Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
13 Ekim 2010 Çarşamba - 01:14

Meclis'ten önemli kararlar

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Kızılırmak suyundan, Türkiye’de ilk olarak kullanılacak elektrikli taksilere, büfelere getirilecek yeni düzenlemelerden, Siteler’e yapılacak yeni tanıtım atağına kadar bir çok önemli konu tartışıldı, yeni kararlar alındı.

Meclis ten önemli kararlar

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısında Kızılırmak suyundan, Türkiye’de ilk olarak kullanılacak elektrikli taksilere, büfelere getirilecek yeni düzenlemelerden, Siteler’e yapılacak yeni tanıtım atağından kadar bir çok önemli konu tartışıldı, yeni kararlar alındı

Ankara Hürriyet’in duyurduğu Ağustos ayı içinde 10 gün boyunca Kesikköprü Barajı’ndan su paçallanmasıyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Zaman zaman o hatların çalışmasını sağlamak için 100’er metreküp civarında su verdiler. Yani 1 milyon metreküp su verirken yüzde 10 oranındaki bu suyun lezzetini fazla etkilemeyeceği açık, zaten kimse de farkına varmıyor. Arkadaşlarımız zaman zaman o hatların çalışmasını sağlamak için 100’er metreküp civarında su verdiler. O hatlarda herhangi bir aksaklık, patlak, çatlak var mı, çalışıyor mu diye yapıyorlar. Hatta çok seferinde de suyu Mogan Gölü’ne veriyoruz. Hatların çalışır vaziyette kalmasını temin etmek için bunu yapıyoruz. Kesikköprü’den su vermeye devam edeceğiz” dedi.

Borular sık patlıyor

Kurtboğazı Barajı’nda mevcut iki adet eski boru hattı bulunduğunu ve çok sık patladığını belirten Gökçek şunları söyledi:
“Bu borular çok sık patlıyor. Siz farkına varmıyorsunuz ama eskidi ve patlıyor. Bu nedenden dolayı üçüncü çelik hattın yapılmasına başladık. Şu anda yüzde 60’larda döşeniyor. Bu arada yaptığımız bir başka çalışma daha var. ASKİ Genel Müdürümüz Kamil Bey bu konuda yaptığı çalışmalar nedeniyle kutluyorum. Özellikle kış aylarında yağmurun yoğun olduğu zamanlarda bazı dereler boşa akıyor. O boşa akan dereleri de şu anda Kurtboğazı’na, Eğrekkaya’ya, Akyar’a aktarmak istiyoruz. Bunu yaptığımız takdirde yıl içerisinde mübalağa etmiyorum Ankara’nın 3 aylık su ihtiyacını karşılayacak kadar su alabilme imkanımız olacak.”

Elektrikli taksi

Öte yandan Meclis’te bir önemli karar da elektrikli taksiler konusunda alındı. Küresel ısınma ve petrol kaynaklarının gün geçtikçe azalması nedeniyle bütün dünyanın özellikle otomotiv sanayinin yeni enerji kaynakları arayışına girdiğinin belirtildiği ve gerek küresel ısınmaya karşı, gerekse de hava kirliliğine karşı potansiyel enerji kaynağı olarak elektronik araçların desteklendiğinin ifade edildiği önergede, “Türkiye’de otomotiv sanayinde bu işin öncülüğünü Renault yapmaktadır. Otomotivde Türkiye’de öncülüğü Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yapmak, kent için de bir gurur kaynağı olacaktır. Bu konuda da belediyemiz yetkilileri ile Renault yetkilileri bir takım görüşmeler yapmış ve ilk uygulamaların Ankara’da yapılması konusunda mutabakata varılmıştır” denildi.

Heyecan verici çalışma

Konu hakkındaki görüşüne, “Bu konuda da tek çalışma yapan firma Renault ve onun ortağı olan Nissan. Bunlar Türkiye’de çalışma yapıyorlar. Ayrıca yaklaşık bir yıl sonra, ilk olarak Türkiye’deki elektrikli araç üretimini yapmış olacaklar” diyerek devam eden Gökçek, “Biz Devlet Malzeme Ofisi kanalıyla bu ilk otolara talip olmak istiyoruz. Bu da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğü olsun istiyoruz. Bu konuda bir tekliftir bu. Dolayısıyla Renault ve Nissan’ın ilk olarak Türkiye’de, aslında marka söylenemez ama burada bir ilk oluşu ve tekel oluşu nedeniyle ilk elektrikli araçları Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde kullanarak bir öncülük ve teşvik yapalım istiyoruz. Onun için gelen bir önergedir” dedi.
Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilen önergenin ardından Başkan Gökçek, “Yani bu bir ilk olacak güzel olacak. Onlarla yapacağımız protokolde gerçekten Türk otomotiv sanayine heyecan verecek bir konu olacak” dedi.

Sitelere tanıtım atağı

GÖKÇEK, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Siteler’i ziyaretinde esnafın, kendilerinden yapılmasını istedikleri dev teşhir salonunda ürünlerini satmak istediklerini anlatarak, mevcut dükkanlarla anlaşma yaparak oraya dev bir iş merkezi yapmayı düşündüklerini söyledi. Sitelerin tanıtımı için de üç dev totem hazırlatacaklarını ifade eden Gökçek şu bilgileri verdi:

“Oradaki vatandaşlarımıza önden veya arkadan şimdiki dükkanları kadar mesafeyi kendilerine vermek kaydıyla dev bir iş merkezi yapalım diye düşünüyoruz. Tabii bunu kentsel dönüşüm projesiyle gerçekleştireceğiz. 50 bin, 100 bin metrekarelik dev bir 2 katlı iş merkezi ve özellikle onun 2. ve 3. katları ortadan açık, devamlı sergi alanı tarzında yapılmasını bunun kat karşılığında yapılmasını da rahatlıkla yaptırabileceğini düşünüyorum. Çünkü oradaki dükkanların yarısını esnafa, yarısını müteahhide verirsek güle oynaya yaptırırız. Ayrıca 3 tane totem yapılmasını istiyoruz. Bu totemlerin 2 tanesini Siteler’in girişine, bir tanesini de Esenboğa yolu üzerinde Siteler’e dönen kavşağa koymak istiyorlar. Masrafını biz yapacağız, meclis karar verirse.”

Bu konudaki karar da toplantıda oy birliğiyle kabul edildi.

Büfelerle ile ilgili zabıta ekiplerine genel bir denetim yaptırdığını anlatan Gökçek, sözleşmeye uyan büfe bulamadığını ve bunların kaldırılması için karar alındığını ancak kararların tamamının mahkemelerden döndüğünü söyledi. Büfelerin aldıkları ruhsat konusu dışında farklı faaliyetlerde bulunduklarını söyledi. Belediyenin yetkili birimlerince tüm büfelerin yeniden teftiş edilerek ve denetlenerek konumu ve aldıkları ruhsat itibarıyla denetlenmesini isteyen Gökçek, alınan metrekareye ve sözleşme şartlarına uymayan büfelerin ruhsatlarının iptalini oylamaya sundu. Karar oy birliğiyle kabul edildi.

Gökçek medyaya çattı

GÖKÇEK Meclis toplantısında, Özbekistan’ın Taşkent şehrinde 8-10 Ekim tarihlerinde yapılan Dünya Tekvando Poomse Şampiyonası’na Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ sporcularından Mustafa Yılmaz, Hayri Temel Alper ve Kemal Yılmaz’ın dünya şampiyonu olduğunu belirterek, “ “Medya başka bir konu olduğu zaman yeri göğü inletiyor. Fakat 3 tane dünya şampiyonluğu çıkarttık, tek bir gazetede doğru dürüst haber çıkmadı” diye sitem etti. Dünyanın değişik yerlerinde derece alan sporcuların duyurulması için raket panolar ve bilboardlarda haber yapılmasını öneren Gökçek, teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

 
Gösteri Merkezi’nde yıkım
 
Emekli astsubaylar eşitlik istiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gösteri Merkezi’nde yıkım
Büyükşehir Belediyesi’yle Çankaya Belediyesi arasında tartışmalara neden ...
Gölbaşı Belediyesi çalışıyor!
Gölbaşı Belediyesi, kış ayı öncesinde mahallerde başlattığı imar ve fen ...
Timsal Hanım kardeşleri arıyor!
Kurtuluş Savaşı’nın kahraman komutanlarından, Eski TBMM Başkanı Kazım ...
 
Ata'nın Koreli ziyaretçileri
Kore Savaşı’nın 60. yıl dönümü dolayısıyla, Kore Savaşı kahramanları onuruna, ...
Ankara’da ‘başkent’ kutlaması
Ankara’nın Başkent oluşunun 87. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde “Başkent ...
Sorun takip mekanizması kuruluyor
SİTELER esnafını ziyaret ederek, sorunları hakkında bilgi alan İçişleri ...
 
Vali boş durmuyor
ANKARA Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara’da “112 Acil Çağrı Sistemi”i en ...
Bisiklet yoluna bütçe talebi
Belediyelerin bisiklet yolları yapımı için bütçe ayırmaları gerektiğini ...
Demokraside Kadın İzleri
Kadınların sesini parlamentoya taşımak amacıyla Uçan Süpürge tarafından4 ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri