Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
10 Ağustos 2009 Pazartesi - 09:49

O anne de iddianamede!

Özel timci Oğuz Yorulmaz'ın annesi Ergenekon'da tanık oldu, eski siyasileri suçladı.

O anne de iddianamede!

Yaptığı açıklamalarla tartışma yaratan Susurluk davası sanıklarından özel timci Oğuz Yorulmaz’ın annesi Nurhan Yorulmaz’ın Ergenekon savcılarına tanık sıfatıyla ifade verdiği ortaya çıktı. Anne Yorulmaz’ın bu ifadelerinde de birçok önemli iddia yer aldı. 3’üncü iddianamenin 1004’üncü sayfasında Nurhan Yorulmaz, Ergenekon savcılarına şunları anlattı:

AĞAR PARA VERMİŞ: Oğlum Susurluk davasından tahliye olduktan sonra karşılaştığı dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, cezaevinde dağıtılmak üzere İbrahim Şahin’e ’tonlarca para verdiğini, bu paraları değerlendirin, yatırım yapın dediğini’söylemiş. Oğlumun eline 100 dolar geçtiğini söylemesi üzerine Ağar “Vay ş..., size bu kadar mı verdiler?” diyerek konuyu geçiştirmiş.

ANLATTIĞI İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ: Oğlum, Veli Küçük’ün Bursa’da Strateji Güvenlik Şirketi adında iş yeri açtığını, kendisini burada işe alacağını söylediğini, ama sonra başkasını aldığını söyledi. Bunun üzerine değişik ortamlarda ’Ben yıllarca devlete hizmet ettim, bana sahip çıkmadılar, işe dahi almadılar’ diyerek Veli Küçük’e küfür ve hakaretlerde bulunuyordu. Tehdit notları ve zilinin kırılarak tahrip edilmesi gibi olaylar yaşamaya başladı. Maddi sıkıntıya girdi. İbrahim Şahin, Veli Küçük gibi kişilerin talimatıyla gerçekleştirdiklerini söylediği cinayetler ve eylemler hakkında çevresinde konuşmaya başladı. Tam o günlerde öldürüldü.

M.A ARADI, KONUŞMA DEDİ: Cenazesinde olayın acısı ile bana aktardıklarını anlatmak için gazetecilere ’Eve gelin, bakın size neler anlatacağım’ dedim. Cenaze eve gelmeden Ayhan Akça beni bir odaya alarak kapıyı kapattı ve ’Anne bak M.A. arıyor, geçmişle ilgili gazetecilere konuşmasın, ne isterse ben gerekeni yapacağım, yazlık, kışlık her türlü yardımı yapacağım diyor’ diyerek beni susturmaya çalıştı. Ben de maddi bir şey beklemediğimi söyledim ve konuşmadım. Çünkü küçük oğlum Yavuz’un başına bir olay gelmesinden korktum.

(Anne Yorulmaz’ın ifadesinde geçen M.A’nın kim olduğu belirtilmedi. Bu kişinin Mehmet Ağar olup olmadığı sorusu bu yüzden yanıtsız kaldı.)

AVUKATA TEHDİT: Oğlumu öldürenlerin davasında, ekonomik olarak zorda olduğumuz için avukat tutamadık. Ziya Bandırmalıoğlu, İzmir’den bir avukat göndereceğini söyledi. Onun gönderdiği avukat M.K davada çok pasif davrandı, hiç konuşmadı. Dava bittikten sonra ’Teyze ben avukatlık yapmadım. Oğlunun arkadaşlarından korktum. Sen farkında değilsin, duruşmalarda bir sürü tetikçi vardı, el işaretleri ile konuşmamamı, yoksa öldürüleceğimi işaret ettikleri için oğlunu savunamadım. Para istemiyorum’ dedi.

ŞİKAYETÇİYİM: Sadece Veli Küçük değil T.Ç, M.Y, M.A, İbrahim Şahin de bu çetenin içindeler. Oğlumun işlediği cinayetlerden ve öldürülmesinden hepsi sorumludur, şikayetçiyim. (Yorulmaz’ın şikayetçi olduğu bu kişilerin isimleri de yine iddianamede rumuzla yer aldı. Ancak Yorulmaz’ın önceki açıklamalarında da belirttiği bu isimlerin “Tansu Çiller, Mesut Yılmaz ve Mehmet Ağar” olduğu sanılıyor.)

BAR KAVGASINDA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Susurluk davasından 4 yıl ceza alan Oğuz Yorulmaz, 2005’te Bursa’da bir barda öldürülmüştü. Yorulmaz’ın cenaze töreninde Ayhan Çarkın’ın kollarında feryat eden Nurhan Yorulmaz, “Ben oğlumu memur verdim, çete yaptılar. Oğluma sahip çıkmadılar” demişti.

Ağar ve Küçük yalanlamıştı

Anne Yorulmaz, oğlu Oğuz Yorulmaz’ın 1996’da Tansu Çiller‘in başbakanlığı döneminde kurulan anti-terör örgütünde olduğunu ve arkadaşlarıyla birlikte devlet adına çok sayıda cinayet işlediğini iddia etmişti. Oğlunun ölmeden önce, “Bana bir şey olursa Ağar’dan git, hakkımı ara dediğini” öne sürmüştü. Ağar iddiaların tamamıyla gerçek dışı olduğunu, Nurhan Yorulmaz’ı muhattap kabul etmesinin mümkün olmadığını söylemişti. Veli Küçük’ün kızı Zeynep Küçük ise “Babam, Yorulmaz’ı hiç tanımamıştır. İddialar tamamen gerçek dışı. Yorulmaz adi bi cinayet sonucunda öldürülmüştür ve yargı gerekeni yapmıştır. Ayrıca babamın Kocaeli bölgesinde Jandarma Komutanlığı yaptığı dönemde faili meçhul hiçbir cinayet işlenmemiştir. Babamın Susurluk Çetesi olarak bilinen örgütle de bir bağlantısı yoktur” demişti.

 
Avcı mafyavari oluşumu anlattı
 
Ergenekon'da CÇG tartışması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avcı mafyavari oluşumu anlattı
Ergenekon davasının üçüncü iddianamesinde Hanefi Avcı'nın ilginç ifadesi...
Rezidans cinayeti kördüğüm
Silahta parmak izi yok. DNA örneği bulunamadı. Tetiği çeken meçhul...
Ergenekon'un yol haritası
Tarihi davanın adı sonunda Karayolları Vakfı’nın son haritasına girdi.
 
Karabulut'a CHP'den destek
SKY Türk'te Gürkan Hacır yönetimindeki Şimdiki Zaman'ın konuğu Karabulut ailesiydi.
Apartmanda kanserden 6 ölüm!
İzmir'deki bir apartmanda altı kişi kanserden öldü. Komşular trafodan şüpheleniyor.
Şehit ile PKK'lı annesi buluştu
Şırnak'ta AKP ile DTP'lilerden oluşan heyet iki acılı aileye ziyarette bulundu...
 
Hacı Validen pisuvar yasağı
Ordu Valisi Ali Kaban, 'hiyjen ve dinen' uygun olmadığı gerekçesiyle pisuraı yasakladı.
Kendini Türkiye'de sandı!
Ali Kemal’in torunu olan Londra Belediye Başkanının başı belediyeyle derde girdi.
Özkök: Bu davaya inanıyorum
Hilmi Özkök, Ergenekon davasını yürüten savcılara da güvendiğini söyledi.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri