Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
29 Aralık 2011 Perşembe - 09:27

Motordan indi uçağa bindi

Çocukluk hayalini gerçekleştiren eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Uçuş Okulu’nda dün ilk solo uçuşunu yaptı.

Motordan indi uçağa bindi

ESKİ YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, çocukluk hayalini gerçekleştirdi. Motosiklet kullanan, at binen, arazi araçlarıyla off-road yarışları yapan ve bisikletle pedal basan eski YÖK Başkanı Özcan, dün Türk Hava Kurumu Üniversitesi Uçuş Okulu’nda 18 saatlik “hoca” eşliğindeki uçuların ardından tek başına ilk solo uçuşunu yaptı. 
Heyecanlı bir insan olmadığını ifade eden Özcan, bir sonraki hayaliyle ilgili ise, “En büyük ideallerimden bir tanesi Türkiye’de yapılmış ve burada monte edilmiş bir uçağın bu pistten havalandığını görmek. Kendi uçağımızı yapmayı ve bu ekibin içinde olmayı çok isterim” dedi. 
Uçmak çocukluk hayali
YÖK Başkanı olarak görev yaptığı dönemde motor ve doğa sporlarına olan tutkusuyla zaman zaman gündeme gelen Özcan, çocukluk hayali olan “uçma” konusundaki ilk adımını Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin açılışında attı. Daha önce motosiklet üzerinde uzun yolcukular yapan Özcan, bu gelişmenin ardından Türk Hava Kurumu Üniversitesi Uçuş Okulu’nda “uçuş” eğitimleri almaya başladı. Üç hafta gibi kısa bir sürede 160 saatlik teorik yer derslerini tamamlayan eski YÖK Başkanı Özcan, hoca eşliğinde pilot kabinine geçip “bröve” almak için gerekli olan 50 saatlik uçuş deneyimine başladı. 
8 dakika havada kaldı
YÖK Başkanlığı koltuğunda oturduğu sürede uçuş saatlerini sık sık kaçırdığını ve “bröve” almak için gerekli olan 50 saatlik deneyim uçuşlarının yalnızca 11 saatini tamamlayabildiğini anlatan Özcan, görevden ayrılmasının ardından çocukluk tutkusuna yeniden dört kolla sarıldı. Dün sabah saatlerinde hoca eşliğinde 18. saatini tamamlayan Özcan, daha sonra ilk kez tek başına solo uçuş yaparak sekiz dakika tek başına kullandığı uçağı ile havada kaldı. Çocukluk hayanini gerçekleştirmekten ötürü son derece mutlu olduğunu anlanan Özcan şunları söyledi: 
Gençliğimde hep uçmak istedim
“Uçuş merakı çocukluğumdan beri var. Uçukların havada kalmasını ve özellikle ‘jet’ uçaklarının nasıl böyle manevra yaptığını hep merak ederdim. Gençlik yıllarımda ise arkadaşlarımın bazıları pilot olmak için hava kuvvetlerine girdiler. Acaba ben de yapabilir miyim diye merak etmeye başladım. O yıllarda hep uçmayı istedim. Yukarılardan dünyayı seyretmek ve biraz da yalnız kalmak, insanlardan uzaklaşıp 5-10 dakika bile olsa yukarı çıkıp ıssız bir ortamda uçmak insanı hoş tutan, zevk veren birşey. Aşağıya baktığınızda herşeyi görebiliyorsunuz, bu görüntü insanı memnun ediyor. 
Sırada iki pervaneli var
Brövemi almek için 50 saati tamamlamam gerekiyor. 1 ila 1,5 ay içinde 50 saati tamamlayıp brövemi alırım diye düşünüyorum. Daha sonra iki pervaneli uçağa geçicem. 15 saatte onda uçmam gerekiyor. İki pervanelinin de brövesini aldıktan sonra istersem sivil havacılığa geçme hakkını kazanacağım.” 
Sekiz dakika uçtu
Uçuş için pilot kabinine geçen Özcan, kemerini ve kulaklığını takıp uçuş iznini almısının ardından havalandı. Havada sekiz dakika kalan Özcan, uçuşu tamamladıktan sonra, “İnsan havadayken özgür olduğunu hissediyor” dedi.

 
58’inci maddeyi bir an önce çözmeliyiz
 
Sokağa terk edildiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tamda doğalgaza geçecekken...
Evlerine 3 yıl önce doğalgaz tesisatı döşeten baba oğul, bağlatma işlemini ...
MEB ihalesini Beypazarı Meslek lisesi kazandı
Türkiye genelinde bazı okulların ihtiyacı olan otomatik kumanda deney ...
Ata’nın Ankara’ya gelişi coşkuyla kutlandı
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 92. yıl dönümü ...
 
Birlik faciasında yeni bilirkişi raporu açıklandı
Çankaya Birlik Mahallesi’nde 7 üniversite öğrencisinin öldüğü doğalgaz ...
Beypazarı’nda park yasağı
Tarihi evleriyle ön plana çıkan Beypazarı’nın bazı cadde ve bulvarlarına ...
Okul sıralarına bel desteği şart
Çocukluk dönemi oturma bozukluklarına bağlı olarak gelişen ve yaşam kalitesini ...
 
Engelleri birlikte aşacaklar
Kırıkkale Engelliler ve Dostları Derneği’nde tanışan 42 yaşındaki Mustafa ...
Son müzayedede Osmanlı eserleri
Ankara’da Levant Pul ve Anika Evi tarafından düzenlenen yılın son müzayedesi ...
Tüm binalara enerji kimliği
Enerji Kimlik Belgesi uygulamasına geçen binalarda yakıt tüketiminin yüzde ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri