Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
25 Şubat 2011 Cuma - 14:46

Gazi Yerleşkesi'nin devri rahatsız etti

Ormancılığın kurumsal hafızası olarak nitelendirilen Orman Genel Müdürlüğü’ne ait 171 yıllık Gazi Yerleşkesi’nin Başbakanlığa devredileceği iddiaları, Türk Tarım Orman-Sen ve Orman Genel Müdürlüğü çalışanları arasında rahatsızlık yarattı.

Gazi Yerleşkesi nin devri rahatsız etti

ORMAN Genel Müdürlüğü’ne ait Söğütözü’ndeki Gazi Yerleşkesi’nin Başbakanlığa devredileceği iddiaları, orman çalışanları arasında dilden dile dolaşırken rahatsızlık yarattı.

Ormancı Meslek, Demokratik Kitle ve Sivil Toplum Örgütleri adı altında toplanan ve Ocak ayında iddiaları Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na taşıyan sendika ve meslek odaları, henüz bekledikleri kesin yanıtı alamadıkları gerekçesiyle ortak bir bildiri yayınladı. 

Odalardan ortak bildiri

“Ormancılığın kurumsal kimliği ve kültürel hafızasının kalbi olan, Orman Genel Müdürlüğü Gazi Yerleşkesi’nin elden çıkarılmasına yönelik gizli ve açık girişimlere dur diyoruz” denilen bildiriye, Türk Tarım Orman-Sen, Türkiye Ormancılar Derneği, Orman Teknikerleri Derneği, Emekli Ormancılar Derneği, Yeşil Türkiye Ormancılar Derneği, Türk Tarım Orman-Sen, Tarım Orkam-Sen, Orman Mühendisleri Odası, Tarım Orman ve Çevre Hak Sendikası ile Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği imza koydu. 

Öte yandan iddialarla ilgili konuşan Türk Tarım Orman-Sen Genel Sekreteri Yüksel Bilgin, “Türkiye’nin dört bir yanında bin bir zorluklarla temin edilen, Orman Genel Müdürlüğü’ne ait gayrimenkuller üzerine, son yıllarda bir kâbus gibi çöken karabulutlar, hızını daha da artırarak, ormancılığımızın kurumsal kimliği ve kültürel hafızasının kalbi olan Gazi Yerleşkesi üzerinde park etmiştir” dedi. 

Bakan araştıracağım dedi

Ocak ayında Çevre Bakanıyla ardından da bakanlık müsteşarıyla görüştüklerini anlatan Bilgin, “Sayın bakan da iddiaları duyduğunu ancak, konuyla ilgili bilgisi olmadığını ve sayın Başbakanla görüştükten sonra bir açıklama yapacağını söylemişti. Ancak, henüz ormancıları rahatlatacak bir açıklama yapılmadı” diyerek, şöyle devam etti:

“Orman Genel Müdürlüğü Gazi Yerleşkesi; SİT alanı olup herhangi bir yeniden yapılanmanın mümkün olamayacağı, Atatürk’ün kurduğu orman çiftliği ile manen ve fiilen özdeşleşmiş olup, ormancılığımızın kurumsal kimliği, kültürel hafızasını temsil eden, 171 yıllık mesleki birikimlerin ülkemiz ve milletimiz yararına kamuoyu ile paylaşıldığı başkentin önemli bir yeşil dokusudur. Geçmişte ve günümüzde Ankaralının sık sık ziyaret ettiği çeşitli ağaç ve bitki türlerinin bulunduğu adeta bir “Botanik Bahçesi” ya da “Arberatum” gibidir. 

Cezalandırılıyoruz

Ancak bu yerin Başbakanlığa veya Başbakanlığın istemi üzerine diğer kamu kurum ve kuruluşlarına verilmesi yönünde gizli çalışmaların yapıldığına ilişkin meslek kamuoyumuzu rahatsız eden ciddi duyumlar alınmıştır. 
Ormancıların üstün gayretleri sonucunda, Gazi Yerleşkesinin ormancılığa yakışır hale getirilmiş olmasının, bu camiaya teşekkür ve takdir edilme nedeni olması gerekirken, aksine başka kurumlara verilmek istenerek camiamız cezalandırılmaktadır. O nedenle, bizimle beraber aynı kaygıyı taşıdıklarını umduğumuz Orman Genel Müdürlüğü üst düzey yetkililerine diyoruz ki; her ne şekilde olursa olsun, bu yerin verilmesine yönelik yapılan veya yapılacak olan baskılara boyun eğmeyiniz, imza koymayınız, meslektaşlarımızın kemiklerini sızlatacak tasarruflarda bulunmayınız. Mesleğimizin menfaatini şahsi ikballerinizin üstünde tutunuz. Biz Türk Tarım Orman-Sen olarak, tüm bu çabaların önünde durmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.”

 
Maliye denetimlerini sıklaştırmalı
 
Başımız yerde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Maliye denetimlerini sıklaştırmalı
Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, faturasız mal satanlarla, sigortasız ...
Dizi oyuncularının çalışma koşulları incelenecek
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, dizi oyuncularının çalışma ...
Mama parama dokunma
Çankaya Belediyesi’ne bağlı Çankaya Belde A.Ş. işçileri, Mithatpaşa Caddesi’nde ...
 
Kadınların eli çöpe değmeyecek
Trafiğe kapalı olan Yüksel ve Sakarya caddeleriyle Karanfil ve Konur sokaklarda ...
Aile Türk Milleti'nin herşeyi
Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin aile değerlerini ...
Tarım alanında çığır açacak projeler
Maliye eski Bakanı Zekeriya Temizel’in kurduğu vakıf, çekirdek yağı üretimiyle ...
 
Muhtarın sigaraya karşı savaş ilanı
Başkent Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kültür Mahallesi Muhtarı Serpil Erenoğlu’nun ...
Vali Yüksel'e Vergi Haftası ziyareti
Ankara Vergi Dairesi Başkanı Şinasi Candan ve yardımcıları, 22. Vergi ...
SSK İş Hanı meclise taşınıyor
Çankaya Belediyesi’nin belediye binası ve meydan yapmak için hazırlandığı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri