Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
3 Haziran 2009 Çarşamba - 08:37

Mayın Savaşı

Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesine ilişkin yasa tasarısının tartışması AKP ve CHP arasında sürüyor. CHP Lideri Baykal dünkü grup toplantısında hükümeti suçlayarak, "3 günlük ömrü kalmış hükümet, yarım asra yaklaşan bir kiralama kararını veremez. Eğer bu toprakları yabancı ülkeye peşkeş çekmeye niyetliyseniz, referanduma gidelim" dedi.

Mayın Savaşı

TBMM'DE GERGİNLİK

Başbakan Erdoğan ise dünkü grupta muhalefeti şiddetle eleştirerek, "Tasarıyı okudunuz mu, anladınız mı? İsrail’i bu tasarısının neresinden çıkardınız? Ufak atın da civcivler yesin" diye konuştu. Erdoğan, emekli bir yarbayın da konuştuğunu hatırlatarak, "Haddini bil, artık emekli oldun, git bir kenarda dur. Genelkurmay Başkanı’yla konuşuyoruz" dedi.

Genel Kurul kilitlendi

Meclis'’te dört haftadan beri krize neden olan mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili tasarı dün Genel Kurul çalışmalarını kilitledi. AKP yöneticileri "tasarı bitene kadar Meclis’i çalıştırma" önerisini yanlış bir yöntemle Genel Kurul’a getirince gerilim yaşandı. CHP milletvekilleri Başkanlık Divanı’nı işgal ederek oylamayı engelledi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dün açıkladığı üçüncü yol formülü de krizin aşılmasını sağlamadı.

Niye bu kadar ısrarlısınız?

TBMM Başkanı Köksal Toptan başkanlığında yapılan Danışma Kurulu’nda AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ yeni formüllerini sundu. AKP’nin YİD modelindeki ısrarı üzerine geçen hafta sağlanan "tekrir-i müzakere (yeniden görüşme)" uzlaşması bozuldu. Parti yöneticilerinin tartışmaları üzerine Toptan, Bozdağ’a "Niye bunda bu kadar ısrarlısınız? Muhalefetin teklifini değerlendiremez misiniz?" diye sordu. Toplantının ardından CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "YİD çıkmadığı sürece Genel Kurul çalışmalarını tıkayacağız" dedi. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da "Üçlü formül diye sundukları arkadan dolanmaktır. İktidar, faşizan dayatma yapıyor. Geçen haftaki uzlaşmadan imzamızı çekiyoruz" dedi.

Yanlış önergenin gerilimi

Muhalefet dün Genel Kurul’u tıkamaya çalışırken, AKP yönetimi de "tasarının görüşmeleri bitene kadar çalışmayı" önerdi. Muhalefet sözcüleri, Danışma Kurulu’nun kendi talepleriyle toplandığını, içtüzüğe göre AKP’nin kurula getirmediği öneriyi Genel Kurul’a sunamayacağını belirterek oylamaya itiraz etti. AKP’li Başkanvekili Cenap Gülpınar’ın oylamaya geçmek istemesi üzerine CHP milletvekilleri Başkanlık Divanı’na yürüyerek buna engel oldu.

TBMM Başkanı devreye girdi

CHP’lilerle tartışan Gülpınar tansiyonu yükselerek rahatsızlanınca arka odaya alındı. Bu sırada Divan’ın çevresinde oturan CHP’liler görüşmeleri engelledi. Tartışmalar üzerine devreye giren Toptan, grup başkanvekilleriyle uzun bir toplantı yaptı. Gülpınar’ın yerine oturan AKP’li Başkanvekili Nevzat Pakdil de "AKP’nin önerisi geri çekilmiştir, yapılacak işlem kalmamıştır" diyerek tartışmayı noktaladı. Dün 6 saatlik Genel Kurul mesaisinde tasarıyla ilgili sadece 15 dakika görüşme yapıldı, bu sıradaki oylamada da karar yeter sayısına ulaşılamadı. Görüşmeler bugüne kaldı.

 
Ankara'da büyük çatışma!
 
ABD’ye kaptırmıştık şimdi Bilkent’te
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teşvik paketi bugün açıklanıyor
Erdoğan, hükümetin yeni teşvik sistemini bugün açıklıyor, istihdam paketini ...
Zammı protesto eden 30 kişi yaka paça gözaltına alındı
İstanbul'da “toplu taşıma ücretlerine zam yapılmasını” protesto eden gruptan ...
'Başbakan çok iyi bir şark kurnazı'
Emin Çölaşan'ın hedefinde Başbakan Erdoğan vardı. Çölaşan öyle laflar ...
 
Özel ve devlet hastaneleri arasında fark yok!
Muayene katılım payı 2 TL'ye indirildi.
Kürt devleti, PKK ve Musul...
Musul'un Osmanlı'dan koparılmasına neden olan "neft" bu kez Türkiye ile Kürtler'i birleştirecek mi?
Ankara çok kızdı!
ABD, domuz gribi olanları ilaç verip Türkiye’ye yollamış!
 
Şehit ailelerinin 'açılım' öfkesi!
Şehit aileleri isyan etti Türkiye’de Kürt sorunu değil PKK sorunu olduğunu ...
Ankara HAL'inde en güncel fiyatlar
Havaların ısınması ve tarımsal üretimin artması, pazarlara ucuzluk olarak ...
Türklere vizesiz Avrupa kapısı!
Güler Kaşmaz adlı Türk vatandaşına, İstanbul'daki İngiliz Başkonsolosluğu ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri