Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni '112 Web İhbar Sistemi' Uygulaması
İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni "112 Web İhbar Sistemi" Uygulaması
Ticaret Bakanlığı'ndan Cep Telefonu ve Taşıt Satışlarına Yeni Taksit Düzenlemesi
Ticaret Bakanlığı'ndan Cep Telefonu ve Taşıt Satışlarına Yeni Taksit Düzenlemesi
2025 Yılı Bütçesi TBMM'de Kabul Edildi
2025 Yılı Bütçesi TBMM'de Kabul Edildi
Aday Öğretmenlik ve Kariyer Basamakları İçin Yeni Düzenleme Yayımlandı
Aday Öğretmenlik ve Kariyer Basamakları İçin Yeni Düzenleme Yayımlandı
19 İlde Gürz-30 Operasyonu: 40 Gözaltı
19 İlde Gürz-30 Operasyonu: 40 Gözaltı
HABERLER>EKONOMİ
11 Nisan 2022 Pazartesi - 13:10

Gündemi merkez bankaları ele geçirdi

Rusya ile Ukrayna arasında çözüme yönelik yeni adımların gelmemesi, liderlerin görüşmesi için bir takvimin oluşturulamaması Rusya’nın işgalini gündemde ikinci plana attı, bilanço sezonu ile birlikte gelecek hafta gündemde üçüncü sıraya düşmesi muhtemel.

Gündemi merkez bankaları ele geçirdi

Rusya ile Ukrayna arasında çözüme yönelik yeni adımların gelmemesi, liderlerin görüşmesi için bir takvimin oluşturulamaması Rusya’nın işgalini gündemde ikinci plana attı, bilanço sezonu ile birlikte gelecek hafta gündemde üçüncü sıraya düşmesi muhtemel. Geçen hafta dünya borsalarını düşüren ve tahvil piyasalarında faizi yükselten ana gelişme Fed’in Mart ayı toplantı tutanakları oldu. Fed; bilançosunu yılda 1.1 trilyon dolar bilançosunu daraltma kararı aldı, enflasyonun yüksek seyri boyunca 50 baz puanlık faiz artırımı konusunda kararlılığını ortaya koydu. Dolayısıyla haftanın en önemli verisi Salı günü açıklanacak ABD TÜFE verisi olacak. Mart ayı ile enflasyonun %8.5’e ve çekirdek enflasyonun %6.6’ya yükselmesi bekleniyor.  Perşembe ECB’nin faiz kararında değişiklik beklenmemekle birlikte en son toplantı tutanakları sonrasında büyüme ve para politikası ile ilgili yapılacak değerlendirmeler önemli olacaktır. Çarşamba günü, Kanada ve Yeni Zelanda Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplanacak, iki merkez bankasının da faiz artırması bekleniyor. TCMB Para Politikası Kurulu Perşembe günü toplanıyor, Mart ayında yıllık enflasyonun TCMB’nin enflasyon tahmin üst aralığının 6 puan üzerine çıkmasına rağmen faiz kararında bir değişiklik beklenmiyor.  

Dolar/TL’de ana destek 14.72’ye yükseldi. Dolar/TL Cuma günü 14,72-14,76 aralığında hareket etti ve bir önceki işlem gününe göre %0,1 yükselişle kapattı. 5 günlük üssel ortalaması 14,72 ve 20 günlük üssel ortalaması 14,64 olup, ortalama kesişimlerine göre dolar pozitif bir görünümü işaret etmektedir. Trend göstergesi alım yönünde hareket ederken, ana destek 14,717 , ana direnç 14,85 seviyesindedir.  14,715 ve 14,725 geri çekilmelerde takip ettiğimiz destek seviyelerimizdir. 

BIST zirveye dayandı. Doların ve altının getirisinin enflasyonun gerisinde kaldıkça, BIST100’e yükselişler yerli yatırımcı için çekim merkezi olmaya devam ediyor. Geçen hafta %6.29 yükselişle birlikte Nisan ayı yükselişi %7.17’e taşındı. Şimdiden tahmini Nisan ayı enflasyonun üzerine çıkıldı. 2400’de bulunan zirvenin kırılması ve yeni rekorlar, yeni yatırımcıları ve yeni para girişlerini getirecektir. Cuma günü oldukça güçlü bir açılış ve oldukça güçlü bir kapanış izledik. Bankacılık ve holdinglerde güçlenmenin diğer hisselere yayılarak 2436’ya doğru yükselişin devam etmesini bekleyebiliriz. 2340 desteği ise yükselen trendin stop noktasıdır.

BIST30 Nisan ayı kontratı 2655 seviyesinden güne yükselişle başladı, gün içinde en düşük 2655, en yüksek 2716 seviyesinden işlem görürken günü %2,57 yükselişle 2714 seviyesinden tamamladı. Kapanış spot fiyatın %1,93, teorik fiyatın %1,6 üzerinde gerçekleşti. Gün sonunda açık pozisyon değişimi 5.102 artışla 463.325 oldu. Bugün 2695  pivot seviyesinin üzerinde yükselişle açılmasını bekliyoruz. Gün içi direnç seviyelerimiz 2756 ve 2796, destek seviyelerimiz 2674 ve 2634.

Dolar/TL Nisan ayı kontratı 14,92 seviyesinden güne yükselişle başladı, gün içinde en düşük 14,86, en yüksek 14,92 seviyesinden işlem görürken günü %0,01 düşüşle 14,91 seviyesinden tamamladı. Kapanış teorik fiyatın %0,39 üzerinde gerçekleşti. Gün sonunda açık pozisyon değişimi -21.556 düşüşle 1.287.644 oldu. Bugün 14,9  pivot seviyesinin üzerinde yükselişle açılmasını bekliyoruz. Gün içi direnç seviyelerimiz 14,95 ve 14,99, destek seviyelerimiz 14,87 ve 14,84.

Kaynak:ÜNLÜ & Co

Hibya Haber Ajansı

 
Vaka sayısı 5 bin seviyelerinde
 
Kıymetliler haftayı artıda kapattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2022’de küresel ticarete çifte darbe
Allianz Trade’in yayınladığı Küresel Ticaret Raporu’na göre Ukrayna'nın ...
Yabancı satışı durdu
Rusya ve Ukrayna arasında 29 Mart’ta İstanbul’da gerçekleşen barış görüşmelerinin ...
TCMB faiz kararı 14 Nisan'da açıklanacak
TCMB, 2022 yılının dördüncü faiz kararını 14 Nisan Perşembe günü saat 14:00'da açıklayacak.
 
Piyasaların yönü
Türk Lirası, savaş ve enflasyonist baskıların gölgesinde parite hafif pozitif hareket etmektedir.
Günün gelişmeleri
Dün yurtiçinde veri akışı sakindi. TCMB yayınladığı Menkul Kıymet İstatistiklerine ...
Türkiye: Yabancı para mevduatlarda düşüş
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın haftalık açıkladığı verilere göre ...
 
Küresel piyasalarda fiyatlamalar
Dün küresel piyasalarda genel olarak satıcılı bir seyir görüldü.
Piyasa gelişmeleri
FED, Mart ayında düzenlenen toplantı tutanaklarını yayımladı.
Jeopolitik risklerde denge stratejisi ve ekonomi olgusu
Rusya’dan gaz alımını durduran ülkeler belli bir blok oluşturmaya başlamışken, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri