Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
12 Temmuz 2011 Salı - 09:54

Kızılay’a Hong Kong modeli

Kızılay’a Hong Kong modelini getireceklerini belirten Gökçek, SSK İş Hanı’yla ilgili de, “Çankaya Belediyesi, yıktıktan sonra meydan yapmak zorunda, plan öyle. Bina yapmaya teşebbüs ettiği anda savcılığa veririz” dedi.

Kızılay’a Hong Kong modeli

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyük Ankara Festivali’nin son gününde ulusal Gazetelerin Ankara yazarlarıyla bir araya geldi. Kentteki son gelişmeler hakkında bilgi veren Gökçek, hem projelerle ilgili hem de siyasi konularda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kızılay projesine değinen Gökçek, şöyle konuştu: 

“Başkent’in göbeği Kızılay’ın görüntüsü maalesef rezillik. 
Ankara’ya yakışmıyor. Burayı değiştireceğiz. Projemizi detaylı açıkladık. Yeni Kızılay’ı, binalarını ve ışıklandırmalarını gösteriyoruz. Ama çıkıyor Mimarlar Odası, ‘Yapmayın’ deyip mahkemeye başvuruyor. Bu haliyle mi kalsın? Zaten bu zamana kadar açılan davaların yüzde 98’ini kaybettik. Ankaraeğer engelleyici mahkeme kararları olmasaydı bugün en az iki kat ileride olurdu.” 

Sonuçlarına katlanır

Gökçek, Çankaya Belediyesi’nin SSK İş Hanı projesiyle ilgili de şunları söyledi:

“Kızılay’ın ortasındaki SSK İş Hanı meydan olacak. Orayla ilgili Büyükşehir Meclisi’nden çıkan karar ortada. Üstü meydan altı otopark ve mescit. Meclis’ten yeni bir karar vermeden belediye binasını nereye yapıyorsunuz? Eğer gider mahkemede planı iptal ettirirse bir önceki plana geri döner. Eski planda da orası cami görünüyor. Yıkıp yerine belediye binası yapmaya teşebbüs ettiği anda savcılığa veririz. İmar kanuna göre plan olmadan yapılacak her bina kaçak inşaat olur, bunun sonuçlarına katlanırlar. Plana göre meydan olacağı için yaptıktan sonra zaten kanunen bize teslim etmek zorunda. Biz nasıl sokakları yaptıktan sonra ilçe belediyelerine teslim ediyorsak onlar da meydanı Büyükşehir’e teslim etmek zorunda. Bize şimdiden de teslim edebilir, meydanı yaparız. Belediye binası konusunda da onlara yardımcı oluruz.”

Adliye’nin yerine talibiz

Kızılay’daki iş merkezilerini alttan birleştirme düşüncesi olduğunu söyleyen Gökçek, “Hong Kong’da görmüştüm. İş Merkezleri alttan birbirine bağlı. Kızılay’da da bir çok iş merkezi ve dükkan var. Buraların alttan birleştirebilirsek sirkülasyonu yerin altına alırız Altta yapılacak tüm plan değişikliklerine de izin vererek üst kısmı rahata dolaşılabilen bir alana çevirebiliriz” dedi.

Adliye Sarayı’nın Şap enstitüsü yıkıldıktan sonra o alana taşınacağını hatırlatan Gökçek, “Adliye Sarayı taşındıktan orayı bize teslim etmelerini istedik. Eğer bize devredilirse dev bir yeşil alan yapmak istiyoruz” ifadesini kullandı. 

Mesut’u ben indirdim

GÖKÇEK geçtiğimiz günlerde sosyal paylaşım sitesi twitter’da eski Başbakan Mesut Yılmaz’a yönelik, “Mesut’u ben indirdim” sözlerine de açıklık getirdi. “Gökçek’i gözaltındayken Demirel kurtardı” iddialarına da yanıt veren Gökçek şunları söyledi:
“1998 yılıydı. Ben o dönem çok sıkıştırmıştım Mesut’u. Mavi Akım’la ilgili örnekler verdim, rahatsız olmuştu. O dönem Hasan Denizkurdu’na talimatla beni gözaltına aldırdı. Savcı Nuh Mete Yüksel’di. O dönemde, ‘Melih bugün yurt dışına kaçacak, dosyası var’ diyerek beni gözaltına aldılar. O dönem savunmamda şerefini satacak adam bu kadar paraya mı şerefini satar diyerek oyunlarını bozmuştum. Sonrasında Demirel o dönem bir yurtdışı gezisinde Ertuğrul Özkök ve Fatih Çekirge’yle benim gözaltı konusuyla ilgili konuşmuş. 
Ankara’nın belediye başkanının paldır küldür evinden alınmasının yanlış olduğunu söylemiş. Özkök de gidip bunu Emin Çölaşan’a anlatmış. Sonrasında o da yazınca öyle kaldı.O dönemde üç kuruş için yargılamaya çalıştılar. Açık söyleyeyim, Dikmen Vadisi’ni yüzde 56’yla vermişiz, Çukurambar’ı yüzde 57 ‘yle, Konya Yolu’ndaki tesisleri yüzde 61’le vermişiz. Bunları yüzde 40’la versek kim ne diyebilirdi. “
Çocukluğumda UFO gördüm
GÖKÇEK 
Ankara yazarlarıyla sohbetinde çocukluğunda Gaziantep’te başından geçen ilginç bir olayı anlattı. Çocukluğunda UFO(Tanımlanamayan uçan cisim) gördüğünü iddia eden Gökçek şunları söyledi: “Çocukluğumda UFO benzeri bir şey gördüm. Işıklı bir şekilde bir oraya bir buraya gidip, zikzak çiziyordu. Gaziantep’teydik, lise ikiye falan gidiyordum. Uzaylı diye bir şey var mı yok mu bilmiyorum. Var ya da yok diyemeyiz. Mesela cine yok diyebilir misiniz. Göremezsiniz ama dinimizde açıkça var olduğu söylenmiş ve şüphesiz var. Ama bu uzaylı işi meçhul. Bugüne kadar kimseyi götürüp geri getirmediler. Nereye gittiği belli değil, meçhule gidiyor. Belki gittiği yerde kral olacak. Birini götürmek isteseler ben çok talip olacağı düşüncesindeyim.”

 
İtfaiyeci adayına komando sınavı
 
Geldiniz yemin ettiniz ne oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İtfaiyeci adayına komando sınavı
Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye eri alımı için açtığı 156 kişilik kadroya, ...
Sürprizlerle dolu bir gün!
Eskişehir Yolu’nu kullanan Ankaralı sürücüler, haftanın ilk gününe “asfalt ...
Orman’da helikopter ihalesi
Orman Genel Müdürlüğü Orman Koruma ve Yangınla Mücadele Dairesi Başkanlığı ...
 
Sayısal oyunlara ilgi azaldı
Vatandaşların zengin olma hayallerinin bir numaralı adresi olan Milli ...
Kiralık araç sayısında artış
Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Başkanı Önder Erdem, Türkiye’de ...
Büyük yatırım için düğmeye basıldı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), güneşten elektrik üretmek için ...
 
Gümrük’teki yangın korkuttu
Eskişehir Yolu’nda yapımı sürdürülen Gümrük Müsteşarlığı Hizmet Binası ...
Zehirlenerek ölüme terkedildiler
Ayaş’ta zehirli tavuk eti atıldığı iddia edilen köpekler, ölüme terk edildi. ...
Kızılcahamam'da trafik kazası: 1 ölü
Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri