Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SİYASET
1 Haziran 2009 Pazartesi - 09:59

MHP delegesine ağır baskı

KORAY Aydın öncülüğündeki bir grup delegenin, yeter sayıda imza toplayarak olağanüstü kongrenin toplanması için başvuruda bulunması, MHP Genel Merkezi’ni rahatsız etti. Genel Merkez, imza veren delegenin elinden geçmiş tarihli istifa belgesi almanın peşine düştü.

MHP delegesine ağır baskı

Zorbaca yöntemler devrede
MHP Genel Merkezi’nin, Olağanüstü Kongre talep eden delegeleri şubat ayında istifa ettiklerine dair belgeleri imzalamaya zorladığını açıklayan Kırıkkale delegesi Bülent Altınışık, bu yolla Olağanüstü Kongre için atılmış imzaların yasal bakımdan hükümsüzleştirilmek istendiğini söyledi. 

 


Bahçeli hatırası
BAHÇELİ, Almanya’da Türk Federasyon Kurultayı’na katıldı. Gençler, şenlik havasında geçen kurultaya konuk olan Bahçeli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 


MHP kongre delegesine Genel Merkez baskısı!

MHP yönetimi, partide olağanüstü kurultay sürecini başlatan kongre delegelerini baskı altına aldı. Yönetim, delegelere zor kullanarak geçmiş tarihli istifa dilekçesi imzalatmanın peşine düştü

 

Bayındırlık İskân eski Bakanı Koray Aydın ve delege arkadaşlarının, yeter sayıda imza toplayarak olağanüstü kongrenin toplanması için başvuruda bulunması MHP Genel Merkezi’ni rahatsız etti. Ortaya çıkan bu gelişme sonrasında MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Işıklar’ın talimatıyla İl Başkanlıkları üzerinden olağanüstü kongrenin toplanması için imza atan delegelere yönelik baskı uygulattığı bildirildi. Odatv’nin haberine göre delegelerin şubat ayında istifa ettiklerine dair belgeleri imzalamaya zorlandıkları öne sürüldü. Tehdit, şantaj, adam dövme, ofis-büro basma gibi yöntemlerle bu belgelerin imzalatılmak; böylelikle de delegelerin olağanüstü kongre için atmış oldukları imzaların yasal bakımdan hükümsüzleştirilmek istendiği iddia edildi.

 

Kavga çıkacaktı
Konuyla ilgili olarak Odatv’ye açıklamalarda bulunan MHP’li eski Keskin Belediye Başkanı Bülent Altınışık şöyle konuştu:
“Ben MHP Kırıkkale Üst kurulu delegesi ve eski Keskin Belediye Başkanıyım. İmzaları teslim eden bendim. Bu bir mücadeledir ve sürecektir.
Olağanüstü Kongre’nin toplanması için imza veren arkadaşlarımıza İl Başkanlıkları aracılığıyla baskı yapılmaktadır. Bu sabah Ankara delegesi olan ve aynı zamanda sarraflık yapan bir arkadaşımızın dükkânı önünde Ankara İl Başkanı birkaç ülkücü genci, gazinolarda bodyguard’lık yaptığını öğrendiğimiz birkaç kişiyi toplamış. Arkadaşımız beni aradı. Olay büyüyecekti, sokağa taşacaktı. Caddede kavga çıkacaktı ki, diğer esnaf arkadaşlar araya girmiş ve kavgayı engellemiş. Şubat ayında delegelikten istifa ettiğini belirten bir kağıdı imzalaması için tehdit etmişler. Şubat ayında istifa ettiğine ilişkin belgeleri imzalatmak istemelerinin sebebi, olağanüstü kongre talebi maksadıyla atılan imzaları geçersizleştirmektir. 

 

Mücadele sürecek
Şu ana kadar hiçbir arkadaşımız imzasını geri çekmemiştir. Bugün imza attığı için baskı gören delege arkadaşlarımız 2006 yılında sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’yi başkanlığa taşıyan delegelerdir. Bugün MHP Genel Merkezi neden delegasyona güvenmemektedir?
Biz bu kavganın içine girmek istemiyoruz. Tehdit, adam dövme, şantaj vb. bu partiye zarar verir. Ülkücüyü ülkücüye kırdırmaktan kaçınmamız gerekir. Daha önce Ramiz Ongun’un düzenlediği kampanya için sayın Devlet Bahçeli, imza sayısı yetmezse kendisinin yardımcı olabileceğini söylemişti. Bugün neden bunlar yaşanıyor?
Biz 255 tane imza verdik. Olağanüstü kongre için 230 imza yetiyor, biz bu sayıyı aştık. Bu kongre toplanacak. Genel Merkez kongrede çıkar, seçimleri değerlendirir, başarılı olup olmadıklarını Partimiz değerlendirecektir. Kongre’nin toplanmasında kararlıyız. Baskıyla bizi geriletemeyecekler. Biz, tekrar tekrar söylüyorum, kavganın içine girmek istemiyoruz, ülkücüyü ülkücüye kırdırmak istemiyoruz. Genel Merkez olağanüstü kongreyi toplamazsa yargı yoluyla demokratik haklarımızı kullanacağız.”

 

Tüzük hiçe sayılıyor
Alparslan Türkeş’in sağlığında MHP tüzüğüne “genel başkanın üst üste seçilmesini 5 kere ile sınırlandıran” maddenin konulduğunu belirten bazı MHP’liler, Devlet Bahçeli’nin bu süreyi doldurduğunun altını çizerek Kasım ayında yapılacak kurultayda bu maddeyi oldu bittiye getirerek değiştirmek ve Genel Başkanlığa devam etmek istediğini iddia ettiler. Devlet Bahçeli’nin Salı’dan Salı’ya hükümete sadece soru sorduğunu, birtakım “mesajlar” vermekle yetindiğini, hükümet karşısında “düşük profilli” bir muhalefet sergilediğini ve iktidara gelmeyi hiç istemediğini iddia eden MHP’liler, parti tabanının da bu durumdan rahatsız olduğunu söylediler.

 


Almanya’da birlik vurgusu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya’nın Essen eyaletinde düzenlenen, Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu (Türk Federasyon) 26. Büyük Kurultayı’na katıldı. Şenlik havasında geçen kurultaya konuk olan Bahçeli, yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Avrupalı Türklerin yaşadıkları ülkelerin ekonomisine ve kültürüne katkıda bulunduklarını belirten Bahçeli, “Siz de milli duruşunuzla varlığınızı demokratik yapı içerisinde kabul ettirdiniz. Toplumla uyum içinde ve hoşgörü içerisinde yaşamaya devam etmektesiniz” dedi. Öte yandan kurultayda Türk Federasyon Genel Başkanı Şentürk Doğruyol, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Doğruyol yaptığı konuşmada Almanya’da ikamet eden Türklerin mevcut problemlerine değinerek, Alman yetkililerin yarım asırdır kendilerine hizmet verdiği Türk toplumunun sorunları ile ilgilenmesini temenni etti.

 
Ayağımıza çelme takma peşindeler!
 
Çözüm için toprak vermemiz gerekecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP Bahçeli'ye başkaldırdı!
MHP'de delegeler Bahçeli'ye başkaldırdı. Delegeler olağanüstü kurultay ...
Baykal'dan radikal öneri!
CHP lideri Deniz Baykal sınırdaki mayınların temizlenmesi ihalesinin yabancı ...
Milletten özür dilemeli
Bahçeli: Özür dilemezse Türk milleti onu, Ermeni ve Rum yalanlarını sahiplenen ...
 
Erdoğan'a çok ağır itham!
MHP lideri zehir zemberek sözler etti. Erdoğan'a sözlerine "bölücüden ...
Şener'den AKP'ye sert sözler
"En hayati konularımızda kendi gündemini diplomasi trafiğinin belirlediği ...
Bakan ‘Hoşgörü’ dedi, partililer yumruklaştı
Bakan Mehmet Aydın’ın hoşgörü ve birlik beraberlikten söz ettiği AKP İlçe Kongresi’nde kavga
 
Yazıcıoğlu hakkında yeni iddia
TBMM Araştırma Komisyonu, Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Hanım'ı dinledi
Ankara'da DP-Anavatan flörtü
Cindoruk, Anavatan'a gitti, düğün yakındır dedi. Uzun ise birleşme için ...
Mustafa Sarıgül parti değiştiriyor
Sarıgül, Masum Türker'in genel başkan olduğu kongrenin ardından, partiden ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri