Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım
Bakan Yerlikaya: Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım
Bakan Şimşek: Cumhurbaşkanımızın tam destek verdiği programımızı daha da güçlendireceğiz
Bakan Şimşek: Cumhurbaşkanımızın tam destek verdiği programımızı daha da güçlendireceğiz
Bayram tatilindeki kazalarda 75 kişi hayatını kaybetti
Bayram tatilindeki kazalarda 75 kişi hayatını kaybetti
BM Turizm E-Kütüphanesi’nin elektronik kaynakları ücretsiz olarak erişime açıldı
BM Turizm E-Kütüphanesi’nin elektronik kaynakları ücretsiz olarak erişime açıldı
5 terörist etkisiz hale getirildi
5 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>YEREL HABERLER
27 Aralık 2021 Pazartesi - 19:56

Gaziantep’in kurtuluşunun 100’üncü yılına SANKO imzası

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlandı. SANKO Holding’in ev sahipliğinde Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde tarih ve sanat dolu bir program gerçekleştirildi.

Gaziantep’in kurtuluşunun 100’üncü yılına SANKO imzası

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı büyük bir etkinlikle kutlandı. SANKO Holding’in ev sahipliğinde Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe aralarında Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu’nun da bulunduğu bir davetli grubu katıldı.

Törende konuşan SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “25 Aralık Gaziantepliler için büyük bir gün. Kahramanlarımızın yaptığı fedakarlıklar unutulmaz. Şehitkamil, Karayılan ve Antep Savunmasının isimsiz kahramanları büyük bir destan yazdılar” dedi.

Konukoğlu, “Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Antep Savunmasında şehadete yürüyen şehitlerimiz ile vatan ve bayrak uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümünü kutluyorum” diye konuştu.

Etkinliğin ilk bölümünde, moderatörlüğünü Pelin Çift’in yaptığı ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Tarihçi, Yazar Saffet Emre Tonguç ile Sanat ve Tarih Yazarı Serda Büyükkoyuncu’nun katıldığı bir söyleşi gerçekleştirildi.

 

“ATALARIMIZIN MÜCADELE RUHU GENLERİMİZE İŞLEMİŞ”

Konuşmasına, “Biz, 100 yıl önce bu şehri kurtarmak için mücadele edip canlarını feda eden ecdadımızın torunlarıyız” diye başlayan Adil Sani Konukoğlu, Gaziantepliler’in Kurtuluş Mücadelesinde büyük yokluklar çektiğini ifade etti.

“Antep Savunması yokluğa, açlığa ve yedi düvele karşı kazanılan bir destandır” diyen Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gaziantep’in bugüne kadar verdiği mücadele, azim ve kararlılığın temelinde atalarımızın çektiği yokluk ve verdiği mücadele var. Atalarımızın mücadele ruhu genlerimize işlemiş. Gaziantep yediden yetmişe aynı ruhu taşımaya devam ediyor. Biz bu ruhla ayakta duruyoruz.

Bütün Gaziantepliler olarak söz veriyoruz. Atalarımızın bıraktığı 100 yılı nasıl sıfırdan buraya getirdiysek, biz de bizden sonra ileriye taşıyacak gençlerimize ülkeye ve dünyaya liderlik eden bir Gaziantep bırakacağız.”

Konukoğlu, “Vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Gazi Şehrimizin Kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutluyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

GAZİANTEP GEÇMİŞLE GÜNÜMÜZ ARASINDA BÜYÜK BİR KÖPRÜ

Serda Büyükkoyuncu ise konuşmasında Gaziantep’in 11 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu anımsatarak, “Anadolu topraklarında insan diğer bölgelerden önce gelişmeye başlamış ve ilk tarımla uğraşarak yerleşik düzene geçen coğrafya olmuştur. İlkler hep Anadolu topraklarında gerçekleşmiştir.  Anadolu toprakları bu nedenle her zaman hedef olmuştur” ifadelerini kullandı.

Programa video konferans yöntemiyle katılan Saffet Emre Tonguç da, 1990 yılından beri Gaziantep’te 1.500’den fazla tarihi eserin restore edildiğini anımsatarak Gaziantep’in uygarlık tarihine yön veren kadim şehirlerden olduğunu söyledi.

Gaziantep’in kendi kurtuluşunu gerçekleştirerek Gazi unvanını alan bir şehir olduğunu hatırlatan Tonguç, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Gaziantep neredeyse tüm nüfusunu kaybettikten sonra yeniden var olmak için durmadan çalışıp bu noktaya gelmiştir. Sanatını, zanaatını koruyup sanayisi ve ihracatıyla her zaman lider olmuş bir şehirdir. Genç kuşakların da bu mücadeleye sahip çıktığını görüyoruz.”

Etkinliğin ikinci bölümünde de Orkestra şefi ve Besteci Murat Cem Orhan yönetiminde sergilenen Gaziantep’in işgal altında verdiği mücadele müzikli bir anlatıyla sahnede sergilendi. Murat Cem Orhan’ın şefliğini ve piyanosunu yönettiği orkestrada Alper Saldıran, Özgür Özaslan, Erdem Şimşek, Utku Bayburt, Evrim Özkaynak, Arda Serindağ, Cem Ergunoğlu’nun performansıyla “Gaziantep” eseri ilk kez sahnelendi. Gecenin sonunda Serdar Büyükkoyuncu’nun anlatımıyla Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi turu ile sona erdi.

 

KATILANLAR

Programa, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer ile Bayram Yılmazkaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Başkanı Hilmi Teymur ile Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Konukoğlu, Yiğitcan Konukoğlu, Alperen Sani Konukoğlu ve SANKO yöneticileri katıldı.

Hibya Haber Ajansı

 
Hayvan dostu Kayseri Büyükşehir’den yeni ve modern barınak
 
Büyükşehir’den fahiş fiyat denetimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hayvan dostu Kayseri Büyükşehir’den yeni ve modern barınak
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, belediye olarak ...
Bağcılar’da sokak hayvanları güvende
Bağcılar Belediyesi tarafından ilçede toplanan sokak hayvanları muayene ...
İlk gençlik ateşi Millet Bahçesi'nde yandı
Esenlerli gençler, ilk kamp ateşini 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde yaktı.
 
Başkan Büyükkılıç’tan 13 milyon Euro’luk imza
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, toplam bedeli ...
Palandöken'de kayak sezonu başladı
Türkiye'nin en büyük ve en etkin kayak gruplarından olan Karkafalar'ın ...
Van'da deprem
Van Gölü’nde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Akdeniz'de deprem
Akdeniz'de 5.3 büyüklüğünde deprem oldu.
Büyükşehir’den hayvancılığa “Can Suyu”
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, besicilerin yaylalarda otlattıkları hayvanların ...
Büyükşehir’den Edremit’e modern terminalw
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla modern ve kullanışlı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri