkında yeniden düşünmeye itmiş gibi görünüyor. Kısaca bu çok olumlu algılanmadı. Dolar/TL hem bu, hem euro/dolar paritesi hem de global piyasalardaki sert günlük hareketlere tepki vermeye devam ediyor. Ancak daha uzun vadeli bakarsanız neredeyse son 1 aydır aynı banttayız ve 1.52/1.58 seviyeleri ne aşağı ne de yukarı yönde kısa vadede kırılacağa benzemiyor" dedi.

Bankalararası piyasanın dün spot kapanışında 1.5370/1.5410 lira olan ve en iyi dolar alış ve satış kotasyonları bugün ilk işlemlerde 1.5500/1.5560 seviyesinden başladı. Aynı saat itibarıyla euro dolar paritesi 1.3910 seviyesinden işlem gördü. Bu verilere göre TL dünkü kapanışa göre dolar karşısında yüzde 0.82in üzerinde kayıpla güne başladı.

İstanbul serbest piyasada ise dolar 1,5550, Euro 2,1580 liradan güne başladı.

Kapalıçarşı'da 1,5500 liradan alınan dolar 1,5550 liradan satılıyor. 2,1530 liradan alınan Euronun satış fiyatı ise 2,1580 lira olarak belirlendi.

Serbest piyasada dünkü kapanışta doların satış fiyatı 1,5420 lira, Euronun satış fiyatı ise 2,1550 lira olmuştu.

İşlemcilerin, yakın zamanda riskli varlıklardan olan çıkışın, yenin daha yüksek seviyelere ulaşmasına sebep olabileceği yönünde yaptıkları işlemlerin ardından yen, dolar ve euro karşısında altı haftadan uzun bir sürenin en yüksek seviyelerine ulaştı.

Dolar/TL'de global piyasaların seyri belirleyici olmaya devam etmesini beklediğini belirten bankacı, "Faiz tarafında dün gerçekleşen yaklaşık 15 baz puanlık düşüş bugün geri verilecektir. Hisse senedi piyasaları da bu trendi takip edecektir" dedi.

Tahvil/bono piyasasında dün spot kapanışta yüzde 11.71, valörlü kapanışta yüzde 11.64 olan 2 Şubat 2011 vadeli gösterge tahvilin ortalama bileşik faizi bu sabah tezgahüstü piyasada yüzde 11.67/72 seviyesindeydi. Piyasada dün son işlem yüzde 11.62 seviyesinden gerçekleşmişti. İşlem bazında yüzde 11.54 ile tarihi rekorunu 7 Mayıs ayı başında kıran gösterge tahvilde bileşik faizde dün de yüzde 11.60 ile tarihi dip seviyelerine yakın seyretti. Gösterge tahvilde Haziran ayında son 2 ayın en yüksek seviyesi olan yüzde 13.19 seviyesi görülmüştü.

 
Çin’den dehşet haberler
 
Erdoğan: TSK ile zıtlaşma yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çin’den dehşet haberler
Çin güvenlik güçleriyle Uygurlar arasında başkent Urumçi’de patlak veren ...
Hükümetle sendikalar anlaştı
Hükümetle sendikalar aradındaki toplu görüşme pazarlığı sona erdi.
İşte o rapor
Hükümetin Köşk'e gönderdiği raporun detayları belli oldu
 
Tüm hastanalere sevksiz gidilebilecek
Aile hekimi ya da sağlık ocağı onayı gerektiren sevk zinciri uygulaması süresiz olarak ertelendi
KAĞIT PARÇASI bir delildir
Org. Başbuğ'un kağıt parçası dediği irtica belgesine Arınç,"O kağıt, ceza ...
HSYK’nın yaz kararnamesi 3. iddianameyi mi bekliyor
Her yıl Haziran’da açıklanan hakim ve savcı kararnamesi bu yıl gecikti. ...
 
Enflasyon artısı geçici düşüş devam edecek
Merkez Bankası, enflasyondaki artışın büyük ölçüde işlenmemiş gıda fiyatlarındaki ...
Kart borçlarını yapılandıran yasa onaylandı
Cumhurbaşkanı Gül, kredi kart borçlarını yapılandıran yasayı onayladı. ...
İLK UYARI!
Barışa dinamit! AKP’nin hak isteyen işçiye gösterdiği “Vermiyorum, greve ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri