Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Tokat’ta deprem
Tokat’ta deprem
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
HABERLER>EKONOMİ
27 Kasım 2020 Cuma - 10:25

Dövizde gevşeme sürüyor

Zorunlu karşılıklarla ve döviz mevduatlarına uygulanan komisyonların düzenlenmesiyle dövizde bugün de düşüş var. (İnvestaz Yatırım)

Dövizde gevşeme sürüyor

Zorunlu karşılıklarla ve döviz mevduatlarına uygulanan komisyonların düzenlenmesiyle dövizde bugün de düşüş var. Dolar kuru sabah saatlerinde 7,85’e kadar gerilerken açılış için borsaya moral oluyor. Piyasa dostu düzenlemelere bir yenisini ekleyen TCMB zorunlu karşılık oranlarında değişikliğe giderek geçen hafta artırılan faize ek yeni sıkılaştırma adımları atmış oldu. Dolarizasyonu engellemek adına getirilen döviz alım yönlü uygulanan ek maliyetlerin düşürülmesinden sonra TCMB ABD Doları cinsi fon yükümlülüklerinin komisyon oranını %0’a indirdi. Dün gece açıklanan karar ile zorunlu karşılıklarda kredi büyüme şartını kaldırmıştı. Tüm bu gelişmeler ışığında hafta başında 8.00 TL’nin üzerine çıkan Dolar/TL dün 7,90’ın altına gelmesinden sonra bugün 7,85’in altından işlem görüyor.

 

Satır Başları:

  • Hafta Boyunca Alışta Olan Borsalar Haftanın Son Seansına Giriş Yapıyor BİST100 Dün seansı %1,28 artışla 1.342 seviyesinden,  BİST30 ise %1,50 artarak 1.493 seviyesinden kapattı. Döviz kurları gün ortasında yaşanan düşüşten sonra, ilerleyen saatlerde yatay seyretti. Dolar 7,85, Euro 9,37 seviyelerine geriledi.
  • Türkiye Varlık Fonu A.Ş Yönetim Kurulu Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün saat 17.00'de gerçekleştirilecek.
  • TCMB, Zorunlu karşılıkta sadeleşmeye gitti ve faiz/nema oranlarının tüm sektör için aynı oranlar üzerinden uygulanmasına karar verdi.
  • TCMB: ABD doları cinsinden mevduat/katılım fonu yükümlülükleri için tesis edilen zorunlu karşılıklara % 1,25 olarak uygulanan komisyon oranının % 0 olarak belirlenmesine karar verildi. Türk lirası cinsinden zorunlu karşılıklara ödenen faiz/nema oranının tüm sektör için % 12 olarak uygulanmasına karar verildi
  • Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca, tarafından geliştirilen ve hatalı dozun daha etkili çıktığı Kovid19 aşısında küresel ölçekte testlerin yenileneceği bildirildi.
  • Avrupa Parlamentosu (AP), Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmaları yüzünden Türkiye ile AB arasında yaşanan kriz nedeniyle Aralık zirvesinde Türkiye konusunu görüşecek olan AB liderlerine, yaptırım kararı alınması yönünde çağrı yaptı.

 

 

BİST 100

Dün endeksin 1.342 seviyesinden kapandığını izledik. Önceki işlem gününde en yüksek 1.344 ve en düşük 1.326 seviyesini gören BİST100 endeksi günü % 1,28 artışla tamamladı. Son işlem gününde BİST100 endeksi günü 27,49 milyar TL hacimle kapattı.

Destek: 1.330

Direnç: 1.344

 

Şirket Haberleri:

Doğtaş Kelebek Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş. (DGKLB): Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen 2021 yılı bütçesinde, Lova Yatak markasının büyüme hacmi, Kelebek markasının global marka olma yolundaki büyüme hedefi, pandemi sürecinde e-ticaret sektöründe gerçekleşen büyüme ve Kelebek Mutfak markasının yeniden yapılandırılmasının etkileri değerlendirilerek konsolide satış hedefi 1,7 milyar TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca bayi-mağaza yatırımları ve teknoloji yatırımları değerlendirilerek 50 milyon TL yatırım harcaması yapılması hedeflenmiştir.

Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş. (KONTR): Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun gerçekleştirdiği toplantıda, Özbekistan'da %100 bağlı ortaklık şeklinde Controlmatic Tashkent LLC unvanı ile yeni bir şirket kurulmasına ve bu hususta gerekli iş ve işlemlerin yapılması için şirketimiz genel müdürü Osman Şahin Köşker'in yetkili kılınmasına, bu çerçevede gerekli ve faydalı her türlü işlem, ilan ve duyuruların yapılmasına, karar verilmiştir.

 

USDTRY

Güne 7,8712 seviyesinden başlayan USD/TRY kuru şu saatlerde 7,8820 seviyelerinde fiyatlanıyor. Kurun güne alıcılı başladığını izliyoruz. Kur için ilk direnç 7,8900 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 7,8600 - 7,8500

Direnç: 7,8900 - 7,9100

EURTRY

Güne 9,3875 seviyesinden başlayan EUR/TRY kuru şu saatlerde 9,4060 seviyelerinde fiyatlanıyor. Kurun güne alıcılı başladığını izliyoruz. Kur için ilk direnç 9,4200 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 9,3800 - 9,3400

Direnç: 9,4200 - 9,4400

EURUSD

Güne 1,1913 seviyesinden başlayan EUR/USD paritesi şu saatlerde 1,1927 seviyelerinde fiyatlanıyor. Paritenin güne alıcılı başladığını izliyoruz. Kur için ilk direnç 1,1900 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 1,1900 - 1,1900

Direnç: 1,1900 - 1,1900

XAUUSD

Güne 1.810 seviyesinden başlayan değerli metal şu saatlerde   seviyelerinde fiyatlanıyor. Ons Altının güne alıcılı başladığını izliyoruz. Endeks için ilk direnç 1.815 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 1.804 – 1.798

Direnç: 1.815 – 1.820

BRENT

Güne 47,88 seviyesinden başlayan Brent petrol şu saatlerde 47,64 seviyelerinde fiyatlanıyor. Emtianın güne satıcılı başladığını izliyoruz.

Kaynak:İnvestaz Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı 13 bin 014'e ulaştı
 
Altın analizi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BIST 100 tarihi zirvelerini yenilemeye devam ediyor
Aşı kaynaklı iyimser hava ve ABD’deki seçime ilişkin belirsizliğin azalması ...
USDTRY analizi
İçerisinde bulunduğumuz haftada kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler ...
İyimserlik
Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 60,276,951 – tedaviye pozitif ...
 
Küresel piyasalar
Dün ABD piyasaları, Başkan Trump’ın geçiş süreci için gerekli prosedürleri ...
Dolar’ın yeni normali
Faiz artırıldığı gün 7,50’ye kadar gerileyen Dolar kuru için 8.00 seviyesi ...
Piyasanın yönü
Dün TL’deki değer kaybı devam ederken, banka hisselerindeki kar realizasyonları ...
 
Geçen yılın aynı dönemine göre %6,3 artış gösterdi
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Türkiye Odalar ve Borsalar ...
Dövizde yükseliş sürüyor
Dün başlayan yukarı yönlü hareket bu sabah da devam etti. Dün endeksler ...
Altın analizi
Kovid19 virüsüne karşı geliştirilen aşılardan gelen haber akışları altın ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri