Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>TÜRKİYE
14 Ocak 2010 Perşembe - 08:41

İki adaydan birisi yeni başkan olacak

Ankara Genç İşadamları Derneği, 17 Ocak’ta gerçekleşecek olağan genel kurulunda, 10. dönem başkanını seçecek. M. Nezih Allıoğlu ve Abdullah Değer, yeni dönem için projelerini Ankara Hürriyet’e anlattılar.

İki adaydan birisi yeni başkan olacak

BAŞKAN Adayı Abdullah Değer, “Ankara gelişiyor fakat organize bir şehir olma konusunda sıkıntılar yaşanıyor” dedi.
Ankara Genç İş Adamları Derneği 17 Ocak’ta yapılacak 10. dönem başkanlık seçimlerine hazırlanırken, Başkan Adayı Abdullah Değer, başkanlık yarışında demokratik yönetim anlayışına sahip olduklarına dikkat çekti.
Ankara değişiyor
Ankara’nın sosyal ve ekonomik anlamda hak ettiği noktaya ulaşması için çalıştıklarını belirten Değer, “Ankara gelişiyor fakat organize bir şehir olma konusunda sıkıntılar yaşanıyor” diye konuştu.
Seçim sürecinin ardından Ankara’yı geliştirecek, kalkınması yolunda fayda sağlayacak her türlü projenin takipçisi olacaklarını belirten Değer, şunları söyledi:
“Ankara’da uzun süredir tartışılan Disneyland açılması, metro hattının yaygınlaşması gibi Başkentlileri derinden etkileyen konularda lobi çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Çalışma ekibimizle birlikte ATO Başkanı Sinan Aygün’le görüşerek, ATO tarafından yapılan kongre ve fuar alanının ihalesine talip olduk.
Ankaralı genç iş adamları olarak Başkent’teki ticaret gelişiminin önünü açabilmek adına fuar merkezinin büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Fuar alanının bir an önce aktif hale gelmesi farklı sektörlerin canlanmasını da sağlayarak, Ankara ticaret hayatına büyük bir dinamizm katacak.
Rekabet gerekli
Ankara’da hali hazırdaki oteller tam kapasite ile çalışamazken, bedeli yaklaşık 400 milyon doları bulan otel yatırımları gerçekleştirildi, fuar alanın hayata geçmesi ile bu yatırımlardan da hızla geri dönüş alınabilecek ve üreticiler ürünlerini tanıtabilme ve rekabet edebilme şansını yakalayacak.
Bizim işimiz 2010 yılının ekonomik anlamda kötü geçeceğini söylemek değil. Bizim işimiz çalışmak, üretmek, istihdam yaratmak ve bu koşulları tersine çevirmek. Çalışma dönemimizde hem maddi açıdan getirdiği külfet hem de zamanlama açısından yarattığı negatif etki dolayısıyla Ankaralı iş adamlarının en önemli sorunlarından biri olan yurt dışına direkt uçuşlar da üzerinde duracağımız konulardan olacak.
Seçim Kampanyası Yürütme Kurulu kurduk ve seçim sürecine girdiğimiz andan itibaren çalışmalarımızın her noktasında demokratik bir yönetim anlayışıyla hareket etmeye özen gösterdik.  Detaylı ve titiz bir çalışma sonucu ANGİAD Kurumsal Kimlik Kitapçığı’nı oluşturduk. Bu kitapçığı göreve gelmeyi hedeflediğimiz 10. dönemde uygulamaya koyacağız.
Amacımız Dernek’teki kurulların tanımlarını yapmak, görev, yetki ve sorumluluklarını daha net çizgiler ile belirlemek ve bu sayede ANGİAD’ın işleyişini hızlandırmak.”

Sanayi yaşamak zorunda

“BİR ülke hizmet sektörüyle kalkınamaz. Sanayisi yaşamak zorunda. Fabrikaları açılmak zorunda. Fabrikalar sadece kazanmadığından kapanmıyor. Aynı zamanda altyapı eksikliğinden, güç birliği yapılamamasından da kapanıyor.
Bir ruhsatlandırma sistemi olmalı. Serbest piyasa ekonomisi var ama pazar da belli. Hangi dalda olursa olsun, ihtiyaçtan fazlasına birileri dur demeli. Ruhsatlandırma aşamasında, sermayenin tüketimi anlamında bir koordinasyon şart. İş dünyası bürokrasinin elinde can çekişiyor. Bürokrasinin biraz daha şeffaflaşması lazım. Kişilere göre kanun olmaz. Kanunlar herkese eşit uygulanmalı. Partilere göre aktörler değişiyor.”

 
TOKİ’den yatırımcılara “her şeye uygun” arsa
 
HAİTİ YERLE BİR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TOKİ’den yatırımcılara “her şeye uygun” arsa
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ankara’nın en değerli yerlerinden olan ...
Şüpheli araçtan 35 kilo uyuşturucu çıktı
Polatlı Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde şüphe üzerine bir ...
Referandum yapalım 1001 avans verelim
Yenimahalle Belediyesi’nin “kent meydanı” yapmak istediği alana Büyükşehir ...
 
Aygün: Başkent’in bir yılı daha kaybetmeye tahammülü yok
Başkent’in bir yılı daha kaybetmeye tahammülü olmadığını belirten ATO ...
Ilgaz’a büyük yatırım
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Çankırı ile Kastamonu ...
Şoförlerin seçiminde sürpriz ittifak kararı
Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanlığı seçiminde ...
 
Esenboğa’da üçüncü piste dev uçaklar da inebilecek
Esenboğa Havalimanı’na, dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380’in inebileceği ...
Taksici krizle boğuşurken ‘arkadan yazılan’ acıtıyor
Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, ...
Umutlar amorti ihracat ikramiye
Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, Devlet ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri