Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Milli yüzücü Boyacı, Avrupa üçüncüsü oldu
Milli yüzücü Boyacı, Avrupa üçüncüsü oldu
Bakan Bak: 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun final etabını başlattık
Bakan Bak: 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun final etabını başlattık
3 terörist etkisiz hale getirildi
3 terörist etkisiz hale getirildi
Bayraktar: Koca Yusuf, Gabar’daki 42’nci kuyuda sondaj çalışmalarına başladı
Bayraktar: Koca Yusuf, Gabar’daki 42’nci kuyuda sondaj çalışmalarına başladı
Bozdağan-30 operasyonunda 147 şüpheli yakalandı
Bozdağan-30 operasyonunda 147 şüpheli yakalandı
HABERLER>SİYASET
20 Ocak 2024 Cumartesi - 15:55

Erdoğan: “İstanbul, hırsı boyunu aşanların oyuncağı haline getirilmeyi hak etmiyor”

DEREN KOCAMANOĞLU- 20.01.2024-HİBYA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan: “İstanbul, hırsı boyunu aşanların oyuncağı haline getirilmeyi hak etmiyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“AK Partimizi 31 Mart’ta büyükşehirlerimizde, illerimizde, ilçelerimizde temsil edecek adayları peyderpey milletimize takdim ediyoruz. Biliyorsunuz 7 Ocak’ta İstanbul Büyükşehir Belediye adayımız, Murat Kurum’un da aralarında olduğu 26 büyükşehir ve il adayımızın tanımını yapmıştık. Bu hafta da Ankara’da 48 büyükşehir ve il adayımızın ismini açıkladık.

Böylece Cumhur İttifakı’ndaki ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi’ni destekleyeceğimiz 7 büyükşehir ve ille birlikte 81 ilimizin tamamındaki adaylarımızı ilan etmiş olduk. Dün Yalova ile ilçe adaylarımızın takdimine başladık, bugün de 31 Mart seçimlerinde İstanbulumuzun ilçelerinde AK Partimizi ve Cumhur İttifakı’nı temsil edecek adaylarımızı burada açıklıyoruz.

Amacımız kimi yerlere bizzat giderek, kimi yerlere de genel başkan yardımcılarımı görevlendirmek suretiyle ilçe adaylarımızın tanıtımını en kısa sürede tamamlamaktır. Biliyorsunuz seçimlere 70 gün kaldı. Gerçi biz seçmeni yani milleti sandıktan sandığa hatırlayan bir parti hiçbir zaman olmadık. Biz yılın 365 günü, günün 24 saati milletimizle yüz yüze, gönül gönle irtibat halinde olan bir kadroyuz.

Seçim dönemlerini, bu tempoyu daha da artırmanın her zaman yaptığımız işleri kısa sürede tekrarlamanın muhabbet saflarını sıklaştırmanın gönül köprülerimizi daha da güçlendirmenin vesilesi olarak görüyoruz. Hele söz konusu İstanbul olduğunda hem bizim için hem sizler için yaptığımız çalışmalar bir başka anlam taşıyor.

Binlerce yıldır her medeniyetin, her toplumun, her devletin, her cihangirin hayalini süsleyen bu şehri İstanbul’a hizmet etmenin şerefi dünya malının tamamına değişilmez.

Bunlar, temel atmama merasimi yapıyorlar. Biz ise temel üstüne temel koyma mücadelesi verdik. İstanbulumuzda bu yarışı biz yaptık. Ve suyu akmayan, ulaşımı dökülen, sokaklarını pislik götüren, çevresini gecekonduların kuşattığı, trafikte insanların ömrünü tükettiği, çöplükleri patlayan, çukurlardan dolayı yollarından yürünmeyen velhasıl her tarafı tel tel dökülen bu İstanbul fotoğrafı bizi sadece üzmekle kalmadı. Üstlendiğimiz sorumluluğun ağırlığını da gösterdi.

Maalesef son 5 yılda İstanbul, yeniden o eski günlerini hatırlatan ihmallere maruz kaldı. Tüm dünyanın gözbebeği olan bu güzel şehir, 5 yıl gibi çok kısa sürede neredeyse çeyrek asırlık irtifa kaybı yaşadı.

Büyükşehir adayımız Murat Kurum’un İstanbul’u depreme hazırlamak başta olmak üzere bu güzel şehrin geleceği için hayati öneme sahip projelerini kendi akıllarınca küçümsüyorlar, hafife alıyorlar. Tabii bunların çevreden anladıkları yalnızca bu kavramın ardına sığınarak şehri yakıp yıkan çapulculara sahip çıkmaktır.

İstanbul’daki anayolların etrafında kurulan yeşil panolara bile tahammül edemeyip hepsini yıkarak betona boğan kafanın böyle bir derdinin olmadığı da açıktır. Daha da vahimi aynı kafa, bilim insanlarının her gün ikaz ettiği deprem tehdidine karşı üzerinde düşen hiçbir görevi yerine getirmediği gibi büyük bir pişkinlikle bunu sırıtarak, dalga konusu yapabiliyor. Milyonlarca insanın geleceğini, yüz binlerce insanın hayatını doğrudan ilgilendiren böyle bir meselede bile aymazlık yapanların şehrin diğer sorunlarının çözümüyle ilgili ne hassasiyeti olabilir ki? Bunların tek derdi, İstanbul nimetini kendi şahsi çıkarları, kendi bireysel ajandaları, kendi siyasi kariyerleri için kullanabildikleri kullanmak, sömürebildikleri kadar sömürmektir. İstanbul, bu zulmü, bu eziyeti hak etmiyor. İstanbul, ihmali, bu riyakarlığı hak etmiyor. İstanbul, hırsı boyunu aşanların oyuncağı haline getirilmeyi hak etmiyor.

İnşallah 31 Mart’ta İstanbul, hak etmediklerinden kurtulacak, inşallah 31 Mart’ta İstanbul’un büyükşehir hizmetleri konusundaki hasreti sona erecek.

İnşallah 31 Mart’ta İstanbul’un 5 yıllık fetret devri son bulacak, yeniden şahlanış dönemi başlayacak.

CHP, bölücü örgütün uzantılarıyla teşriki mesaisini artırdıkça, şiddete daha meyilli hale gelmiştir. Bu vesileyle buradan tüm İstanbul teşkilatlarımıza, Türkiye’nin 81 vilayetindeki tüm teşkilatlarımıza seslenmek istiyorum. Kendi yönetimimizdeki belediyelerde tekrar göreve talip olurken de muhalefetin elindeki yerleri gerçek belediyecilikle tanıştırmak isterken de bize düşen görev şudur: İşimizi her zaman ve her yerde düzgün bir şekilde yapmaktır. Programlarımızla, projelerimize, icraatımızla göz doldurmaktır.

Asırlarca sürdürdükleri sömürge düzeninden elde ettikleri kazancı tehlikede görenlerin hedefinde Türkiye var. Emperyalist emellerle kurdukları ve sadece kendi güvenliklerine hizmet eden düzeni korumak isteyenlerin hedefine erişememek için Türkiye hedefimizi engellemeye çalışıyorlar.

Mazlumlar adına yükselen sesimizin uyandırdığı zihinlerden ve gönüllerden korkanların hedefinde Türkiye var. Kendi toplumlarını envai çeşit sinsi yöntemle baskı altında tutarak sürdürdükleri iktidarlarını tehlikede görenlerin hedefinde Türkiye var. Ülkemizi hedef alanlar, içerde kendilerini ortaklar buluyorlar. Güney sınırlarımız boyunca bir ‘teröristan’ kurarak bizi tecrit etmek isteyenlerin en önemli aracı, bölücü terör örgütüdür. Bu örgütün ülke içindeki siyasi veya sivil görünümlü uzantıları da aynı amaca hizmet ediyor.

Rahmetli Deniz Baykal ile pek çok konuda anlaşamazdık ama siyasi birikimini takdir ederdim. Bay Kemal ile çok kavgamız oldu ama onun da kendine göre bir tarzı, üslubu ve misyonu vardı. CHP’nin mevcut genel başkanı Özgür efendi ise daha başlamadan listenin en altına yuvarlanmayı başardı.

AK Partimizin ve Cumhur İttifakı’ndaki ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi’nin İstanbul’un ilçelerindeki belediye başkan adaylarının tanıtımına geçiyoruz.

Adalar Belediye Başkan adayı Uğur Sina Şen. Arnavutköy Belediye Başkan adayı Mustafa Candaroğlu. Ataşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Naim Yağcı. Avcılar Belediye Başkan adayı Abdullah Küçükoğlu. Bağcılar Belediye Başkan adayı Abdullah Özdemir. Bahçelievler Belediye Başkan adayı Hakan Bahadır. Bakırköy Belediye Başkan adayı Ali Talip Özdemir. Başakşehir Belediye Başkan adayı Yasin Kartoğlu. Bayrampaşa Belediye Başkan adayı İlknur Kovaç Bayraktar. Beşiktaş Belediye Başkan adayı Serkan Toper. Beykoz Belediye Başkan adayı Murat Aydın.

Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mustafa Günaydın. Beyoğlu Belediye Başkan adayı Haydar Ali Yıldız. Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Recep Erol. Çatalca Belediye Başkan adayı Mesut Üner. Çekmeköy Belediye Başkan adayı Ahmet Poyraz. Esenler Belediye Başkan adayı M. Tevfik Göksu. Esenyurt Belediye Başkan adayı Hamit Öncü. Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Deniz Köken. Fatih Belediye Başkan adayı Mehmet Ergün Turan. Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı Hasan Tahsin Usta. Güngören Belediye Başkan adayı Bünyamin Demir. Kadıköy Belediye Başkan adayı Veli Arslan.

Kağıthane Belediye Başkan adayı Mevlüt Öztekin. Kartal Belediye Başkan adayı Hüseyin Karakaya. Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay. Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi. Pendik Belediye Başkan adayı Ahmet Cin. Sancaktepe Belediye Başkan adayı Şeyma Döğücü. Sarıyer Belediye Başkan adayı Hüseyin Coşkun. Silivri Belediye Başkan adayı Volkan Yılmaz. Sultanbeyli Belediye Başkan adayı Ali Tombaş. Sultangazi Belediye Başkan adayı Abdurrahman Dursun. Şile Belediye Başkan adayı İlhan Ocaklı. Şişli Belediye Başkan adayı Gökhan Yüksel. Tuzla Belediye Başkan adayı Şadi Yazıcı. Ümraniye Belediye Başkan adayı İsmet Yıldırım. Üsküdar Belediye Başkan adayı Hilmi Türkmen. Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Ömer Arısoy.   

Bu duygularla sevgili gençler, hanımefendiler sizleri inşallah artık arazide kapı kapı dolaşarak gönülleri toparlamaya davet ediyorum. Yolumuz, yolunuz açık olsun. İnşallah mitinglerimizde ve 31 Mart akşamı zafer türküleriyle bir arada olacağız.”

 
Gezeravcı ve takım arkadaşları uzay istasyonuna ulaştı
 
AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, Adayları Tanıtım Toplantısı’na katıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'nin İBB Başkan adayı Kurum'dan Trabzonspor Başkanı Doğan’a ziyaret
AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı adayı Murat Kurum, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 48 ilin belediye başkan adayını açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinde aday olacak ...
AK Parti'nin Ankara adayı Turgut Altınok oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti ...
 
AK Parti'nin İzmir adayı Hamza Dağ oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti ...
AK Parti İstanbul'dan yeni seçim şarkısı
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında yeni bir şarkı daha paylaştı.
AK Parti Grup Başkanı Güler: "Oran verme imkanım yok, kabinede netleşecek"
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.
 
AK Parti Sözcüsü Çelik: “İsrail’in eylemleri soykırımdır”
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail’e karşı Uluslararası Adalet Divanı’nda ...
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kosova’nın Ankara Büyükelçisi Vrenezi’yi kabul etti
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Kosova’nın ...
MHP, 55 başkan adayını açıkladı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 31 Mart yerel seçimleri için belirlediği 55 adayını açıkladı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri