Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
2035'te Geri Dönüşüm Oranı %60 Olacak
2035'te Geri Dönüşüm Oranı %60 Olacak
2024 Yılının Kelimesi: Kalabalık Yalnızlık
2024 Yılının Kelimesi: Kalabalık Yalnızlık
İŞKUR ve SYDV İşbirliğiyle 19 Bin Kişi İşe Yerleştirildi
İŞKUR ve SYDV İşbirliğiyle 19 Bin Kişi İşe Yerleştirildi
2025’te Tapu İşlemleri İçin Eski Kimlikler Kullanılamayacak
2025’te Tapu İşlemleri İçin Eski Kimlikler Kullanılamayacak
Sahte Alkol Operasyonunda 10 Bin 600 Litre Ele Geçirildi
Sahte Alkol Operasyonunda 10 Bin 600 Litre Ele Geçirildi
HABERLER>GÜNDEM
11 Ekim 2011 Salı - 09:20

Dört yıl içinde 430 bin yeni konuta ihtiyaç

2015 sonuna kadar yaklaşık 430 bin yeni konut ihtiyacı bulunan Ankara, gelişimini Eskişehir Yolu başta olmak üzere, İstanbul Yolu, Konya Yolu ve Samsun Yolu olmak üzere dört ana kol üzerinde yürütüyor.

Dört yıl içinde 430 bin yeni konuta ihtiyaç

ANADOLU’nun merkezinde yer alan Ankara’nın yapılaşmada daha gidecek çok yolu var. 2015 sonuna kadar yaklaşık 430 bin yeni konut ihtiyacı bulunan Ankara, gelişimini Eskişehir yolu başta olmak üzere, İstanbul yolu, Konya yolu ve Samsun yolu olmak üzere dört ana kol üzerinde yürütüyor.
TSKB Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Hasan Taylan, 
Ankara’nın başkent ilan edildikten sonra hızlı ve düzenli yapılaşma şansını yakaladığını, artan nüfusun ve devam eden göç alımının etkisiyle yeni gelişim alanlarına ihtiyaç duyduğunu belirtti.
Resmi kayıtlara göre 1927 nüfus sayımında 404 bin olan 
Ankara nüfusunun, Türkiye nüfusunun yüzde 3,2’lik dilimine sahipken, 2010 itibariyle yaklaşık 4,5 milyon olan il nüfusunun, Türkiye nüfusunun yüzde 6,5’lik dilimine sahip olduğunu ifade eden Taylan, “Bölgede yapılan çalışmalar doğrultusunda 2011 yılı itibariyle nüfusun 5 milyonu aştığı veAnkara’nın 2025 yılı planlamalarında nüfusun 7,5 milyonu geçmesinin beklendiği göz önünde bulundurulursa yapılaşmanın kaçınılmaz olduğu anlaşılıyor” dedi.
Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’ne (GYODER) göre 2015 sonuna kadar 
Ankara’da yaklaşık 430 bin yeni konuta ihtiyaç duyulacağının düşünüldüğünü söyleyen Taylan, ancak bu yapılaşmanın, Ankara’nın “Başkent” kimliğine ters düşmeyecek ölçüde ilerletilmesi ve bu yönde geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Hasan Taylan, 
Ankara’da geçmişten günümüze dek kent merkezi olma özelliğini üstelenen Ulus’un, zamanla bu özelliğini Kızılay’a devrederken, bu konumun da zamanla Gaziosmanpaşa semti eksenine doğru kaymaya başladığını, bu süreçte kentin, gelişimini Eskişehir yolu başta olmak üzere, İstanbul yolu, Konya yolu ve Samsun yolu olmak üzere dört ana kol üzerinde yürüttüğünü kaydetti.
Eskişehir Yolu bürokrat tercihi
Eskişehir yolunun, kentin güneybatı aksı üzerinde yer alan bürokratik kuruluşlar, üniversiteler ve yeni uydu kent projeleri çevresinde yükselmesi sebebiyle öğretim görevlileri ve bürokratların tercih ettiği prestijli bir bölge haline geldiğini ifade eden Taylan, “Son 10 yıl içerisinde 
Ankara’nın güneybatı aksında yer alan Eskişehir yolu, Çukurambar, Bilkent, Beysukent, Ümitköy, Çay Yolu ve Yaşamkent gibi yerleşim bölgelerinin çevresinde hızlı bir şekilde gelişen, şehir merkezinden uzakta olmasına karşın merkezin tüm imkanlarını sunabilen yerleşim alanları oluşturulmaya başlanıyor” dedi.
İstanbul yolunun, Ankara’nın batı ve kuzeybatı aksı üzerinde yer alan sanayi bölgeleri, AVM’ler, toplu konut, kooperatif ve yeni oluşum projeleri ile gelişimini sürdüren, metro ağının bir parçası oluşuyla önemini her geçen gün artıran bir bölge haline geldiğine işaret eden Taylan, bu aks üzerinde yer alan Eryaman, Sincan-Yenikent, Batıkent, Elvankent ve Etimesgut gibi semtlerin de gelişimlerine oranla oldukça değer kazandığının gözlemlendiğini kaydetti.
Her yöne doğru büyüme
Konya Yolu’nun ise lüks iş merkezleri, rezidanslar çerçevesinde yeni bir görünüm kazanan Balgat, Dikmen, Çiğdem, Oran gibi yerleşkelerin cazibesini artırarak prestijli bir bölge haline getirdiğini belirten Taylan, şunları söyledi: 
“Bu aks üzerinden İncek aksına doğru bir kayma bekleniyor. İncek bölgesinde nitelikli yaşam alanlarının oluşturulamaması ve gelişimin istenilen seviyeye ulaşamamış olması beklentilere yanıt verememesine yol açsa da ileride bu aks üzerinden gelişimini sürdürmesi oldukça muhtemel olarak görülüyor.”

 
KOBİ’ler için TOKİ Modeli önerisi
 
TESK Perakende Yasası bekliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İş sağlığı ve güvenliği eğitimi
Türkiye’de İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi ...
Beyaz eşya yüz güldürdü
Yerli beyaz eşya firmalarının yurtiçi satışları Ağustos ayında geçen yılın ...
Hayvancılık masaya yatırılıyor
Hayvancılık sektörünün AB’ye uyum sürecindeki sorunlarının ele alınacağı, ...
 
Los Angeles’ta Türk rüzgarı
Yurtdışında düzenlenen en büyük Türk festivallerinden olan “3. Anadolu ...
55 yıldır bitmeyen barajda yeniden çalışma
Beypazarı’na 55 kilometre mesafede bulunan ve çalışmalarına 1956 yılında ...
16 milyon yalıtımsız bina 10 milyar kaybettiriyor
Türkiye’deki 18 milyon binanın sadece yüzde 10’u yalıtımlı durumda. Binaların ...
 
Elektrik tüketimi Eylül ayında arttı
Elektrik tüketimi, Eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,9 ...
Hallere ve pazarlara sıkı denetim geliyor
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati yazıcı, yayımladığı genelgeyle, hal ile ...
Paso ve bandrol dağıtımı başladı
Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’nün, öğrenci ve öğretmenler ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri