Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>TÜRKİYE
22 Temmuz 2009 Çarşamba - 08:44

Kapatma kararını AKP’li üyeler aldı

Mahkeme kararıyla planı iptal edilen ve 1 Ağustos’tan itibaren kapatılacağı duyurulan Akay Kavşağı’yla ilgili Ankara Hürriyet’e açıklama yapan Çankaya Belediye Başkanı Tanık, "Mahkeme kararı böyle olmamasına rağmen Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’li üyelerin muhalefetine rağmen AKP’li üyelerce Akay Kavşağı’nın kapatılması kararlaştırıldı" dedi.

Kapatma kararını AKP’li üyeler aldı

MAHKEME kararıyla planı iptal edilen ve 1 Ağustos’tan itibaren kapatılacağı duyurulan Akay Kavşağı’yla ilgili Ankara Hürriyet’e açıklamalarda bulunan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Mahkeme kararı böyle olmamasına rağmen Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’li üyelerin muhalefetine rağmen AKP’li üyelerce Akay Kavşağı’nın kapatılması kararlaştırıldı" dedi.

"Sayın Gökçek, 1 Ağustos’tan bariyerle kavşağın girişini kapattığında kavşağı değil yolu kapatmış olacaktır. Çankaya Belediyesi böyle bir uygulamayı kabul edilebilir bulmamaktadır" diyen Tanık şunları söyledi:

"Ortopedik bir müdahalede kırık kolu yanlış kaynatan doktor, ’Ben yanlış yaptım, iyice kırayım dökeyim, yanlış kaynattın diyen yapsın’ mı der? Doktorun görevi kolu eski haline getirmektir.

Burada ilk akla gelen çözüm kavşağı eski haline getirmektir. Diğer yol da yeni bir plan yapmaktır. Ama bir kavşağı plansız bırakamazsın. Ya eskisine dönersin ya da yenisini yaparsın. Mahkeme benim planımı nasıl olsa iptal edecek diye yeni plan yapmayayım diyemezsin.

Diğer taraftan mahkeme kararı kapat demediği halde kavşağı kapatma kararını Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alan CHP’li üyeler değildir. Aksine AKP’li Meclis üyelerinin kapatılsın oylarına karşılık CHP’li üyeler kapatılmasın yönünde oy kullanmıştır.

Kopmalara karşıyız

Çankaya Belediyesi olarak kente ilişkin sorunların çözümünün birlikte çalışarak, müzakere ederek, ortak noktalar üzerinde uzlaşmaktan geçtiğine inanıyoruz. Belediye başkanlarının sorunlar karşısında farklı çözüm arayışları içinde olmaları, farklı çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaşmaları son derece normaldir. Ancak, bu görüş ve önerilerin polemiklere dönüşmesi ve kitle iletişim araçları ile bu polemiklerin büyümeye yüz tutması merkezde olması gereken uzlaşma ikliminden uzaklaşılmasına neden olabilecektir. Kentin ve kentlinin yararına olmadığı, geçmişteki deneyimlerle sabit olan ve başkanlar arası kopmalara yol açacak söylemlerden uzak durmaya kararlıyız."

Geriye gideriz

KARAYOLU Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneğince, Akay Kavşağı ile ilgili mahkeme konusunda, "Kent içi trafikte zaman kaybı, enerji kaybı ve çevre kirliliği ile Türkiye zaten sıkıntıdayken, böyle kararların verilmesi toplum olarak bizleri ileri değil, geriye götürecektir" görüşü bildirildi.

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, Akay Kavşağı’na ilişkin mahkeme kararı hatırlatılarak, Ankara’da 1 milyon 800 bin belgeli sürücü ve 1 milyon 200 bin motorlu araç bulunduğu belirtildi. İstanbul’dan sonra en fazla yeni araç girişinin Ankara’da yaşandığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Başkent şehir trafiğinde yaklaşık 5 yıldan beri hizmet veren ve trafik akışını düzenleyen bir kavşağın kapatılmasına karar verilmesi 100 binlerce aracın hangi yönde hareket edeceği çözümü yoktur. Çünkü Ankara’nın ana yollarına paralel alternatif yolları da yoktur. Bağlantı yolları da çok yetersizdir. Kent içi trafikte zaman kaybı, enerji kaybı ve çevre kirliliği ile Türkiye zaten sıkıntı da iken, böyle kararların verilmesi Toplum olarak bizleri ileri değil, geriye götürecektir.

 
Ankara Barosu sert cıktı
 
Hacı adaylarına şok karar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara Barosu sert cıktı
Ankara Barosu’nun açığı davayla iptal edilen kademeli su tarifesinin tasarruf ...
Mahkemeden Ankaralıyı sevindirecek haber
Ankara 9. İdare Mahkemesi ulaşım zammının durdurulmasına karar verdi
Ankaragücü, Vassell'e iki gün süre verdi
Ankaragücü'nde Darıus Vassell transferi belirsizliğini koruyor
 
Ankara oyun düşkünü çıktı
Ankara’da yapılan bir araştırma, her üç yetişkinden birinin bilgisayar ...
AK Parti, Ankarada iç savaş yaşıyor
Hafta sonu yapılması gereken ama parti içi sıkıntılardan dolayı 19 Temmuza ...
Başkent'liler eğlenceye doyacak
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 'Büyük Ankara ...
 
Gökçek'in korumaları gazetecilere saldırdı
Melih Gökçek'in korumaları, üç Anadolu Ajansı muhabirini tartakladı.
Ankara'da 6 iş yeri yandı
Başkentte çıkan yangında 6 iş yeri kullanılmaz hale geldi.
Evden yüksek lisans fırsatı
Gazi Üniversitesi, örgün öğretime alternatif olarak ev hanımları ve engellilerin ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri