Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>TÜRKİYE
2 Temmuz 2009 Perşembe - 05:39

Gecekondu tartışması

Altındağ’daki imar düzenlemesi, Doğantepe’de takılıp kaldı. Bölgedeki gecekonducular, sahibi oldukları evler için sadece enkaz bedeli teklif edilmesine karşı çıkarken Başkan Veysel Tiryaki enkaz bedeli konusundaki ısrarından vazgeçmiyor.

Gecekondu tartışması

Yıkılacak evlerine mavi boya ile çarpı atılan gecekonducular, sadece enkaz bedeli ödenmesi teklifi ile karşı karşıya kaldı. Belediyenin kendilerine yeni bir yer göstermesini ya da en azından evlerinin gerçek bedelini isteyen tapu sahibi gecekonducular, belediye yetkilileriyle görüşseler de bir sonuç alamadılar.

1989 yılında çıkarılan İmar Affı ile tapu sahibi olan gecekonducular, belediyenin kendilerine hiçbir bildirimde bulunmadığını, yalnızca dolaşan belediye araçlarının "Okullar kapanınca evler yıkılacak" duyurusu yaptığını söyledi. Görüşmeye gittikleri Belediye İmar Müdürü Ziya Kalaycıoğlu’ndan aldıkları "Biz yıkacağız, siz sonra dava açacaksınız. Başınızın çaresine bakın" yanıtı aldıklarını iddia eden gecekondu sahipleri mahalle sakinleri, bölgedeki değişim ve yenilenmeye karşı olmadıklarını özellikle vurguluyor. Mahalleliler, "Evlere biçtikleri fiyat çok düşük. 35 bin TL’lik üç katlı eve 16 bin TL dediler" şikayetinde bulunuyor.

Gücümüz yok

Hiçbir geliri olmadığını söyleyen Aynur Ergün ise Altındağ Belediyesi’nden bir süredir gıda yardımı aldığının altını çiziyor:

"En başta ’Evleriniz yıkılmayacak’ dediler. Şimdi ise yıkacağız diyorlar. Kocam üç yıldır felçli. Ne bir gelirim var, ne de sağlık güvencem. Ayakta durmaya çabalıyorum. Altındağ Belediyesi’nden aldığım yardımla geçiniyorum. Yani belediye hem yardım ediyor, hem sokakta bırakıyor."

Derme çatma gecekondulara bile güçleri olmadığını söyleyen Fadime Tuncer ise "Askerdeki çocuğa mı para gönderelim, kira mı ödeyelim? Mesele yıkmak değil ki, keşke evlerin gerçek bedelini ödese de mağdur olmasak" diyerek tepkisini ortaya koyuyor.

Avukat Olcay: Hukuk dışı

ÖZEL
mülklerin, ihtiyaç olunduğu takdirde kamulaştırılması ve bedellerinin ödenmesi ile alıkonulması gerektiğini söyleyen avukat Hatice Olcay ise, Belediye’nin hukuk dışı bir çalışma yürüttüğünü öne sürerek şunları söyledi:

"Özel mülkiyet, Anayasa’nın koruması altındadır. Devlet veya başka bir kamu kurumu, kamulaştırma yapıp bedelini peşin ödemeden özel mülkiyet üzerinde hiçbir tasarrufta bulunamaz. Ayrıca tapulu mülkiyette enkaz bedeli olmaz, bina bedeli olur."

Arsalar babamın malı değil

KONUYLA
ilgili olarak Ankara Hürriyet’e konuşan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise, çoğunluk isterse yıkımı durduracağını, bu tip sorunların da ’değişimin bedeli’ olduğunu söyledi. Tiryaki, sözlerine şöyle devam etti:

"Vatandaşın evini kamulaştırmıyoruz, çünkü aksi halde çok para veririz. Evlerin karşılığı olarak da sadece enkaz bedeli veriyoruz. Evet, düşük bir bedel. Çünkü arsalar babamın malı değil. Tüyü bitmemiş yetimin, halkın parasıdır bu paralar. Tapusundaki metre karşılığı alacağı arsasını müteahhite versin. Enkaz bedeli ile kiralarını veriyorum. Bina yapılana kadar da kiraya çıksın."

"İstemiyorlarsa toplanıp gelsinler, yıkımı hemen durdururuz" diyen Tiryaki tepkisini şu sözlerle ifade etti:

"Zaten belediye olarak kapasitemizin çok üstünde yıkım yapıyoruz. İşime gelir durdurmak. Fakat bu sefer de mahalleye hizmet gelmediğinden şikayet etmesinler. Burası, siyasilerin uzak durduğu, kimsenin el atmadığı bir yer. Ben sokaktan politikacı olmadım. Çalışan insanın azmini kırmayın."

 
Güvenli bir Ankara bırakıyoruz
 
Başkan gazetecilere para dağıttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güvenli bir Ankara bırakıyoruz
Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nden Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Orhan ...
TOKİ’den Başkent’e yeni toplu konut alanı
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Eryaman, Gölbaşı’ndan sonra, Eskişehir yolu ...
Bariyer sorunu mahkemelik etti
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ...
 
Gökçek'in 3 yıl hapsi istendi
Melih Gökçek hakkında,"görevini kötüye kullandığı" iddiasıyla 1 yıldan ...
Başkent'te kaza 1 ağır yaralı
Ankara'da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda aracıyla kayarak köprü girişindeki ...
Ankara Büyükşehir itfaiye eri alacak
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları ...
 
Havuz rezaleti
19 Mayıs açık havuzunda gerçekleşen Ankara Grubu 11-12 Yaş Altyapı Bölgesel ...
ODTÜ mezunları yeniden buluştu
ODTÜ’lü eski mezunlar, "ODTÜ Mezunlar Günü" etkinlikleri kapsamında yeniden ...
Başkent’te İran eylemi
Ankara’da yaşayan bir grup İran kökenli, İran’da seçimlerin ardından yaşanan ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri