Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
HABERLER>GÜNDEM
4 Haziran 2012 Pazartesi - 10:58

Meclis’e engel teftişi

Kamu kurum ve kuruluşlarının engellilere uygun hale getirilmesi için verilen sürenin dolmasına bir ay kalırken, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Ankara Şube Başkanı Yılmazoğlu, Meclis’in eksikliklerini yerinde tespit ederek, önerilerde bulundu.

Meclis’e engel teftişi

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) engellilerin bir başkasının yardımına ihtiyaç duymadan hareket edebileceği kurum olmayı hedefliyor.
TBMM
 Başkanlığı, yasa uyarınca yerleşkede özürlülerin erişebilirliğinin sağlanmasına yönelik düzenlemeler için çalışma başlattı. Bu amaçla bir komisyon kuran Meclis, “tarihi binanın dokusuna zarar vermeden”, giriş kapılarından itibaren yerleşkede ana bina ve halkla ilişkiler binalarında merdiven, rampa, asansör, tuvaletler ve otoparklarda neler yapılması gerektiğini tespit etti.
Çalışmalar kapsamında, Meclis’e davet edilen Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği 
AnkaraŞube Başkanı Yıldırım Yılmazoğlu, “engelli” gözüyle Meclis’in eksikliklerini yerinde tespit ederek, önerilerde bulundu. TBMM
 Genel Sekreteri ve diğer yetkililerle ana binadaki kapılar ve merdivenler, daha önce yapılan rampalar, tuvalet ve asansörlerin engellilerin kullanımına uygun olup olmadığını, tekerlekli sandalyesiyle kullanarak test etti.

Tuvaletlere düzenleme şart

Yılmazoğlu, engellilerin bir başkasının yardımına ihtiyaç duymadan hareket etmesinin önemine işaret ederek, mekanların buna göre yapılması gerektiğini söyledi. Meclisteki merdivenlerde yapılan rampaları “eğimli” bulan Yılmazoğlu, eğiminin yüzde 3-4 olması gerektiğini söyledi. Yılmazoğlu, Meclis yetkililerine, her yere rampa yapmak yerine, iç ve dış mekanlarda kullanılabilecek aparatlardan yararlanılabileceklerini söyledi.
Asansör butonlarının engellilerin uzanıp basabilmesi için daha aşağıda olmasını öneren Yılmazoğlu, binadaki tuvaletlerde değişiklik yapılmasının yararlı olacağını ifade etti.

Bazı değişiklikler yapılacak

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, Özürlüler Yasası uyarınca kamu kurumlarının 1 Temmuz’a kadar binaları engelliler açısından erişilebilir hale getirmesi gerektiğini hatırlatarak, “Biz uzun süreden beri bu konuda çalışmalar yapıyoruz” dedi.
Çalışmalar kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileriyle bir araya geldiklerini, bakanlık uzmanlarının Meclis’e gelip yapılan çalışmaları incelediğini ve görüşlerini ilettiklerini anlatan Neziroğlu, ayrıca engelli milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek yapılan çalışmaların onların gözüyle nasıl göründüğünü tespit etmeye çalıştıklarını kaydetti. Omurilik Felçlileri Derneği 
Ankara Şube Başkanı Yılmazoğlu’nu, gözlemlerini almak için Meclis’e davet ettiklerini belirten Neziroğlu, önerilerinin kendileri için yol gösterici olduğunu, bunlar doğrultusunda bazı değişiklikler yapmaları gerekeceğini söyledi.


Temmuz hedefi

“EN önemli sorun merdivenler, merdivenlerdeki rampalar...” diyen Neziroğlu, bunları büyük ölçüde tamamladıklarını, binadaki tuvaletleri dönüştürdüklerini, erkek ve kadın özürlü tuvaletleri ile ana binada engelliler için asansör yaptıklarını anlattı. Neziroğlu, çalışmaların 1 Temmuz’a kadar bitirilip bitirilemeyeceği sorusuna, “1 Temmuz tarihi itibarıyla çalışmalarımızı tamamlamayı planlıyoruz. Amacımız Meclis’in her konuda örnek kurum olmasıdır. Öyle de olması gerekiyor. Bu amaçla yoğun bir çalışma içindeyiz. Bu konudaki çalışmalar tamamlandığında umut ediyorum örnek bir kurum olacağız” diye konuştu.

 
Seracılığa destek var
 
çevre için...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seracılığa destek var
ÇUBUK Kaymakamlığı tarafından Ankara İl Özel İdaresi kaynaklı uygulanan ...
Çankaya'da 'engelsiz' şenlik
ÇANKAYA Belediyesi, kent yaşamındaki engelli haklarına dikkat çekmek amacıyla ...
Ecdadımızla gurur duyuyoruz
İLÇE belediyelerin her yıl geleneksel hale getirdiği Çanakkale gezisi ...
 
Marka olabilmenin yolu reklamdan geçer
Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Genel Sekreteri Seda Özbulut, ...
LÖSEV’den maske atma partisi
Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV) kurduğu hastane LÖSANTE’de tedavisi ...
Bilkent Üniversitesi dünya 32.’si oldu
Bilkent Üniversitesi, Times Higher Education (THE) dergisinin dünyanın ...
 
Çevre kirliliğini azaltacak
Evlerdeki organik atıklar “sarı”, karton, cam, plastik gibi atıklar da ...
En güzel bahçe jüri önünde
Çankaya Belediyesi tarafından başlatılan “Bahçe, Çatı-Teras Düzenleme, ...
Ölümcül hatalar her yıl 35 bin can alıyor
“Hastaneden Canlı Çıkmak” adlı kitabı yazan Hasta Güvenliği Derneği Başkanı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri