Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
2 Eylül 2010 Perşembe - 04:15

Enerji sektörüne uzman yetiştirecek

Yeni ve farklı bir uluslararası projeye imza atan Hacetepe Üniversitesi, Avrupa’nın en büyük borsalarından APX-Endex ve CEVI ile birlikte enerji sektörüne uzman yetiştirecek.

Enerji sektörüne uzman yetiştirecek

HACETTEPE Üniversitesi, son yıllarda hızla özelleşen enerji piyasalarında, devletçi yapıdan rekabekçi yapıya geçiş sürecinin sağlıklı yürümesi için harekete geçti.

Avrupanın en büyük enerji borsalarından biri olan APX ?Endex (Amsterdam Enerji Borsası), CEVI (Center For Energy and Value Issues) ve Hacettepe Üniversitesi Enerji Piyasları Araştırma Merkezi işbirliği ile Eylül ve Şubat aylarında Ankara ve İstanbul’da açılacak birer haftalık “CEVI Enerji Okulu” eğitim programları ile Türk özel sektör ve kamu sektörünün uzmanlarını eğitecek. Eğitimlere, Türkiye Elektrik İletimi A.Ş. de (TEIAŞ) katkı vererek yeni gelişen Türk Elekrik Piyasasının çalışma sistemini anlatacak. Programa ayrıca çok sayıda Türk ve yabancı eğitmen da katılarak enerji piyasalarının gelişimi ve serbest piyasa koşulları altında çalışma koşulları tartışılacak.

Önemli görev

Hacettepe Üniversitesi Enerji Piyasaları Araştırma Merkezi Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, son yıllarda hızla serbestleşen Türk enerji piyasalarının devletçi bir yapıdan rekabetçi bir yapıya geçerken piyasaların sağlıklı bir biçimde çalışabilmesi için üniversitelerin üzerine önemli görevlerin düştüğünü söyledi. Hacettepe Üniversitesi’nin ekonomi ve finans alanındaki birikimlerini, alacağı uluslararası destekle enerji piyasalarına yönlendireceğini belirten Kazdağlı, Türk enerji piyasasında faaliyet gösteren şirketlerin çoğunun bu alana yeni girdiğini ve sektörde uzman açığı olduğunu vurguladı ve amaçlarının bu alandaki uzman eğitimine katkı vermek olduğunu dile getirdi.

Avrupa'nın en önemlisi ve deneyimlisi

APX-Endex, Hollanda, İngiltere ve Belçika’da spot ve vadeli piyasalar üzerine faaliyet gösteren Avrupanın en önemli ve deneyimli enerji borsalarından biri olarak tanıtnıyor. APX-Endex Borsası, 1999 yılından bu yana kuzey batı Avrupa’da elektrik ve gaz alanında etkin, saydam ve emniyetli bir işlem sistemi kurarak, enerji piyasalarının serbestleşmesine ve entegre olmasına katkı veriyor. APX-Endex bu çalışmalar sonucu, Avrupanın giderek daha fazla entegre olması ile borsa üyeleri, diğer enerji borsaları ve bağımsız iletim şirketleri ile işbirliğini geliştirerek bölgesinde sınır ötesi enerji ticaretinde önemli ölçüde entegrasyon sağladı. Halen 412 TWh büyüklüğünde bir enerji gücünü yöneten APX-Endex, 15 farklı ülkede 300’ü aşan üyesi ile çalışıyor.

Uluslararası düzeyde enerji piyasalarına katkı

CENTER For Energy and Value Issues (CEVI), Avrupa Birliği, Avustralya ve Türkiye’deki seçkin üniversitelerde görev yapan öğretim üyelerinin kurduğu uluslararası bir dernek ve enerji piyasaları alanında faaliyet gösteriyor.
CEVI’nin Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Baha Karan, derneğin amacının uluslararası düzeyde enerji piyasalarının gelişimine katkı veren kuruluşları biraraya getirerek işbirliğini güçlendirmek, araştırma, eğitim ve yayın konusunda çalışmalar yapmak olduğunu ifade etti.
İlk aşamada APX’in bilgi birikimini Türk enerji piyasası oyuncularına aktaracaklarını belirten Prof. Dr. Karan, “CEVI Enerji Okulu” projesini uluslararası bir yapıya çevirerek başka ülkelerde de hayata geçirmek için çalıştıklarını söyledi.
Karan, eğitim programı hakkında daha fazla bilgi almak isteyenlerin www.centerforenergyandvalue.org adresini ziyaret edebileceklerini ya da mbkaran@hacettepe.edu.tr adresine elektronik posta gönderebileceklerini sözlerine ekledi.

 
Havayolu açılsın vizeler kaldırılsın
 
Artık savaşlarda çocuklar ölüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Havayolu açılsın vizeler kaldırılsın
Türkmenistan’ın Başkenti Aşkaabat’a Türk-Türkmen İş Konseyi toplantısına ...
Heyelan tehlikesine son
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Mezarlığı’ndaki heyelan tehlikesini ...
Terminal'de danışmanlık hizmeti
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), fakülte, yüksekokul ...
 
Paris'e giden öğrenciler yurda döndü
Yenimahalle Belediyesi’nin Fransa’nın en büyük sivil toplum örgütü olan ...
Kırıkaleliler bu apartmana dikkat
Kırıkkale’nin Zafer Caddesi 1.sokak üzerinde bulunan Kutay Apartmanın ...
Hızır Acil’e tiyatrocu eğitimi
Sağlık Bakanlığı, 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde çalışanların öfke kontrolü, ...
 
Yoksulluk arttıkça bağışlar düşüyor
Kızılay’a bağlı Aş Ocağı’nın müdürü Mustafa Tan, bağışların Ramazan Ayı’nda ...
Gurbetteki Karslılar Mamak’ta buluştu
Mamak Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri alanı, bu kez Kars Ardahan Iğdır ...
Şehitler için anıt
Elmadağ Belediyesi’nce 17 bin 500 metrekare alana 17’si terörle mücadelede ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri