Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
23 Haziran 2009 Salı - 01:21

Emniyet vatandaşları UYARDI

Aracınızın çalınmasını engellemek için yapmanız gerekenler..

Emniyet vatandaşları UYARDI

Emniyet Müdürlüğü'nden vatandaşlara önemli bir uyarı geldi...Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan hırsızlıklara karşı polis vatandaşları uyardı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, resmi internet sitesinde 'Aklınızda bulunsun' adıyla yayınladığı köşede özellikle otomobil hırsızlıklıklarına karşı alınan önlemlere yer verdi. Vatandaşları sanal alemden uyaran polis, üzücü bir hadise ile karşılaşmamaları konusunda sürücülere şu tavsiyelerde bulundu:

"Otomobilinizi park edecek kapalı garajınız yoksa mümkün olduğu kadar dairenizden görülebilecek, iyi aydınlatılmış yerleri seçiniz. Otomobilinizden indikten sonra kapı ve pencereleri kontrol ediniz. Otomobilinizi kısa süreli de olsa, park ettiğinizde, kontak anahtarını yanınıza almayı alışkanlık haline getiriniz. Değerli eşyalarınızı, ruhsat, ehliyet ve yedek anahtarınızı otomobil içinde bulundurmayınız. Gizli kontak yaparak otonun çalışmamasını sağlayabilirsiniz."

ARACINIZIN ŞAŞİ NURAMASINI NOT EDİN
Otomobilin çalınmaması için bobin kablosunun çıkarılabileceğine dikkat çekilen açıklamada, otomobil pazarlarından, oto galerilerinden veya şahıslardan motorlu araç satın alırken, aracın ruhsat sahibi ile yüz yüze görüşmede fayda olduğuna işaret ediliyor. Ruhsat üzerine yazılı olan bilgilerin doğruluğunun kontrol edilmesini isteyen polis, dikkat edilmesi gereken hususları şöyle sıraladı:

"Otomobil satın alırken yedek anahtarlarını almayı unutmayınız veya kilidini değiştiriniz. Satın alacağınız aracın, şasi numarasını yazılı olduğu kısımları kontrol ediniz. Herhangi bir tahrifat bulunduğu konusunda şüpheye kapıldıysanız aracı almaktan vazgeçiniz ve durumu polise bildiriniz. Otomobilinizde mümkünse kaliteli elektronik alarm sistemi kullanınız veya gizli kontak yaptırınız. Aracınızın şasi numarasını bir kenara not ediniz.

Otomobilinizi hastane, açık otopark ve benzeri yerlere bıraktığınızda burada çalışan görevlilerin kolluğu yoksa anahtarınızı bırakmayınız. Kollukları varsa otomobilinizi bıraktığınıza dair makbuz alınız ve görevlinin bu oto parkta çalışıp çalışmadığını diğer görevlilere sorunuz. Hasarlı olarak sattığınız araçların Trafikten düşüm işlemlerini tamamlayıp, araca ait plaka ve ruhsatı aracın bağlı bulunduğu Trafiğe teslim ettikten sonra satışını sağlayınız.

Bu yöntemle otoların Change işlemine girmesini önleyiniz. Araçları park ettiğiniz yerlerden alırken, bagaj kilidini ve ön kapı kilitlerini kontrol edeniz. Bu kilitlerin sökülerek kontak anahtarı yapıldığını unutmayınız. Güvenlik görevlisi bulunmayan apartman otoparkının giriş ve çıkışlarına otomatik kontrol sistemi yaptırınız. Otostopçu almayınız. Eğer aracınızın alarmı arka arkaya çalmaya başlarsa, aracınızın alarmını kapatmayınız, sadece aracınızın park yerini değiştiriniz."

Otomobili çalınan vatandaşların vakit geçirmeden '155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak olayı, aracınn çalındığı zamanı ve varsa konuyla ilgili diğer bilgileri görevlilere bildirilmesini tavsiye eden polis, olayla ilgili mutlaka tutanak tutturulmasını da istedi. (Bugün)

 
Teğmenlere BELGE BASKINI
 
Unakıtan enerji sektörüne de girdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teğmenlere BELGE BASKINI
PKK'yla ilgili bir belgeyi sızdırdıkları iddia edilen Erzincan'da görevli ...
YÜZDE YÜZ TÜRK MALI İLK OTO'nun direksiyonunda Erdoğan
Başbakan Erdoğan'ın test ettiği otomobil Türkiye'nin ilk markası olacak. ...
Baykal'dan darbeye karşı net duruş!
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Türkiye'nin artık askeri müdahaleleri kaldıramayacağını ...
 
Kerkük'te yaralananlar Ankara'da
Irak'ın Kerkük şehri Tazehurmatı bölgesinde meydana gelen patlamada yaralanan ...
"Biz p.ç miyiz sayın valim"
Yaşlı adamdan Vali'ye şok sözler...
Erdoğan'dan AB'ye açık uyarı
Başbakan Erdoğan, AB büyükelçilerine verdiği yemekte konuştu. AB'ye büyükelçiler ...
 
Holdingzedelere bir darbe de avukattan
Türkiye merkezli holdinglere paralarını kaptıran gurbetçileri şimdi de ...
Muhtarın isyanı internette 'tıklanma' rekoru kırdı
KAYSERİ'nin Yahyalı İlçesi'ne bağlı Çubuklu Köyü'de cami haporlöründen ...
550 metrekarelik devlet
İngiliz Binbaşı Bates'in 1967'de bir petrol platformu üzerinde kurduğu ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri