Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi
Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
HABERLER>SPOR
28 Ağustos 2020 Cuma - 22:37

Halı sahalar açıldı

Türkiye’de 13 bin, İstanbul’da 2 bine yakın işletme İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ve Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterler doğrultusunda aktif hale geldi.

Halı sahalar açıldı

Talep geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 arttı

Pandemi sürecinde e-spor ligleri yükselişe geçti

HES Kodu olmadan halı sahalara giriş yasak

Dünya genelinde tüm sektörleri etkisi altına alan Koronavirüs pandemisi önlemleri uyarınca mart ayında faaliyetlerini durduran halı sahalar 12 Ağustos itibariyle kapılarını yeniden açtı.  Türkiye’de 13 bin, İstanbul’da 2 bine yakın işletme İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ve Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterler doğrultusunda aktif hale geldi. Halı saha talepleri açısından düşük bir sezonda olunmasına rağmen ilk 10 gündeki talebin yüksek sezon rakamlarına yakın seyrettiği açıklayan Bilyoner Rakipbul Ligi Genel Koordinatörü ve Kurucusu Cem Durul “2019’un aynı haftasına oranla yüzde 40 yüksek bir maç sayısıyla oldukça hareketli bir açılış yaptık.“ dedi.

Koronavirüs pandemisinin başlangıcı olan mart ayında tedbirler gereği faaliyetlerini geçici olarak durduran halı sahalar Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği 25 maddelik hijyen kriterleri doğrultusunda açıldı. Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, Covid-19 açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığımızı güvenli şekilde paylaşmamıza yarayan HES (Hayat Eve Sığar) Kodu olmadan halı sahalara girişin yasak olduğu yeni kurallarla, 10 gün içinde oluşan yüksek talep, pandemiden halı sahalara heyecanlı kaçışın en büyük göstergesi oldu. Türkiye genelindeki 13 bin, İstanbul’daki 2 bine yakın işletme 12 Ağustos itibariyle futbolseverleri ağırlamaya başlarken sürecin değerlendirmesini yapan Bilyoner Rakipbul Ligi Genel Koordinatörü ve Kurucusu Cem Durul “2019’un aynı haftasına oranla yüzde 40 yüksek bir maç sayısıyla oldukça hareketli bir açılış yaptık.“ dedi.

“Güvenlik önlemleri kuşkuları giderdi”

Olağan koşullarda sahaların açıldığı ağustos ayının okul tatilleri ve çalışanların yıllık izin kullanımları nedeniyle sektör açısından talebin az olduğu bir dönem olduğunu söyleyen Cem Durul sezona rağmen şu anki talebin yüksek sezon rakamlarına yakın olduğunu belirtti. Durul, “Bilyoner Rakipbul Ligi’nde 2019 yılının aynı haftasına göre yüzde 40 oranında yüksek bir maç sayı elde ettik. Bu oranda son 5 ayın ardından halı saha oyuncularının maç yapmayı özlemiş olmaları, futbol sezonunun da bu yıl oldukça sönük geçmiş oluşu ve sporun bağışıklık sistemine olumlu etkilerinin büyük payı olduğunu söyleyebiliriz.” dedi. Halı sahalardaki hijyen tedbirlerine değinen Cem Durul “Spor Bakanlığının açıkladığı 25 maddelik Covid-19 tedbirlerinin ve kontrollerin oldukça sıkı uygulanması oyuncuların kuşkularını kaldırarak güvenle halı saha tesislerine gelmelerini sağladı. Soyunma odalarında düşük kapasiteli kullanımlara izin verilse dahi, birçok oyuncunun evinde giyinerek tesislere hazır geldiğini ve odalardaki kullanımın neredeyse olmadığını görüyoruz. Tesislerin kapalı alanlarının bu denli az kullanılması, bulaş riskini daha da azaltıyor. Öte yandan genelgede yer alan tüm tedbirler işletmemizde sıkı sıkıya uygulanıyor. Sahada ateş ölçümleri gerçekleştiriliyor, halı sahalara maç başı giriş ve maç sonu çıkışın ayrı kapılardan sağlanıyor, maç öncesi seremoniler ve tokalaşmalar da kesinlikle yapılmıyor. Ayrıca Bilyoner Rakipbul Liginde her oynayan takıma halı saha yeleği hediye ediyoruz. Böylece diğer oyuncuların temas ettiği yelekler kullanılmıyor ve her oyuncu kişisel yeleğiyle müsabakaya katılıyor.” İfadelerini kullandı.

E-spor ligleri yükselişte

Cem Durul, pandeminin tüm sektörlere olduğu gibi spor organizasyon sektöründe de dijitalleşmeyi hızlandırdığını belirtti. Durul,  şu açıklamalarda bulundu: “Pandeminin ardından daha net anlaşıldı ki hiçbir spor organizasyonu artık sahada bitmiyor. Kullanıcılar, tüm detayları telefonlarında ve bilgisayarlarında görebilmeyi, kendilerini rakipleriyle dijital ortamda karşılaştırmayı talep ediyorlar. Örneğin biz ligimizde kurduğumuz yeni dijital canlı yayın sistemi sayesinde artık tüm takımlarımız rakiplerini spikerli olarak canlı yayında izleyip yorumlayabiliyorlar. Yüzde 90’ın üzerinde memnuniyet oranıyla karşılaştığımız bir sistem bu. Sektörümüzdeki pandemi sonrası dijitalleşmenin bir sonucu da e-spora yönelimin son 6 aydaki kritik yükselişi. Kurduğumuz e-spor liglerinde halı sahadakinin üzerinde maç sayısı elde etmemiz bunun önemli bir göstergesi. Geniş kitlelerin eş zamanlı katılıp interaktif olarak bir araya geldikleri e-spor ligleri sponsorlar için de önemli bir çekim merkezi olmaya başladı. Covid-19 sürecinde saha organizasyonlarıyla hedef kitlelerine ulaşamayan sponsor firmalar, e-spor liglerinin organizasyonuna sağladıkları katkılarla bu kitlelere dokunmayı başarıyorlar.”

Hibya Haber Ajansı

 
Üniversite kayıt tarihleri belli oldu
 
Yeni şampiyona yerli forma
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Daçka'mızın yeni transferi Andrew Andrews
Daçka'mızın Yeni Transferi Andrew ANDREWS Acıbadem Maslak Hastanesinde sağlık kontrolünden geçti.
Formula 1 heyecanı yeniden İstanbul’da
Türkiye’nin 2005-2011 yılları arasında ev sahipliği yaptığı, dünyanın ...
Juventus Türkiye’nin yıldız futbolcularını yetiştirecek
Juventus Kulübü’nün Türkiye’de ilk ve tek resmi akademisi 17 Eylül’ de ...
 
Flavio, Trabzonspor'da
Trabzonspor, Flavio Medeiros Da Silva ile 4 yıllık anlaşma sağladı.
Gloria Cup Basketball heyecanı başlıyor
Avrupa’nın en geniş kapsamlı spor oteli Gloria Sports Arena (GSA) bu yıl ...
Trabzonspor, Flavio'nun transferi için görüşmelere başladı
Trabzonspor, Flavio Medeiros Da Silva'nın transferi için görüşmelere başladı.
 
Vedat Muriqi'nin Lazio'ya transfer olacağı iddiası gerçek dışı
Fenerbahçe Futbol A.Ş, Vedat Muriqi'nin Lazio'ya transfer olacağı iddiasının ...
Trabzonspor, Andusic'in sözleşmesini feshetti
Trabzonspor, Andusic'in sözleşmesini feshetti
Fenerbahçe'de istifa
Fenerbahçe Futbol A.Ş'de, yönetim kurulu ve bağımsız yönetim kurulu üyesi istifa etti.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri