Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>HABER YORUM
13 Ekim 2012 Cumartesi - 10:45

Gölcük'te her mevsime ayrı kostüm

Başkent’e iki saat uzaklıktaki Gölcük, her mevsim değiştirdiği kostümü ve ressamların ustalık dönemi eserlerini aratmayan manzarasıyla Ankaralıları bekliyor.

Gölcük te her mevsime ayrı kostüm

Ankara’ya iki saat uzaklıktaki komşu il Bolu’nun doğal güzellikleri Başkentlilere hafta sonu gezileri için eşsiz kaçış rotaları sunuyor.
Kent sınırları içerisinde yer alan 50’ye yakın göl, doğa tutkunları tarafından keşfedilmeyi bekliyor. Geçtiğimiz aylarda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca Bolu Belediyesi’ne devredilen Gölcük Tabiat Parkı, göknar ormanlarını yansıtan gölü, yürüyüş parkuru ve kartpostalların başrol oyuncusu kahverengi konukevi ile misafirlerini karşılıyor. Pazar günleri binlerce kişinin ziyaret ettiği Gölcük, her mevsim değiştirdiği kostümü ile bir ressamın ustalık dönemi eserlerini aratmıyor. Sevimli konukevi dışında yapılaşmanın bulunmadığı ve motorlu taşıtların giremediği göl çevresi, doğa ile baş başa kalmak isteyenler için eşsiz bir kaçış rotası.

Tek ulaşım aracı “adım”

Gölün etrafını saran yürüyüş parkuru, stresli kent yaşamından uzaklaşıp, doğayı adımlamak isteyenlerce tercih ediliyor. Nilüfer öbekleriyle süslenen göle, sessizlik hakim. Sarı sonbahar, beyaz kış ya da yeşil yaz... Gölcük her mevsim yenilenen dekoru ile izleyicileri büyüleyen bir tiyatro sahnesini andırıyor. Tek ulaşım aracının “adım” olduğu göl çevresini turlamak yaklaşık 20 dakika sürüyor. Yürüyüşe ufak molalar vermek isteyenler için kütük şeklinde tasarlanmış çeşmeler ve göle uzanan seyir iskeleleri bulunuyor. Eşsiz manzaraya karşı piknik yapmak da mümkün. Göl çevresine çok sayıda ahşap oturma grubu konumlandırılmış.

Sisler arasında büyülü manzara

Karadeniz ikliminin hüküm sürdüğü Gölcük, her an sislerle kaplanabiliyor. Bulutların arasında yolculuk hissi yaratan sis tabakası, ağaçların arasından uzaklaştıkça manzaranın büyüsü yenileniyor. Göl çevresinde konaklama alanı yok fakat dev göknarlar arasında yöresel lezzetlerin tadına bakmak isteyenler için park girişinde iki ayrı mekan seçeneği bulunuyor. Konaklamalı Gölcük turları için bölgeye sekiz kilometre uzaklıktaki Karacasu’daki termal tesisler tercih ediliyor. Karacasu’dan Gölcük’e ulaşmak için Bolu-Seben yolu kullanılıyor. Tabiat Parkı’na, Karacasu’dan Seben’e giden minibüs ve dolmuşlarla ulaşılabiliyor. Gölcük yol ayrımından 300 metre yüründüğünde gölün kıyısına ulaşılıyor.

ATV ile doğa turu

Su bisikleti turları ve sportif olta balıkçılığına da olanak tanıyan Gölcük Tabiat Parkı’nın yönetimini devralan Bolu Belediyesi, planladığı projeler ile gölün turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bakanlığın onayını bekleyen bir otel projelerinin bulunduğunu ayrıca bungalov tipi evler ile ziyaretçilere doğa ile iç içe konaklama imkanı sunmayı planladıklarını söyledi. Başkan Yılmaz, göl yakınında oluşturulacak parkurda ATV’ler ile doğa turları düzenleneceğini, kurulacak teleferik hattı ile Bolu’dan Gölcük’e ulaşım sağlanacağını belirtti.

 
Cesareti engel tanımadı
 
İkinci akvaryum yolda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkent’i keşfe çıktılar
Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, üniversite ...
Kybele yolculuğunu tamamladı
Ankara yapımı ’Foça-Marsilya Tarihe Yolculuk’ projesi kapsamında ANKÜSAM ...
Eymir’e trafik ayarı
Hafta sonlarını doğa ile iç içe geçirmek isteyen Başkentlilerin uğrak ...
 
Urfa teşekkürü
Urfa gezilerinin ardından Altındağlı kadınlar, Belediye Başkanı Veysel ...
Ankara'nın Mavi Gölü
Bayındır Barajı Mavi Göl Parkı, Ankaralıların en uğrak mekanları arasında ...
156. yılda 156 yaşlı YHT ile Konya’ya gitti
TCDD, 156. kuruluş yıldönümünü Ankara Garı’nda düzenlenen bir törenle ...
 
Engel tanımayanlar Keçiören’de buluştu
TÜRKİYE’nin farklı şehirlerinden gelen engelliler, Keçiören Belediyesi ...
Koreliler Tarım Müzesi’ni gezdi
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi içerisinde bulanan Türkiye’nin ilk ...
3 günlük tatilden istifade
Seyahat acenteleri hafta sonu ile birleşen Cumhuriyet Bayramı tatilinde ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri